maanantai 16. joulukuuta 2013

Projektien päivitystä

Kuva

Näin joulun alla kiire lienee tuttu sana useammassakin taloudessa. Meillä stressiä eivät aiheuta lahjojen haaliminen tai kohtuuttomat siivoustehtävät. Myös joululaatikot on tehty hyvissä ajoin pakastimeen valmiiksi. Sen sijaan stressi nousee pintaan, kun pitää yhdistää jouluvalmistelut hääsuunnitteluun. Aina aiemmin joulukuu on kulunut ainoastaan joulun tunnelmasta nauttien, vähitellen jouluvalmisteluita tehden. Nyt sitä hiljaisuutta ja rauhaa on tullut rikkomaan hektinen ja toiminnantäyteinen hääsuunnittelu. Vaikka kuinka olen yrittänyt hiljentää tahtia, täyttävät nämä tehdyt ja tekemättömät projektit mieleni.

Tähän mennessä olen saanut tehtyä ne hääkengät (joista poistin muuten hyvin nopeasti sen karmaisevan helmirivistön ja jätin sen hieman huolittelemattoman reunan näkyviin),  huikutusviirit, pöytäliinat ja vihdoin myös kaikki puuttuvatkin servettirenkaat. Näiden lisäksi on kulutettu valtavasti tunteja häiden paperituotteiden parissa: kutsut, Save the Date -kortit, häälehti, lasten puuhakirja, kyltit sekä erinäiset muut liput ja laput.

Kuva

Mitä tässä vielä sitten on tekemättä?  Pom-pomeja on tehty jo melkoinen kasa, mutta niitä ei kyllä vieläkään ole riittävästi. Kuinkahan kauan niiden aukaisuun mahtaa kulua aikaa sitten juhlapaikkaa valmistellessa? Kauhistuttaa ajatellakin moista asiaa. Suuri määrä lasipurkkeja odottaa myös somistajaansa. Kaikki tarvikkeet jo löytyvät kaapista, mutta vuorokaudessa tuntuu olevan aivan liian vähän tunteja. Puuttuvien listalla ovat myös ne aiemmin mainitsemani pöytänumerot sekä koriste hääkakkuun, jonka myös aion itse tehdä. Olen myös ollut aikeissa tehdä kirkkoa varten samantyyliset nenäliinapussukat kuin Rimmalla. Näihinkin on jo muutamat koetulosteet tehty ja tarvikkeita hankittu, mutta projektia ei hyvästä alusta huolimatta ole saatu vietyä loppuun. Täytyy myös tunnustaa, että selailen edelleen ihan hirvittävällä tahdillä myös useita jenkkisivustoja upeiden ohjeiden ja ideoiden toivossa.

Kuva

Tämän perusteella vaikuttaisi siltä, että olemme melko hyvässä vaiheessa. Tekemättömiä tehtäviä on kyllä vielä aikamoinen liuta. Paperituotteiden viimeistelyyn saa kulumaan melkoisesti aikaa, samoin noiden pom-pomien taitteluun. Onneksi tässä on vielä neljä ja puoli kuukautta aikaa (siis, niin vähän?!) kaikkiin ihaniin hääjärjestelyihin, niin pieniin kuin suuriinkin. Kun muutamaksi viikoksi malttaa rauhoittua nauttimaan loppuvuoden pimeydestä ja kynttilöiden lämpimästä valosta, alkaakin sitten todellinen hulina. On häämessuja ja -tapahtumia sekä tapaamisia palveluntarjoajien kanssa. Näiden ohella pitäisi saada valmiiksi kaikki tekemättömät tehtävät ja viimeistellä somistus.

Hei, apua, meidän häitä juhlitaan i-h-a-n  k-o-h-t-a.

8 kommenttia:

 1. Mie niin samaistun tuohon pom pom pulmaan. En kyllä halua edes aatella kauanko niiden aukaisemiseen menee aikaa ja kauanko hermot kestää sitä :D 4,5kk on ihan tosi vähän!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ihanaaaaaaa! Ja kohta saadaan juhlistaa teidät 151 jäljellä olevaa päivää ;)

   Poista
 2. Huoli pois, toukokuuhun on vielä aikaa. :) Ota ihmeessä ainakin jouluviikko totaaliseksi häävapaaksi. Ei pompomeja ja lasipurkkeja silloin. Pienen tauon jälkeen jaksaa taas kummasti uudella energialla ja asiat hoituvat ihmeen nopeasti. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, etten moista irtiottoa osaa tehdä. :D Vaikka välillä iskee stressi jäljellä olevista päivistä ja tekemättömistä töistä, nautin kuitenkin älyttömästi tästä hääsuunnittelusta sekä kiireettömistä askarteluilloista kynttilänvalossa. :)

   Poista
 3. Hyvällä mallilla jo suunnitelmat! Hurjan paljon kaikkea teet itse, mutta onneksi olet aloittanut ajoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! On kiva tunne huomata, että tehtävälistat sen kuin lyhenevät. :)

   Poista
 4. Huh, oot kyllä tosi ahkera!

  Mä taas lepäilen laakereilla ja koitan vaan kartuttaa säästötiliä :D Tuntuu et mihinkään ei oikeen oo kiire, kun ei mitään tee itse. Toisaalta siinäpä on sekin ettei oo mitään päiviteltävää sitten blogiinkaan, kunhan nuo std jutut on läpi käyty :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina löytyy kirjoitettavaa! :) Itse tosin aina pyörittelen näitä ihan samoja juttuja täällä.. :D

   Ja hei, teillä on Suomen makeimmat häät tulossa, joten älä stressaa mistään kirjoitusväleistä tai DIY-projekteista!

   Poista