keskiviikko 4. joulukuuta 2013

150 päivää!

Eilen sain hehkuttaa viiden kuukauden rajapyykkiä, mutta tänään voin jo sanoa, että häihin on sataviisikymmentä päivää. Hui, kohtahan sitä varmaan jo menettää yöunensa! Kun päivät alkavat pikku hiljaa käymään vähiin, on ehkä hyvä kerrata tämänhetkistä tilannetta. Sisaren kanssa tätä tilannepäivitystä tehtiin jo eilen - ja olimme yhtä mieltä siitä, että asiat alkavat näyttää aika hyvältä!


Kuva

Hoidettujen asioiden listalla ovat onneksi jo kaikki ne tärkeimmät: pitopalvelu, musiikkipuoli, valokuvaaja, videokuvaaja, kampaaja, kukkajutut, morsiamen pukeutuminen, häämatka... Hääkakun tekijäkin on jo tiedossa, mutta maistiaiset pitäisi vielä järjestää. Mieletön määrä ostoksia on myös tehty kaikkien näiden kuukausien aikana; oma verkkokellarimme on räjähdyspisteessä eikä isänkään kellarissa ole kohta enää tilaa. Ostamatta on enää oikeastaan kirjekuoret, kynttilät ja jonkin verran muita pieniä yksityiskohtia. Niin, ja tietysti kaikki juomat. Ja edelleen se sulhasen puku. Minulla on paha aavistus siitä, että tämä asia aina vain siirtyy...

Olen hieman harmissani siitä, että se alkuperäinen ajatus häiden DIY-henkisyydestä jotenkin vain kaikkosi. Tai oikeastaan tämäkin ajatus on vähän ristiriitainen, sillä olen kyllä mielestäni tehnyt sellaisia ratkaisuja, jotka vain tekevät päivästämme upeamman. Esimerkiksi suodatinpussiruusuista tehdyt kukkapallot olisivat varmasti olleet ihan näyttäviä, mutta oikeat kukat ovat kyllä vielä kauniimpia.

Kuva

Mitä asioita meillä sitten vielä on edessä näinä pimeinä kuukausina? No, ennen kaikkea se sulhasen puku. Se on ihan ensimmäisenä to do -listallani, mutta pelkään hieman , että se roikkunee siinä vielä tovin. Lisäksi minun tulisi koristella kaikki keräämäni lasipurkit ostamillani pitsinauhoilla ja tehdä vielä jonkin verran lisää pom-pomeja. Pom-pomien runsaasta määrästä huolimatta tuhatviisisataa arkkia silkkipaperia taisi kyllä olla liioittelua... Sitä on nimittäin ihan järkyttävästi - edelleen.

Pikku hiljaa alkaisi olla myös aika kaiken tilpehöörin hankkimiselle ja järjestelemiselle. Tällä tarkoitan esimerkiksi valokuvaseinän kuvia, joissa näkyy meidän yhteistä historiaamme sekä kohtauksia kummankin lapsuudesta. Olen aika iloinen siitä, että hankinnoissa ja tehtävissä siirrytään yhä enemmän yksityiskohtiin. Yksityiskohtien kautta häät tuntuvat konkretisoituvan koko ajan enemmän ja enemmän.

Pian on ihan oikeasti aika sanoa se maaginen sana.

Kuva

7 kommenttia:

 1. Vau, teillä kyllä asiat alkaa olla jo mallillaan. Meillä on hääpäivään vielä vähän yli 300 päivää, mutta kyllä sekin päivä sieltä vielä tulee. Paljon olen itsekin jo tehnyt, mutta paaaljon on vielä tekemättä. Miten kummasti musta tuntuu, että se sulhasen puku jää meilläkin viime tippaan. Koska muuten varasit ajat kampaajalle? Mietin, että voisinko jo alkuvuodesta sen varailla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain varattua meille Ninkan takana häärivän Ninan kampaajaksi ja meikkaajaksi. Nina otti varauksemme vastaan jo marraskuun alussa, mutta esimerkiksi oma luottokampaajani olisi voinut ottaa varauksia vastaan vasta vuodenvaihteessa. Jos häät olisivat sesonkiaikaan, kannattaisi varaus tehdä varmasti heti alkuvuodesta. Uskon kuitenkin, että lokakuussa pahin ruuhka on ohi ja aikoja saa helpommin. :)

   Poista
 2. Aika tuntuu menevän kyllä todella nopeasti. Teillä alkaa asiat olevan jo todella hyvin hoidettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on! :) Välillä aika tuntuu matelevan ihan kamalan hitaasti, mutta toisinaan se suorastaan liitää.

   Poista
 3. Teidän päivä on täällä ihan kohta....!! Aika menee niiin nopeasti!

  VastaaPoista
 4. Iiiks, aika vaan kuluu hirveen nopiaa! Me saatiin ostettua miehelle puku maanantaina (JES!), koska mie kans pelkäsin että se vaan siirtyy ja siirtyy... Mulla ois kans pom pomien teko vielä pahasti vaiheessa. Mun täytyy tehdä "vain" 80kpl pom pomeja, mutta tuo sinun 1500 arkkia silkkipapaperia.... I feel your pain :D

  VastaaPoista