keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Merkitse päivämäärä kalenteriin!

Aika moni häitään suunnitteleva pariskunta on lähetellyt Save the Date -kortteja näin joulun alla. Meidänhän ei moiseen hommaan pitänyt ryhtyä, kun nämä häät eivät ole lähipiirissämme mikään yllätys. Hääsuunnitteluun hurahtaneen morsiamen päähänpistoja ei kuitenkaan aina voi ennakoida. Niin kävi tässäkin tapauksessa. Ihastuin jo tuossa loppusyksystä muiden kortteihin niin paljon, että olihan meillekin saatava omamme.

Meille oli hyvin selvää se, ettemme halunneet kutsuun kuvaa meistä. Muutaman pohjan suunnittelin myös kuvalla, mutta ne eivät lopulta tuntuneet omilta tai sopivilta. Päädyimme siis yksinkertaistettuun versioon, jossa on kaikki toivomamme elementit: teemavärit, pitsiä ja kalenteri.


Kortit näyttävät kuvissa ryppyisiltä, kun kuvailin niitä jouluvalojen vieressä. Oikeasti ne ovat ihan tasaisia pinnaltaan - tuota pitsiä lukuun ottamatta. Halusimme sen avulla hieman elävöittaa kortin pintaa. Käyttämämme kartonki on norsunluunvalkoista ja pitsi taas kirkkaanvalkoista, jolloin pitsi todella erottuu kortin pinnasta. Kuvasta tämä sävyero ei valitettavasti ole havaittavissa kovin hyvin. Asettelukin näyttää kuvissa hieman hassulta, sillä olen sumentanut sukunimemme, jotka tulevat sydämen ulkopuolelle.

Käytimme korttiin samoja fontteja kuin häidemme muihinkin paperituotteisiin. Tekstit halusimme suomen kielellä, sillä englanti sekä tuntui että näytti tönköltä. Tai lähinnä tuo englannin ja suomen yhdistäminen, jolta ei olisi voinut välttyä, mikäli kortin olisi otsikoinut tyypilliseen tapaan Save the Date -lausahduksella. Täysin kirjakielellä emme viestiämme kuitenkaan halunneet ilmaista.


Tässä alemmassa kuvassa on nähtävillä myös hyvin yksinkertainen joulukorttimme. Sen taustapuolelle tulostimme tuollaisen kirjeen, jonka kirjoitamme joka joulu kuluneen vuoden tapahtumia summaten. Tuosta esillä olevasta kortista näyttävät allekirjoitukset puuttuvan, mutta vieraiden kortteihin ne - toivottavasti - muistimme kirjoittaa.

Tässä siis nämä meidän yksinkertaiset korttimme. Uskallan ne nyt paljastaa, kun eilen alkoi vastaanottajilta saapua kiitosviestejä. Tällä hetkellä olen hyvin tyytyväinen siihen, että päätimme lähettää kyseiset kortit - siitäkin huolimatta, että lähetys tapahtui vain pari kuukautta ennen virallisten kutsujen postitusta...

16 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, on tosi tyylikkäät. Oon kyllä hurjan kade näistä sun taidoista. Mä oon koneiden ja kaiken muun kanssa ettei mikään onnistuisi. Usko tai älä, en ole edes koskaan käyttänyt muistitikkua :D peteä välillä aina tyrmistyttää, mutta sitten totean lempeästi "mihin mä sua tartteisin jos osaisin tehdä kaiken itse?" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! :D Hieman on tuo meidän kutsujen linjaus vaatimattomampi kuin teillä. ;)

   Poista
 2. Oikein kiva, tykkään tuosta tekstistä! Itse kun olen melko vahvasti englannin kielen käyttöä vastaan suomalaisten kutsukorteissa (ja kaikessa muussakin) ja "varaa päivä" kuulostaa mun korvaan tosi kököltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pitkään mietin sopivaa tekstiä, kun juuri tuo mainitsemasi esimerkki ei houkutellut. Olenkin itse tekstiin varsin tyytyväinen. :)

   Poista
 3. Ihana ajatus nuo joulukortit! (Ja nuo STD-kortit myös hienot!) Laitatteko siis joka joulu tuollaisen tekstin joulukortin taakse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen vuosi, jolloin tulostimme tekstin suoraan korttipohjalle. Tuo joulukirje on kuitenkin kuulunut lähipiirimme perinteisiin jo useita vuosia. Me olemme aikaisempina vuosina tulostaneet kirjeen tavalliselle paperille, jonka olemme sitten kiinnittäneet korttiin. :)

   Poista
 4. Ihanan yksinkertaiset ja tyylikkäät kortit! Tykkään : ) Minäkin alunperin mietin save the date -korttien lähettämistä joulukortteina, mutta luultavasti jätämme näiden korttien lähettämisen kokonaan ja kenties panostamme varsinaisiin kutsuihin enemmän. Vaikka itse pidän kovasti askartelusta ja rakastan kauniita kortteja, en vielä jaksa uskoa siihen, että meille tulisi mitenkään ihmeelliset kutsut. Pidän myös hyvin yksinkertaistetusta tyylistä, joten saattaapi olla, että meidän kutsutkin sopii loistavasti opiskelijabudjettiin ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin kutsut ovat erittäin ystävälliset pienellekin budjetille! Ihanaa, että pian nekin saa kokonaisuudessaan esitellä täällä. :)

   Poista
 5. Aivan ihanat kortit! :) Erityisesti korttien yksinkertaisuus on mielestäni viehättävää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Alkuun ehdin jo pelätä, että nämä ovat liiankin yksinkertaiset. No, päätin niiden kuitenkin kelpaavan. :D

   Poista
 6. Upeat! Tyylikkäät ovat, kivaa fonttileikittelyä:)

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihanat! :) oot kyllä tosi kätevä koneen kanssa, kun saat tällaisia kaunokaisia aikaiseksi ihan omin neuvoin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hirveitä taitoja ei näihin minun tuotoksiini vaadita. :D Hyvin yksinkertaisella tavalla olen kaikki jutut toteuttanut - jopa niin yksinkertaisesti, ettei tarkempia ohjeita ehkä edes kehtaisi julkaista. ;) Kiitos kuitenkin kovasti! :)

   Poista
 8. Mikä ihana idea laittaa kutsu joulukortin yhteyteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin uniikista ideasta ei ole kyse, mutta monelle vieraalle tuo kortti tuli silti yllätyksenä. :)

   Poista