lauantai 2. marraskuuta 2013

Lahja tuoreelle aviomiehelle

Kuva

Ei tässä huushollissa päästykään ihan niin vähällä. Silmätulehduksen lisäksi kaksvee alkoi valittamaan korviaan, ja allekirjoittanutkin sairastui korkean kuumeen siivittämään flunssaan. Nyt ääni on möreämpi kuin yhdelläkään Halloween-hirvityksellä.

Vallitsevista olosuhteista huolimatta ajattelin kirjoitella mieltä pitkään askarruttaneesta asiasta: miehen huomenlahjasta. Koruja ja kelloja en tahdo ostaa, sillä mies ei todellakaan niitä käytä. Joskus suunnittelun alkuvaiheessa ajattelin, että ostaisin taskukellon, jonka antaisin jo hääpäivän aamuna, mutta sittemmin mieleni muuttui. Taskukellolle kun ei häiden jälkeen olisi mitään käyttöä.

Materiaa en muutenkaan haluaisi nurkkiimme kerryttää. Miehellä ei ole tällä hetkellä mitään suurempia tarpeita ja toiveita - ja jos olisikin, on tuo sen verran malttamaton, että tarpeelliset vermeet hankittaisiin ilman isompia epäröintejä. Mutta mitä sitten, jos ei materiaa? No, ensimmäisenä minulle ja varmasti monelle muullekin morsiamelle tulevat suositut boudoir- eli huomenlahjakuvaukset. Näistäkin olen unelmoinut moneen kertaan, mutta jokin kuitenkin saa minut epäröimään. Olisivatko boudoir-kuvaukset toteutuessaan kuitenkin ennemmin lahja itselleni kuin miehelle?

Kuva

Eniten kuitenkin houkuttaa elämyslahjan antaminen. Vaikka sekin on "kertakäyttöinen", mutta antaa varmasti saajalle enemmän kuin turhanpäiväinen taskukello. Ongelmaton ei ole tämäkään ajatus! Järjestääkö elämys kotioloissa vai häämatkalla? Tällä hetkellä taidan kallistua kuitenkin kotioloihin, sillä pikkulapsiperheen arkeen ei liikaa luksusta mahdu.

Olen pohtinut muun muassa lentoretkeä kuumailmapallolla, yhden yön hotellilomaa Tallinnassa tai illallista pitkän kaavan mukaan. Mikään ei kuitenkaan tällä hetkellä saa erityistä innostusta minussa heräämään, vaikka ihania varmasti olisivat kaikki. Myös esimerkiksi koskiseikkailu tai jokin muu menevämpi vaihtoehto sopisi hyvin meille.

Kuva

Millaisella mallilla teillä muilla on huomenlahjan suunnittelu? Vai hankitteko lahjoja ollenkaan? Minä olen nyt niin kamalan solmussa näiden pohdintojeni kanssa, etten enää tiedä mitä hankkisin! Elämyslahja vai kuvaukset vai sittenkin jotain ihan muuta?

15 kommenttia:

 1. Elämyslahja on varmasti mieluinen! :)
  Meillä ajateltiin skipata nämä huomenlahjat pois kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä vaihtoehto kyllä sekin. Minä olen itse kyllä niin kova antamaan kaikkia lahjoja ja yllättämään miestä, että mieli kyllä tekisi jotain hankkia! Toki sekin on sitten budjettikysymys - jälleen... Huh, tätä rahanmenoa!

   Poista
 2. Minä en ole vielä päättänyt että annanko lahjan vai en. Miehille tuntuu muutenkin olevan niin vaikea keksiä mitään lahjaksi... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta taas miehelle on erittäin helppo keksiä lahjoja, mutta huomenlahjan soisi olevan jotain erityistä. Ja sittenkään se ei soisi olevan mikään pölynkerääjä... Onneksi on vielä hieman aikaa pohtia.

   Poista
 3. Minä ajattelin antaa miehelleni selliasen ukkomiehen selviytymispaketin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea! :) Meillä arki on kyllä tullut lapsen myötä niin rajusti vastaan, ettei oikein enää tiedä millaisen selviytymispakkauksen sitä keksisi. :D Tosin tein neidin syntyessä miehelle oman "isyyspakkauksen", joten samoilla linjoilla olisi aika hauska jatkaa.

   Poista
  2. Sain idean juuri ystäväni miehelleen tekemästä isyyspakkauksesta :).

   Poista
 4. Elämyslahja voisi olla hieno! Mutta se voi helposti olla myös tyyris. Itselläni on ollut mielessä myös elämyslahja tai sitten joku oikeasti tarpeellista ja toivottua materiaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta hinnasta olet ihan oikeassa. Tänä aamuna olen tuijottelut budjettia aika tiuhaan, kun noita ylimääräisiä hankintoja on tehty hieman liikaa. Juuri eilen kaiken lisäksi puhuimme ihmisten ahneudesta ja siitä, kuinka raha tekee sokeaksi. Olenkin miettinyt, josko huomenlahja olisikin hieman epäitsekkäämpi. Olemme kumpikin haaveilleet siitä, että meillä olisi talodellisesti sellainen tilanne, että voisimme ryhtyä kummiksi jonkin kehitysyhteistyöjärjestön kautta. Nyt meillä on sellainen tilanne, joten huomenlahja voisi näin ollen olla myös kummilapsi. Lauseena tuo kuulostaa melko tökeröltä, mutta ymmätänet tarkoitukseni. :)

   Poista
 5. Voi kurjuus, sairastelu on niin kovin inhoittavaa, paranemisia teille! Meillä mies saa huomenlahjakuvat, parin viikon päästä kuvaukset, iik! :) Elämyslahja olisi kyllä varmasti ollut aivan mieletön, mutta kuvat olivat minulle selvästi se ykkösvaihtoehto :)

  VastaaPoista
 6. Voi että, ovatpa kuvaukset jo lähellä! :) Innolla odotellaan postausta siitä, kuinka kuvaukset sitten sujuivat.

  Minä en nyt yhtään tiedä mitä miehelle antaisin!

  VastaaPoista
 7. Minä olen jo kauan tiennyt että tulen antamaan miehelle lahjaksi tuollaisen kuvan itsestäni. Jotain tyyliäkin olen jo vähän pohtinut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että suunnitelmat voivat muilla olla noin selkeitä! Samalla salaa vähän kadehdin sitä. :D

   Poista
 8. Tuo ukkomiehen selviytymispaketti kuulosti loistavalta idealta! Täytyypä kehitellä kyseistä ideaa itsekkin :)

  Ensisijaisesti olen kuitenkin ajatellut, että annan huomenlahjaksi miehelleni yhteisistä matkoistamme kootun scrapbookin. Tämä vain siksi, että se on ollut minulla sellainen keskeneräinen ikuisuusprojekti jo vuosia. Mieheni tuskin uskoo minun saavan sitä koskaan valmiiksi ja se on ainainen naurunaihe, kun se tulee puheeksi. On pölyttynyt kaapissa sen verran pitkään :) Ajattelisin sen olevan hauska yllätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmasti olisi yllätys miehellesi! Ja varmasti myös hauska. Juuri tuollainen persoonallinen ja yhteisiä asioita korostava huomenlahjan tulisi ollakin. :)

   Poista