perjantai 17. tammikuuta 2014

Testissä: Crest 3D Whitestrips Professional Effects

Olen jo juhannuksen tienoilla kirjoitellut hampaistani - tai lähinnä niiden valkaisusta. Valkaisua ei kuitenkaan voinut tehdä ennen loppuvuodesta tehtyä hammasremonttiani. Kun viimein uskalsin astella poistattamaan reikäiset viisaudenhampaani, oli aika ryhtyä tuumasta toimeen. Minulla on jo pienestä pitäen ollut kellertävä hammasluu, eikä kahvin runsasmääräinen nauttiminen ole ainakaan tilannetta parantanut.


Päätin siis suorittaa valkaisun Crestin liuskoilla, joista sain lukea monia hyviä kokemuksia. Viimeisimpänä näistä kokemuksistaan kertoi muuten White & Knight -blogin Pauliina! Näitä liuskoja on erilaisin vahvuuksin, mutta itse päädyin Professional Effects -tuotteeseen. Pakettiin kuului kahdenkymmenen päivän setti, mutta päätimme jakaa tuon määrän sulhasen kanssa puoliksi kummallekin. Crestin sivuilla luvataan tuloksia jo kolmessa päivässä, mutta täydelliseen valkaisuun pääsisi käyttämällä liuskoja täydet kaksikymmentä päivää.

Itse käytin valkaisua seitsemän päivää, vaikka kymmeneksi päiväksi olisi liuskoja ollut. Tulokset olivat kuitenkin huomattavat! Nyt minulla on kolmen päivän valkaisu vielä olemassa siltä varalta, että hampaat eivät valkoisuuttaan säilytä. Ja koska tiedän, että hampaat tällaisesta vetyperoksidivalkaisusta suunnattomasti kärsivät, tulen käyttämään nuo viimeiset liuskat ennen häitä vain äärimmäisessä hätätapauksessa. Tässä siis on valkaisun tulos:


Pahoittelen kuvissa esiintyviä rohtuneita huuliani, mutta tulokset ovat omasta mielestäni niin huikeat, etten voi olla näyttämättä näitä kuvia. Hammasrivistöni ei ole sieltä kauneimmasta päästä, mutta onneksi ette nähneet sitä ennen seitsemän vuotta kestänyttä oikomishoitoa! Täytyy sanoa, että en ole koskaan ollut hampaisiini näin tyytyväinen.

Valkaisu itsessään oli hyvin yksinkertaista. Liuskat kiinnitettiin hampaisiin joka päivä puolen tunnin ajaksi. Pakkauksessa varoiteltiin hampaiden vihlonnasta, joten valkaisun aikana käytin vain vihloville hampaille tarkoitettua hammastahnaa. En tiedä oliko hammastahnalla asian kanssa mitään tekemistä, mutta hampaitani ei juurikaan vihlonut valkaisun aikana. Vain muutamina aamuina ne tuntuivat hieman tavallista herkemmiltä.

Olen tähän projektiin valtavan tyytyväinen. Yhteensä tuo kahdenkymmenen päivän valkaisu maksoi vain viisikymmentä euroa! Minua harmittaa ainoastaan se, että hampaiden välit jäivät hieman tummiksi, mutta sulhanen väittää, etteivät ne erotu. Hampaat tuntuivat vaalenneen jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen, mutta näin viikon käytön jälkeen ero on huikea!

36 kommenttia:

 1. On kyllä ihan mieletön ero! Eikä hampaissasi ole mitään vikaa, hyvältä näyttävät nekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin parempina näin valkaistuina kuin tuollaisina luonnollisina, eli keltaisina ;)

   Poista
 2. Eron näissä huomaa kyllä selvästi! Hyvä että homma toimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itse todella yllättynyt näiden tehosta! :)

   Poista
 3. Vau, hienoa! Kiva lukea, että homma toimii! �� Itselläni on toinen päivä menossa 14vrk kuuria, jännittää nähdä lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sinulla nämä samat Professional Effects -liuskat vai jotkut toiset?

   Poista
 4. Tilasin itsekin Crestiä joulukuussa (hammaslääkärin suosittelemana itse asiassa), otin sen kaikista miedoimman valkaisupaketin. Käytin sitä kolmisen viikkoa, en huomannut suurta eroa ja ajattelin nyt pitää taukoa. Ennen kesää tilaan sitten sitä seuraavaksi vahvempaa :) Iso ero on kyllä, hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtaisivatko hammaslääkärit suositella lainkaan näitä vahvoja? Olisi mielenkiintoista tietää, mutta hieman kyllä epäilen. Olen kyllä kovin tyytyväinen näihin. :)

   Poista
  2. Tämä minun hammaslääkäri oli ilmeisesti itse käyttänyt vahvempaa - ei siis ainakaan sitä miedointa laatua. Vähän kyllä ihmettelin kun vinkkas ko. valkaisuaineista ja nettisivusta mistä sitä voi tilata, tosin sen vuoksi sanoi kun kyselin että olisko hampailleni mahdollista tehdä valkaisua, sanoi vielä että voihan sitä siellä hammaslääkärilläkin kalliilla hinnalla valkaista mutta nämä ajaa saman asian ja pidempiaikaisesti :) Reilu hammaslääkäri.

   Poista
  3. No kyllä oli reilu! :) Kiva kuulla, että hammaslääkärikin voi näitä suositella.

   Poista
 5. Wau! Olen itsekin pohdiskellut eri vaihtoehtoja hampaiden valkaisuun. Kyllä huomaa eron noissa sinun kuvissasi. Tämä olisi siis yksi erittäin varteenotettava vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa mielestäni ehdottomasti harkita näitä liuskoja, mikäli hampaita aikoo häitä varten valkaista. :) Toki hammaslääkärin tekemä valkaisu olisi kaikista turvallisin ja fiksuin vaihtoehto, mutta ainakaan itselleni sellainen ei budjettisyistä olisi ollut mahdollinen.

   Poista
 6. Wau, mikä ero. Olen missannut tällaiset postaukset, täytyy kokeilla itsekin, kiitos postauksesta!

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää! Mistä tilasti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin nämä eBayn kautta. :) Sieltä tilatessa kannattaa varmistaa, että myyjä lähettää tuotteen EU-alueelta, jolloin siitä ei joudu maksamaan tullimaksuja.

   Poista
 8. Mahtavat tulokset kylläkin! :)) Nämä ovat kyllä hirmu kätevät! Minä käytin tuosta yhtä "kevyempää" versiota eli advanced vividiä, mutta olen myös testannut sitä kevyintä versiota whte vividiä ja en kyllä huomannut noiden välillä tehossa mitään eroa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä taidankin käyttää sitten, kun valkaisu on seuraavan kerran ajankohtainen. :)

   Poista
 9. Tsemppiä hääsuunnitteluun, itsellä ne jo onnellisesti takanapäin :)

  Käyhän osallistumassa arvontaan: summer-suvi.blogspot.fi/2014/01/haavieraskirjaideointia-seka-arvontaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täytyykin käydä katsastamassa.

   Poista
  2. Kiitoksia kovasti! :) Täytyykin käydä katsastamassa tuo arvontasi.

   Poista
 10. Mainitsin tämän kirjoituksen ja linkitin sen omassa blogissani: http://vintage-punk-rock.blogspot.fi/p/morsianremontti.html?showComment=1390209716370

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivan postauksen olit saanut aikaan! Ja hurjasti olet nähnyt vaivaa perehtyessäsi. :)

   Poista
 11. Heippa! Haluaisin kysyä että vihloiko noi kuinka paljon?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihlontaa esiintyi ainakin omalla kohdallani hyvin vähän. Oikeastaan vain muutamana aamuna tunsin pientä "herkkyyttä" hampaissa, minkä tekstissäkin jo mainitsin.

   Poista
 12. Onks kellään kokemuksia noista 3dwhite.fi:n Crestin gentle routine liuskoista? Siel myytiin vividdiä ja tota professionaliakin, mut pelkään et jos hampaita vihlois ni kokeilisin tota gentle routinea ekaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän en kyllä osaa vastata, sillä olen itse kokeillut vain näitä vahvempia. En usko gentle routinen tarjoavan kovin vahvaa valkaisua, mikäli sellaista juuri kaipaat. Mutta se on kyllä varmasti ihan kokeilemisen arvoinen tuote! Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki valkaisut kuluttavat hampaita, joten uusintasettiä ei kannata ottaa ihan heti, vaikka tulos ei omaa silmää miellyttäisikään.

   Poista
 13. Hei.

  Tilasin nyt sittenkin 3dwhite.fistä ne professional liuskat... Turhaan pelkäsin et vihloisivat, mutta VAU että ne valkaisivat hyvin. :D

  Kiitos tuhannesti Maarit kun suosittelit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että blogin suosituksista on ollut hyötyä! :)

   Poista
 14. Mä aikoinaan myös käytin näitä, kun liuskat oli kiinni hampaissa niin painelitko hampaiden väleihin liuskan vielä? Mulla ei jäänyt reunat valkastumatta..

  VastaaPoista
 15. Kyllä hamamslääkäritkin näitä suosittelee. Kaikessa valkaisussa käytetään vetyperoksidia (muuten ei hampaat valkaistu). Näissä vaan kun muistaa tuon maksimi ajan eikä ylitä sitä niin ei ole mitään haittaa hampaille :)

  VastaaPoista
 16. Onhan nuo nyt suorat hampaat :) olisipa minullakin tuollaiset... mutta ei, näytän draculalta :D keltaiselta sellaiselta. Mullakin odottaa nuo liuskat kaapissa, tämä sai mut inspiroitumaan, jos vihdoin kokeilisin niitä :)
  Kestikö oikaisu tosiaan 7 vuotta? :( eipä taida meikäläisen enää kannattaa sitä sitten tehdä, olisin 33v. hoidon päätteeksi ja onko sillä sitten enää väliä. :/ voi harmi.

  VastaaPoista
 17. Hyvä artikkeli. Oletko kokeillut kookosöljyä hampaiden valkaisuun? Täältä löytyi kiinnostava artikkeli aiheesta: http://kookosoljy.com/kookosoljyn-kaytto/kookosoljy-ja-hampaat/

  VastaaPoista
 18. Moikka! En tiedä katsotko näitä kommentteja enää, mutta saiko tuon valkaisuprosessin aikana juoda kahvia?:) Kävin itse joskus ihan hammaslääkärillä valkaisemassa, ja silloin ei saanut kahteen vuorokauteen juoda kahvia eikä teetä, eikä syödä mitään värjääviä ruoka-aineita (tomaattia, porkkanaa, marjoja jne). Oli melkoista tuskaa olla kaksi päivää töissä ilman kahvia. :D Tuo Crestin valkaisusetti kiinnostaisi edullisuutensa vuoksi, mutta en tiedä pystyisinkö olla niin monia päiviä ilman kahvia yms värjääviä tuotteita.

  VastaaPoista