torstai 16. tammikuuta 2014

Käytä hääpukuasi -päivä

Eilen vietettiin Käytä hääpukuasi -päivää, joka sai runsaasti huomiota mediassa. Päivän ideoi heinolalainen Emilia Heinonen, joka Häät.fi-sivustolla kuvaa ideaaansa seuraavalla tavalla: "Pukua voi käyttää päivän aikana yksin kotona, järjestää ystäville teemakutsut tai käyttää pukua koko päivän töissä ja kaupassa. Päivä on tarkoitettu kaikille naisille, ei vain naimisissa oleville; puvun voi hyvin myös vuokrata." Yksi eilen hääpukuunsa sujahtaneista oli myös Häät-lehden Tanja, joka on varmasti kaikille hääbloggareille tuttu oman upean bloginsa kautta.

Kuva

On hienoa, että tällaisia tempauksia järjestetään keskellä kylmää ja pimeää vuodenaikaa. Tällainen päivä sopii hyvin heti vuoden alkuun, kun häämessusesonkikin on kuumimmillaan. Itse seurasin mielenkiinnolla uutisointia pitkin päivää, ja illalla mietteet kääntyivätkin jo ensi vuoteen. Onko minulla silloin vielä oma hääpukuni kaapin kätköissä? Mikäli on, onko minulla riittävästi rohkeutta pukeutua siihen? No, ehkä omaa työnkuvaani ajatellen en ainakaan työpaikalle viitsisi hääpuvussa ilmestyä.

Millaisia mietteitä teillä muilla heräsi eilen vietetystä teemapäivästä? Seurasitteko uutisointia? Osallistuitteko teemapäivän viettoon eilen tai onko teillä ajatuksena osallistua siihen ensi vuonna? Mielenkiinnolla odotan kommentteja ja erilaisia mielipiteitä aiheesta, joten nyt kaikki rohkeasti avaamaan sanallista arkkuaan!

6 kommenttia:

 1. Teemapäivä oli kyllä hauska idea! en kuitenkaan nähnyt yhtään morsiuspukuunsa pukeutunutta naista eilen. Ehkä teemapäivä on vielä niin uusi juttu, ettei siihen uskalleta lähteä niin täysillä mukaan. Jos teemapäivästä tekisi tosiaan joka vuotisen ja markkinoisi sitä enemmän, uskoisin, että uskaliaita hääpuvun pitäjiä löytyisi enemmänkin!

  Itse olin kyllä ajatellut, että voisin myydä hääpukuni häiden jälkeen, mutta jos puku olisi minulla ensi vuonna samaisena teemapäivänä, tuskin pukeutuisin siihen. Mitä siitä tulisi, että seisoisin rakennustyömaalla valvomassa hanketta hääpuku päällä! Mikä työturvallisuus? :D Tosin ehkä illalla kotona voisikin fiilistellä puvun kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tuota myyntiä kyllä vahvasti harkitsen, joten siksi en ehkä pukuun jatkossa pukeutuisi. Voin kyllä kuvitella sinut puvussasi keskelle tuulista työmaata, hah. :D Se työmaajohtajan valkoinen kypärä vielä päähän, niin kokonaisuus olisi valmis!

   Poista
 2. Jos rehellisen mielipiteen tuollaisesta teemapäivästä annan niin minun mielestä tämä on todella typerää. Ei sovi mielestäni meidän kulttuuriin, tulee enemmän jenkkitouhut mieleen.

  Enkä usko että tästä tulee ikinä sellainen juttu että tähän kovinkaan moni lähtee mukaan.
  Itse kokikisin vaivaannuttavana olla keskellä talvea jossain bussissa hääpuku päällä. Työni on sellainen ettei tänne hääpuvuilla ole asiaa :D se on entinen puku sen jälkeen. Ihan kotifiilistely siis riittää täällä suunnalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvalla taitaa olla sellainen työ, jossa hääpukua voisi oikeasti käyttää. :) Mutta mielestäni on kyllä hauska ajatus, että hääpukunsa säästäjät voivat uudelleen pukeutua unelmapukuunsa ja siten päästä eläytymään päivän muistoihin. Lopulta on kuitenkin täysin eri asia, toimiiko tämä käytännössä - tuskinpa. Aivan kuten sanoit, tämä ei ehkä ole se sopivin juttu suomalaiseen kulttuuriin, mutta toisaalta tämä on myös hauska piristysruiske kylmän ja pimeän ajanjakson keskelle.

   Poista
 3. Minäkään en voisi työpaikalle hääpuvussa tupsahtaa, mutta ajattelin, että ensi vuonna kun minulla vihdoin hääpuku on, voisin järjestää pienet illanistujaiset, joissa juhlittaisiin hääpuvuissa :) Ihania tällaiset hyvänmielen teemapäivät!

  VastaaPoista