torstai 28. marraskuuta 2013

Tätä ette tienneet meistä!

Olen jo aikaa sitten päättänyt, että häälehteemme tulee jonkinlainen esittely meistä kummastakin. En kuitenkaan halunnut siitä perinteistä ystäväkirjamallista esittelyä, joten päätinkin keskittyä asioihin, jotka ovat vain harvojen ja valittujen tiedossa. Nyt olen saanut jonkinlaiset tekstit meistä kummastakin kasaan, joten ajattelin näyttää ne myös teille.

Kuva

Näitä asioita ette tienneet tästä morsiamesta! (Tämä ei ole virallinen häälehteen tuleva otsikko.)
"Maarit syntyi samana päivänä, kun vanhemmat tekivät muuttoa Itä-Pasilasta Kehä III:n pimeälle puolelle. Virallisesti Maarit ehti kuitenkin olla viisi päivää paljasjalkainen helsinkiläinen. Hän uskoi pienenä kavereiden luikurijuttuihin, joista kuuluisin taitaa olla mystinen, näkymätön ansalanka. Maarit sai pienenä äidiltään rajoituksen kirjastoon, sillä lainojen määrät paisuivat niin suuriin lukemiin, etteivät kirjastontädit vaivautuneet enää kysymään kirjastokorttia, sillä tyttö oli niin tuttu näky lainaustiskillä. Taisivat kirjat kehittää ainakin mielikuvitusta, sillä vielä tänä päivänä Maarit kävelee, nauraa ja juoksee unissaan. Maaritin isällä voisi olla muutama mielenkiintoinen tarina yöllisestä hämähäkkien pyydystämisestä. Yläkoulussa ammatinvalintatestit ehdottivat Maaritille ensisijaisena vaihtoehtona uraa vanginvartijana, mitä olisi ehkä vieläkin syytä harkita, sillä Maaritilla ei ole aavistustakaan siitä, mitä haluaa tehdä isona. Maaritin suuria pelkoja ovat aina olleet ampiaiset ja hammaslääkäri, joista kumpaakin hän nyt esimerkillisenä vanhempana yrittää sietää. Reikäisten viisaudenhampaiden poistoon piti kuitenkin kerätä rohkeutta parin vuoden ajan."

Tätä et tiennyt sulhasesta!
"A on pienestä pitäen kulkenut omia teitään juuri siten kuin itse haluaa. Lapsena A hankki lisätienestejä sisiliskoja kauppaamalla, mutta nousujohteisesti alkanut ura loppui valitettavan lyhyeen, kun kaupustelun uhreiksi joutuneiden lasten vanhemmat puuttuivat asiaan. Alakoulussa A:n haaveammatti oli bussikuski. Näihin aikoihin A hakeutui bussissa aina etupenkeille, jotta pääsi katselemaan bussikuskien työskentelyä. Tämä metsien sankari miekkaili yksinään puukepeillä vielä yläkouluikäisenäkin, ja tämä leikkimielisyys on säilynyt aina näihin päiviin asti. A:n salainen pahe on nimittäin harvinaisten Kinder-yllätyssarjojen haaliminen eBayn kautta. A on viime vuosina innostunut myös Harry Potterista ja haluaisi lukea koko kirjasarjan. Laiskana lukijana A on kuitenkin onnistunut keplottelemaan Maaritin lukemaan näitä kirjoja ääneen. Pitääkseen itsensä kunnossa A nauttii joka ilta noin tuhannen kalorin kermapirtelön – ja tämä on vain välipala kaikkien muiden ruokien ohella. A on herkästi innostuva ja monissa asioissa erittäin pedantti. Hänet on muun muassa nimitetty perheen imurointivastaavaksi, sillä Maarit ei tee A:n mielestä riittävän huolellista työtä imuroidessaan."

Nämä eivät ole vielä mitenkään hiottuja versioita, vaan nopeasti kasattuja kyhäelmiä. Lauserakenteetkin ovat vielä hieman hakusessa näissä versioissa. Jonkinasteista kuvaa näistä kuitenkin jo saa, joten mielelläni kuulisin teidän mielipiteitänne näistä. Ovatko nämä pitkästyttäviä tai liian tavallisia? Jos ajattelet näitä vieraan näkökulmasta, haluaisitko lisää jotain?

19 kommenttia:

 1. Itsekin mietin tällaisia esim. lahjapöydän viereen tmv. Mutta meille tuleekin visailu meistä, joten se ajaa tämän asian. Mielestäni keräämäsi asiat olivat mielenkiintoisia ja kiva kun ne olis saatu yhteen tarinaksi! ehdotuksena niistä: voisitte jäsentää lyhyemmiksi ja lukijaystävällisemmiksi, mutta kuten sanoit, lauseenrakenteet olivat vielä kesken ja toisaalta tällöin tarinamuoto voisi kärsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näitä todellakin vielä hiotaan. :D On vielä epäselvää tullaanko näitä käyttämään juuri tällaisina kertomuksina vai ytimekkäämpinä ja numeroituina virkkeinä.

   Poista
 2. Minäkin olen miettinyt näitä ja blogissa julkaissutkin oman tekstini, ovat mielestäni todella kivoja :) Minusta nuo oli mukavat lukea ja varmasti hioutuvat vielä lisää kuin huomaamatta, kun jättää asian hautumaan hetkeksi :)

  VastaaPoista
 3. Ihania tekstejä molemmat :) Tuli kyllä huvittunut hymy naamalle, vaikka en edes tunne teitä. Uppoaa siis varmasti juhlaväkeen. Paras kohta oli mielikuva susta lukemassa Pottereita ikään kuin iltasatuina :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihii, kiitos! Näitä iltasatuja meillä on kyllä luettu runsaasti Ronja Ryövärintyttärestä Juoppohullun päiväkirjoihin saakka. :D

   Poista
 4. Ei vitsit, mahtava idea! Ihanat tekstit teistä molemmista <3 Toivottavasti ei haittaa, jos otan tästä vähän inspiraatiota. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä! Innolla odotan aikaansaannostasi! :)

   Poista
 5. Nämä oli hauskoja ja tykkään näitä kyllä lukea. Omiin häihin ei tullut tehtyä, mutta uskon vieraitten näistä tykkäävän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan kovasti, että vieraat näihin tykästyvät. :)

   Poista
 6. Mahtavat tekstit ja varmasti on vieraista hauska lukea. Ja hyvin on kyllä kynä hallussa, jos nämä on pikaisesti kirjoitettuja, hiomattomia versioita. Ja minäkin muuten saan välillä lukea kirjoja ääneen "iltasaduksi". Sitten on jossain vaiheessa aina kiva huomata, että kappas, toinen on nukahtanut useita sivuja sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo nukahtaminen on kyllä ärsyttävää, kun ei sitten koskaan tiedä mistä seuraavalla kerralla pitää aloittaa. :D

   Poista
 7. Olipa kiva lukea! :) Mielestäni ovat tosi hyviä juuri tuollaisina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman muutoksia kyllä tulee, mutta hyvä, että kelpaisivat myös noin! :)

   Poista
 8. Tosi hauska idea! Ja mie ainakin tykkäsin teksteistä, pituudeltaan aivan sopiva. Voisin kuvitella, että vierailla on hauskaa lukea näitä :) Pitääpäs miettiä ottaisko kans inspistä ja tekisi vastaavanlaiset meistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sopisivat oikein hyvin myös esimerkiksi pöytäkohtaisesti kehyksiin tai muihin vastaaviin laitettuina. Tai esimerkiksi hääbingon yhteyteen. Vaihtoehtoja on vaikka kuinka! :)

   Poista
 9. Meillä tuli tämäntapaiset tekstit laitettua omalle hääsivustolle :). Nämä on mielestäni hauska idea tuoda esille juttuja hääparista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuliko vierailta teksteistä jotain kommentteja? Itse ainakin vieraana tykkäisin tällaisista jutuista kovasti, joissa kurkistetaan hieman pintaa syvemmälle - utelias kun olen. ;)

   Poista
  2. Hääsivuston ovat tässä vaiheessa nähneet vasta kaasot ja heitä juuri tämä osuus sekä meidän juhlaohjesääntö naurattivat kovasti :). Eli positiivista palautetta vain.

   Poista