tiistai 19. marraskuuta 2013

Karkkia vailla


Sainpas kameran ja kannettavan taas sopuun keskenään! Ajattelinkin nyt ensitöikseni vilautella kameran kätköistä löytyviä otoksia karkkibuffetia varten tekemistäni sommitteluista. Purkit on nyt kaikki haalittu kasaan, mutta kuvasta puuttuvat kaikkein pienimmät kannelliset purkit, jotka lainaan isäni hyllystä. Yhteensä karkkibuffettiimme tulee siis 14 erikokoista ja -näköistä purkkia.


Tehdessäni asetelmaa jätin tietoisesti vielä pois karkkibuffetin ottimet sekä paperipussit telineineen. Lisäksi otin pikaisesti yhden kirjan ja kiikkerän pahvilaatikon, joiden avulla korottelin kolme lasiastiaa luodakseni hieman eläväisemmän tuosta kokonaisuudesta. Todellisuudessa noiden takana keikkuvien Finnmarin purkkien alle tulee puinen laatikko ja tuon Pentikin allekin keksitään jotain muuta kuin tummanliila sofioksanen.


Entisenä sokerihiirenä olen jo ehtinyt valikoimaan sopivia karkkeja tarjolle. Väreinä tullaan näkemään teemaa mukaillen vihreää, valkoista ja jotain harmahtavaa. Tarjolle on ehdottomasti nimittäin saatava ihanaisia omena- ja salmiakkiremmejä! Ja niitä suussasulavia, valkeita toffeepalloja - joita muuten löytyy omena- ja lakritsiversioinakin teemaan sopivissa väreissä. Makeistukkujen sivuja on siis ehditty täällä selailemaan vaikka kuinka, samoin kauppojen karkkihyllyjä on tiirailtu ahkerasti. Minua harmittaa tällä hetkellä vain se, että harmaa- tai vihreäraidallisia tikkareita ei tunnu löytyvän mistään. Eikä edes pelkkiä vihreitä. Jos joku moisiin törmää, saa vinkata! Tikkarit olisivat ihana lisä tuohon Pentikin kannettomaan hurrikaaniin.


Joko muiden karkkibuffetteihin on purkit haalittu? Miltä nuo purkkien sijoittelut teistä näyttävät?

11 kommenttia:

 1. Mun mielestä sijoittelu on oikein hyvä, varmasti sitten valmiina kokonaisuutena pääsee vielä paremmin purkit oikeuksiinsa!
  Mulla ei ole hommattuna vielä purkin purkkia... Oon kyllä silmäilly sillä silmällä, että tiedän, mistä sitten alkaa niitä osteleen. Luultavasti päädytään pääasiassa kannettomiin purkkeihin, saas nyt nähdä.
  Ootko muuten arvioinut montako kiloa karkkia ostat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ankeathan nuo on ilman karkkia. :D Kannettomat purkit olisivat kyllä lapsivieraiden kannalta turvallisempi vaihtoehto. Katsotaan kuinka moni kansi on ehjä vielä häiden jälkeenkin...

   Olen ajatellut ostaa kutakuinkin viitisentoista kiloa karkkia kokonaisuudessaan, mutta katsotaan mihin määrään keväällä päädytään. :)

   Poista
  2. Joo pitääkin varmaan iteki kohta tekeen laskelmia kilomääristä niin osaa ostaa karsuja oikiassa suhteessa :)

   Poista
 2. Remmit <3 me vuokrataan astiat, kun en jaksa alkaa niitä himaan haalimaan. Kyllä olisin purkeille keksinyt käyttöä häiden jälkeenkin, mutta nooo.. Säästetään Peten hermoja ja pidetään kaapit tyhjempinä ;) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokraaminen on kyllä monessa suhteessa järkevää, sitä tavaraa kun saa aikamoiset määrät haalittua nurkkiinsa muutenkin. :D

   Poista
 3. Todella söpöjä purkkeja. Ajattelin itsekin nostaa paria purkkia, luultavasti kirjoilla. Asettelusta: jättäisin ehkä hieman enemmän väliä etummaisten ja keskimmäisten purkkien väliin, mutta muutoin näyttää oikein kivalta noin. :) Meille tulee näillä näkymin käytettyinä ostetut kuusi purkkia sekä omista ja vanhempien kaapeista haalitut neljä kulhoa. Keksin myös, että esille voisi laittaa karkkien lisäksi jotain kuivattuja hedelmiä niille, jotka eivät välitä karkista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, etualalle kyllä kaivataan vähän ilmaa. Tuo idea kuivatuista hedelmistä on oikein ihana! :) Minun herkkuani ovat kookospalaset. Mahtaisivatkohan kelvata muille...

   Poista
 4. Ihania purkkeja! Tuli heti mieli haalia lisää purkkeja omaan karkkibuffet "astiastoon". :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän! :D Noihin voisi tuhlailla pienen omaisuuden.

   Poista
 5. Kiva kokonaisuus. Nyt alkoi tekemään mieli valkeita toffeepalloja, nam!!!!!!!

  VastaaPoista