keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Numeroiden innoittamana: 11.12.13.

Näin hääintoilijana sitä kiinnittää huomiota mitä erikoisimpiin asioihin - ja aina mielessä ovat häät. Tänään huomion keräsi tietenkin tämä ikimuistoinen päivämäärä: 11.12.13. (Itse olin muuten kello 14.15 työpaikan vessassa, aika ikimuistoista.) Päätinkin hieman googletella asiaa hääsuunnittelun hengessä.

Kuva

Tämä on varmasti aika monelle otollinen päivämäärä kosintaan. Myös avioitumisesta tänä kyseisenä päivänä on monissa seurakunnissa tehty tavallista helpompaa. Ainakin Varkauden ja Helsingin seurakunnissa on järjestetty erityinen vihkipäivä, johon vihille aikovat parit ovat ilmoittautuneet viimeistään marras-joulukuun vaihteessa. Liki koko päivä on siis pyhitetty vihkimisille, jotta mahdollisimman monet parit saavat mahdollisuuden avioitua näin erikoisena päivänä.

Ja erikoinenhan tämä on! Niinkin luotettava lähde kuin Ilta-Sanomat tietää kertoa, että viimeiset kymmenen vuotta on vuosittain saatu juhlia vastaavanlaisten numeroyhdistelmien merkeissä. Seuraavan kerran mahdollisuus koittaa kuitenkin vasta ensi vuosisadalla!

MTV:n Internet-sivuilta löytyy numerologi Pia Vuorelan kommenttia erikoisen päivämäärän merkityksestä. Vuorelan mukaan tämä päivä on universumille erittäin onnekas, mutta se ei ilmeisesti suinkaan tarkoita sitä, että päivä olisi onnekas myös jokaiselle ihmiselle. Mikä sitten olisi hyvä päivä juuri minulle tai sinulle astella avioon? Vuorela sanoo, että numerologiassa lasketaan mieluummin vuosia kuin päiviä - ja ehkä tärkeämpää kuin hyvän päivän valitseminen onkin huonon vuoden välttäminen. Joka yhdeksäs vuosi on epäonnen täyttämä, mutta näiden vuosien sijoittuminen ihmisen elämänkaarelle selviää oman syntymäpäivän perusteella. Hankalaa, tiedän.

Hyvä uutinen meille on se, että kolme on yleinen onnennumero ja kolmatta päivää pidetään yleisesti melko onnekkaana päivänä. Rakkautta silmälläpitäen myös ilmeisesti numerot kaksi ja kuusi toimivat hyvin, sillä kumpikin näistä on niin kutsuttu tunnenumero. Tätä mieltä on numerologi Pia Vuorela, mutta millaisia mielipiteitä teiltä löytyy? Valitsitteko hää- tai kihlapäivänne jonkin numeroyhdistelmän perusteella? Uskotteko numerologiaan ja epäonnen vuosiin? Itse olen melkoinen hihhuli monissa asioissa, joten lienee luonnollista, että minulle tuli kummallinen tarve tarkistaa, ettei kummallakaan meillä ole vuorossa epäonnen vuosi...

6 kommenttia:

 1. Ooh, ihana päivä! Minäkin tajusin sen vasta nyt, vaikka olenkin aikamoinen numeronatsi. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että sinulla oli jokin pienimuotoinen pakkomielle.. :D

   Poista
 2. Mä kans mietin tänään (eilen), että onkohan moni mennyt naimisiin, juurikin numerosarjan takia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutisissa olisi varmaan aiheesta jotain mainittu, mutta en osunut kyllä koko illan aikana tv:n ääreen. Olisi kyllä kiva tietää, kuinka suosittu päivä tuo eilinen oli. Oletko menossa tänään Hey Lookin studiolle?

   Poista
 3. Mie mietin tätä samaa asiaa kuukausi sitten, kun uutisoitiin, etät jenkkilässä monet menevät naimisiin marraskuun 12. päivä, sillä heillähän tämä päivä merkitään 11/12/13. En kyllä ole ajatellut numerologiaa omalle kohdalle, mutta nyt tuli pakottava tarve mennä tarkistamaan, ettei ensi vuosi ole meille epäonnen vuosi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman alkoi tämmöinen neuroottinen morsian hermostumaan moisista uutisoinneista... ;)

   Poista