sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Hääyön ratkaisut

Kuva
Olen jo pitkään halunnut kertoa teille siitä, kuinka me aiomme viettää hääyötä. Käytännön järjestelyt eivät kuitenkaan ole toimineet toivomallani tavalla, joten olen joutunut asiaa pitkittämään, vaikka kaikki on ollut mielessäni selkeänä jo pitkään. Nyt suunnitelmat on kuitenkin lyöty lukkoon ja tarvittavat varaukset tehty.

Isäni aina vitsailee pientä prinsessaamme katsellessaan, että me olemme jo viettäneet hääyötä etukäteen. Häät-lehden sivustolla kirjoitetaan hääyön historiasta melko kattavasti. Entisaikaan hääyö on ollut koko yhteisön asia ja merkittävä osa juhlallisuuksia. Keskeiset hääyön uskomukset ovat nimenomaan liittyneet hedelmällisyyteen. Nykyäänhän hääyön merkitys on varsin erilainen - vaikka lapsia ei olisikaan, ovat hääparit lähes poikkeuksetta asuneet yhdessä ja yöpyneet samassa vuoteessa jo pidemmän aikaa.
Kuva

Meille oli alusta asti selvää, että haluamme häiden jälkeen omaa aikaa ilman rakasta tytärtämme. Hääpäivä on meidän juhlamme ja meillä on oikeus juhlistaa sitä myös kaksin. Oli selvää, että tahdomme hotelliin. Kun aloimme pohtia tätä asiaa käytännössä, osoittautui se joko hirvittävän hankalaksi tai älyttömän turhaksi. Hankalaksi siksi, että haluaisimme myöhäisen huoneenluovutuksen, jotta voisimme täysin rinnoin nauttia hotelliaamusta ilman kiirettä uloskirjoitukselle. Jossain välissä pitäisi kuitenkin siivota myös juhlapaikalla. Mikäli poistuisimme juhlasta puolilta öin, hurauttaisimme hotellille ja joutuisimme lähtemään juhlapaikalle jo kahdentoista aikaan, olisi aika paljon rahaa mennyt hukkaan. Emme tuntuneet löytävän sopivaa ratkaisua millään.

Sitten keksimme. Juhlimme häissä muiden mukana niin kauan kuin hyvältä tuntuu ja saavumme sitten kotiin hääyöksi. Pitkän ja juhlinnantäyteisen päivän jälkeen olemme varmasti rättiväsyneitä, joten yö menee varmasti siihen, että kilpailemme kumpi kuorsaa kovempaa. Tästä olemme olleet hyvinkin yksimielisiä keskustellessamme aiheesta. Hotelliin satsaaminen olisi tässä tilanteessa siis aikamoista rahan haaskaamista.

Kuva

Kuitenkin tahdomme nauttia toisistamme tuoreena avioparina, joten päätimme järjestää hääyön hieman poikkeuksellisella tavalla. Päätimme nimittäin varata hotellin vasta hääyötä seuraavaksi yöksi. Näin ollen saamme ensin juhlia niin pitkään kuin haluamme, nukkua sen jälkeen makeat yöunet, käydä siivoamassa juhlapaikka ja suunnata sen jälkeen kohti unelmiemme hotelliyötä!

Miksi tässä on sitten kestänyt näin kauan kertoa näistä suunnitelmista? Siksi että olen halunnut vierailla haluamamme hotellin sviitissä, mutta hotelli on niin suosittu, että meidän aikataulumme ja hotellin varauskirja ovat menneet pahemman kerran ristiin. Näin ollen emme ole päässeet huonetta katsastamaan, mutta sivuston kuvien ja saamamme palvelun perusteella uskon, että valinta ei voi olla huono! Päätimme siis suunnata Porvooseen hotelli Pariisin Villeen, josta varasimme itsellemme sviitin - ei vain saunalla, vaan ihan omalla saunaosastolla! Me pääsemme hyvin harvoin kahdestaan minnekään, joten päätimme, että tämä yhdistetty kaupunkiloma ja hääyö ovat meille tarpeen. Siksi olemme tähän valmiita panostamaan vähän reippaamminkin. Budjettiin tämä yöpyminen teki nimittäin kolmensadan euron loven, mikä tosin on pienempi summa kuin monissa muissa saunallisissa hääyöpaketeissa, joiden mukaan olimme yöpymisen myös budjetoineet.

Kaikki tämän kirjoituksen kuvat on muuten lainattu Pariisin Villen sivuilta, joten jokainen voi tehdä omat päätelmänsä siitä, onko hotelli pienen panostuksen arvoinen. Meidän mielestämme ehdottomasti on! Lisäkommentteja luvassa hotellista sitten ensi vuoden toukokuussa, kun upeasta miljööstä on saatu nauttia tuoreena avioparina. Ja siihenhän ei muuten ole enää kauan; tasan kuuden kuukauden päästä voivat jo hieman polvet tutista!

Kuva

Kuva

8 kommenttia:

 1. Hauskaa, viimeinkin hoksasin kenellä lukemistani hääblogimorsiamista on hääpäivä samaan aikaan meidän kanssamme. Vähän eri asenteella voi nyt lueskella kun voi vertailla mitä on itse ehtiyt jo tekemään jne. :) tykkään sun blogista muutenkin

  Meillekin ajankohtainen aihe tämä hääyö - sitä ja häämatkaa ollaaan viime aikoina paljon mietitty. Vielä ei ole ratkennut mutta toiveet alkaa viimeinkin olla selvillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, taas yksi hääpäiväkaima! :) Keep calm and marry on -blogia kirjoitteleva Neiti S. avioituu myös samana päivänä kuin me.

   Häämatkassa onkin pohdittavaa ja puntaroitavaa kerrakseen!

   Poista
 2. Teidän ratkaisu kuulostaa hyvältä! Harmi, ettei toimi meillä, kun emme pidä häitä asuinpaikkakunnallamme :) Aiheuttaa nimittäin minulle harmaita hiuksia tää yöpymiskuvioiden mietintä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi juhlia vietetään ihan tuossa naapurikunnassa, joten tänne kotikaupunkiin ei ole kovin kummoinen matka tulla yöpymään. Voin kuvitella, että tuottaa kyllä paljon tuskanhikeä nuo teidän pohdinnat! :D

   Poista
 3. Me ollaan kanssa ihan kotosalla, puhtaasti myös mukavuus syistä.
  Tuollainen hotellipäivä häiden jälkeen voisi olla hyvä idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa, että pääsee häiden jälkeen edes vähän rentoutumaan. :)

   Poista
 4. Oijoi, ihanan näköinen paikka! Ja ei kyllä yhtään hullumpi ratkaisu, ainakin saatte rahoillenne enemmän vastinetta. ((:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mekin sen ajattelimme. :) Olisimme menneet Pariisin Villeen ihan oikeaksi hääyöksi, kun juhlapaikalta on yhtä pitkä matka sekä kotiin että Porvooseen. Olen kuitenkin paljon tyytyväisempi tähän uuteen ratkaisuun. :)

   Poista