perjantai 20. joulukuuta 2013

Astiat iltapalalle

Minä ajattelin ensin, että meille tulee ihan tavalliset kertakäyttöastiat iltapalalle. Taisin ajatella, että ei ole mitään järkeä panostaa iltapala-astioihin, kun niihin ei kukaan kuitenkaan kiinnitä huomiota. Unohdin, että yksi henkilö ajattelee aina: morsian itse.

Kuva

Turhamaista tai ei, minun on vaikea kuvitella, että meille tulisi tavallisia paperilautasia iltapalan yhteyteen. Olen jo hankkinut puisia kertakäyttöaterimia, joten eiväthän ne tavalliset paperilautaset edes sopisi siihen yhteyteen. (Turhamaista? Erittäin.) Olenkin selaillut Etsyn, eBayn ja Amazonin tarjonnan lukuisia kertoja - unohtamatta tietenkään kotimaisten kauppojen tarjontaa. Olenkin onnistunut löytämään suosikkivaihtoehtoni, mutta ongelmaksi tulee raha. Minun on vaikea perustella itselleni sitä, että maksaisin haluamieni iltapala-astioiden postituksesta yli tuplasti enemmän kuin niistä itse astioista. En tiedä mihin hinta perustuu, sillä kovin suuria tai painavia ne eivät ole. Ja kun ajattelen kertakäyttövälineisiin kokonaisuudessaan kuluvaa summaa, tuntuu se aika hölmöltä. Minun valintaani ei vaikuta tällä hetkellä astioiden eettisyys (vaikka silläkin kai voisi tässä jotenkin yrittää perustella), vaan kyse on ainoastaan näiden astioiden ulkonäöstä.

Miehelle en ole aiheesta vielä puhunut, sillä tiedän, etten saa häneltä tukea ajatuksilleni. Hän tyrmäisi ideani luultavasti heti, mikäli suhtaudun itsekin siihen epäröiden. Jotain olen näinä vuosina sentään oppinut. Mikäli tiedän haluavani jotain, täytyy minun olla asiassani ehdottoman varma - muuten se jää saamatta. Tällä hetkellä en ole itsekään varma siitä, kannattaako tähän asiaan oikeasti panostaa, vaikka kyse ei kovin suurista summista olekaan.

Kuva

Haluaisin kovasti kuulla teidän muiden ajatuksia liittyen iltapala-astioihin. Mikäli häissänne tarjoillaan/tarjoiltiin iltapalaa, syödäänkö/syötiinkö se kertakäyttöastioilta vai ihan oikeilta? Panostatteko astioihin vai menettekö sieltä mistä aita on matalin ja hinnat halvimmat?

8 kommenttia:

 1. En oo vielä uhrannut ajatustakaan iltapalalle, mutta jos sellaista nautitaan, käytetään kyllä juhlapaikan astioita, kun hotelli-/ravintolatilasta on kuitenkin kyse :) toisenlaisessa juhlapaikassa/pitopalvelun kanssa voitais tehdä tietenkin toisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin olisi mahdollisuus käyttää juhlapaikan omia astioita, mutta iltapalan osalta tiskaus jäisi meille. Ei ihan hirveästi houkuttele. :D Ei niihin kertakäyttöastioihinkaan ihan äärettömiä summia mene, mutta jo nuo postikulut tuntuvat järjettömiltä...

   Poista
  2. Joo, jos itse jouduttais tiskaamaan niin päädyttäis varmasti mekin kertiksiin :D Mutta sellaisesta ei liene huolta, kun tuskinpa meitä edes juhlapaikalla päästettäisiin keittiön ja tiskialtaiden äärelle ;)

   Kieltämättä tuntuu aina hassulta maksaa huimia postimaksuja halvoista ostoksista kun ulkomailta tilailee! Ei sitten Suomesta löytyisi joskus keväämmällä joitain mieluisia versioita, niin selviäisit postikuluitta? :)

   Poista
  3. Vähän veikkaan, etten tule niitä toivomiani kertakäyttövermeitä Suomesta löytämään, mutta tässä asiassa joudun varmasti tekemään kompromissin ja etsimään jotain muuta. :D

   Poista
 2. Meille tulee iltapalalle astiat juhlapaikan puolesta. :) Olisivathan kerttiksetkin kauniita (etenkin nuo siksak-kuvioiset!), mutta minusta tuntuu, että niistä taitaa tulla vain turhaa roskaa ja kustannuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä helppoa, kun iltapala kokonaisuudessaan tulee juhlapaikalta. Nuo siksak-lautaset ovat kyllä kauniita, mutta niitä en ajatellut meille, vaan löysin nuo kuvat ihan sattumalta tähän. :)

   Poista
 3. Meille tulee myös iltapala-astiat paikan puolesta, joten onneksi ei tarvi miettiä tätä asiaa sen kummemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieneistä asioista sitä saakin päänvaivaa itselleen.. :D

   Poista