perjantai 15. marraskuuta 2013

Elounda, here we come!

Kuva
Kuva

Nyt saa tuulettaa! Häämatkasuunnitelmat on nimittäin lyöty lukkoon ja varausmaksu maksettu. Liki kaksi kuukautta sitten hehkutin täällä blogissa, että matkakohteenamme on Seychellit Intian valtamerellä. Suunnitelmat ehtivät kuitenkin muuttua moneen kertaan tuon kirjoituksen jälkeen...

Aloitimme matkajärjestelyiden selvittelyn syyskuussa heti päätettyämme kohteen. Totesimme kuitenkin hyvin pian, että meillä ei ole sydäntä lähteä noin pitkälle matkalle ilman neiti kaksveetä. Kummankaan mielestä loma ei kaiken sen ikävän keskellä tuntuisi oikealta lomalta - vaikka häämatkasta kyse onkin. Ja koska neiti kaksvee on ensi syksynä ainoastaan vuoden verran nykyistä vanhempi, ei tule kyllä kuuloonkaan, että jumiutuisimme lentokoneeseen kahdeksikymmeneksi tunniksi. Siinä olisi neidillä itsellään, kanssamatkustajilla sekä lentohenkilöstöllä kestämistä - meistä vanhemmista puhumattakaan. Seychellien hiljaiset hiekkarannat jouduimme siis jättämään vain kaukaiseksi haaveeksi.

Me haaveilimme pitkään myös häämatkasta Afrikkaan, mutta edellämainituista syistä päätimme jättää senkin vain haaveeksi tulevaisuutta varten. Lopulta ensisijainen matkakriteeri alkoikin kohdistua riitävän lyhyeen lentoaikaan. Arvanette jo sen, että silloin ei Eurooppaa pidemmälle lähdetä. Poissuljimme kuitenkin ehdottomasti turistilomat ja ne perinteiset perhekohteet. Löysimme Santorinin. Olimme ihan varmoja, että meidän häämatkaamme vietetään Santorinin kauniissa maisemissa.

Kuva
Kuva

Olimme jo Seychellejä ajatellessamme yhteydessä Jyväskylässä toimivaan Helin Matkatoimistoon. Santorinia varten katselimme muitakin matkanjärjestäjiä, mutta toki käännyimme jälleen myös Helin matkojen puoleen. Helin matkoista meitä palveli Mervi, joka puhelimessa vakuutti minut siitä, että emme tahdo Santorinin jyrkänteisiin itku kurkussa jännittämään, kuinka mahtaa kolmevuotiaalle käydä.

Samaisen puhelun aikana Mervi ehdotti, että lähtisimme Santorinin sijasta Kreetalle. Heti alkuun ajattelin ja sanoinkin ääneen, että meitä eivät ne tavalliset turistikohteet kiinnosta. Mervi onneksi rauhoitteli minua ja sanoi, että Kreetalta löytyy myös paljon sellaisia kohteita, jotka ovat rauhallisella sijainnilla ja poikkeavat perinteisistä turistihotelleista. Päätin puhelun perusteella antaa Kreetalle mahdollisuuden, joten jäin odottamaan tarjouksia erilaisista kohteista.

Kuva
Kuva

Odotus ei onneksi ollut pitkä! Hyvin nopeasti Mervi laittoikin meille sähköpostia kahdesta erilaisesta hotellista Kreetalla. Me olimme ilmoittaneet matkabudjetiksemme melko suuren summan ja kerroimme myös, että haluamme hieman luksusta - häämatkasta kuitenkin oli kyse. Saimmekin kaksi upeaa vaihtoehtoa Kreetan koillisrannikolta Eloundasta. Minulle valinta aiheutti hieman päänvaivaa, sillä molemmat olivat upeita. Tiesin, että enempää ei tarvitsisi kilpailuttaa, jompikumpi se näistä kahdesta olisi. Mutta kumpi? Sulhaselle valinta oli kuitenkin helppoakin helpompi, joten lopullinen päätös tehtiin sulhasen valinnan perusteella. Yhteistuumin totesimme, että emme lähde matkaa tämän enempää kilpailuttamaan, sillä olimme lukeneet Helin Matkatoimistosta niin paljon positiivista palautetta. Moni myös kirjoitti, että matkat ovat niin kilpailukykyisiä, ettei itse varailemalla kovin suurta etua saa.

Me lähdemme siis ensi syksynä, syys-lokakuun vaihteessa, Kreetalle Elounda Gulfiin. Siellä meillä on oma villa, jossa saamme nauttia yksityisestä uima-altaasta ja sen yhteydessä olevasta porealtaasta. Kahden makuuhuoneen asumuksesta on upeat näköalat Mirabellon lahdelle. Lähimmälle rannalle on matkaa 2,5 kilometriä, mikä ei haittaa meitä ollenkaan. Toisessa hotellivaihtoehdossamme olisi ollut yksityinen ranta hotellin lähettyvillä, mutta kokonaisuutena Elounda Gulf oli mielestämme parempi. Emme muutenkaan ole auringonpalvojia, joten emme rannalla loikoilua kaipaa. Enemmän odotamme kiireetöntä haahuilua, perheen yhdessäoloa sekä upeita hetkiä omalla uima-altaalla. Ylellisestä majoituksesta, yksityisistä lentokenttäkuljetuksista ja puolihoidosta saa pulittaa meidän kokoonpanollamme liki kuusituhatta euroa, mutta uskon matkan olevan jokaisen euron arvoinen. Kaikki tämän postauksen kuvat on muuten lainattu Elounda Gulfin sivuilta ja yhtä ravintolakuvaa lukuun ottamatta ne ovat juuri tällaisista uima-altain varusteituista villoista kolmella makuuhuoneella. Meillähän on siis yksi makuuhuone vähemmän. Aika mahtavalta näyttää, eikö?

Kuva
Kuva

Tästä tulikin melkoinen kilometripostaus, mutta olen vain niin innoissani, niin mahdottoman innoissani. Mervi osasi ehdottaa juuri sellaisia matkakohteita, joita olimme ajatelleetkin. Emme kaipaa hienoja aktiviteetteja ja lukuisia nähtävyyksiä. Jonkinlaista ajanvietettä tulee varmasti reissussa keksittyä, mutta eniten odotamme matkalta kohteen tarjoamaan rauhaa ja sitä aiemmin mainitsemaani kiireetöntä yhdessäoloa. I-h-a-n-a-a!

16 kommenttia:

 1. Oi ihanaa, onnea häämatkan varmistumisesta! :)
  Me kävimme kesällä Kreetalla ja omatoimisesti seikkailimme myös tuolla Eloundan alueella, oli kaunista. Uskonkin, että saatte häämatkaltanne juuri sitä, mitä itse kaipaatte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minäkin uskon, että tuo on juuri toivomamme paikka - joskaan ei ihan Seychellien veroinen :D Olen kuitenkin niin onnellinen tästä, etten osaa oikein edes harmitella tuota Seychellien menetystä. Tuo Elounda Gulf sijaitsee vielä hieman sivussa siitä Eloundan kylästä, joten sinnekin on muutaman kilometrin matka. Rauha ja rentoutuminen on taattu! :)

   Poista
 2. Oi vitsi! Oma villa! Aika siistiä :) Varmasti luvassa on ihan mieletön reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ennen kaikkea olen fiiliksissä siitä omasta jacuzzista. ;)

   Poista
 3. Vitsit miten upean näköinen ja kuuloinen matka teille on tulossa! Wau! Mahtavuutta! Oon ite käyny Kreikassa neljä kertaa ja kreetalla niistä kolme, mutta en olekaan kuullut tuollaisesta ihanasta paikasta. Ja oma villa! mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Elounda Gulf onkin vähän syrjässä kaikesta. :) Se on melkoisen tasokas hotelli, josta matkaa Eloundan kylään on reilut kaksi kilometriä. Agios Nikolaokseen tuleekin matkaa sitten kymmenen kilometriä. Joten takuuvarmasti saadaan viettää rauhaisa häämatka. :D

   Poista
 4. Oijoi, ihan mahtavalta näyttää ja kuulostaa! :) Eihän tuollaista malta millään odottaa! Varsinkin lapsen kanssa reissatessa oma villa (ja oma rauha) on varmasti suurta luksusta. Kreetalla (ja ylipäätään Kreikan saaristossa) on kyllä upeat maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. :) Minua ei muutenkaan huvita lomailla minkäänlaisessa hälinässä, joten ihanaa saada myös pulikoida ihan rauhassa omassa yksityisaltaassa.

   Poista
 5. Vau! Hienolta näyttää suunnitelmat :) Aivan ihanan näköinen tuo uima-allas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tällaisen pimeyden keskellä häämatkasta haaveilu vain yltyy. :D

   Poista
 6. Ihan mieletöntä!!! Ihanaa, onnea matkan varauksesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mielettömän malttamattomana tuota odotammeikin!

   Poista
 7. Upea paikka varmasti! Kreeta on mielettömän kaunis saari ja lapsen kanssa helppo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin onnellinen olen myös siitä, ettei tarvitse mennä niihin turistirysiin. :D Lapsi varmasti viihtyisi, mutta meidän vanhempien psyyket ei kestäisi. :D Meidän kriteerinämme taitaa siis ennemminkin olla "vanhempien kanssa helppo" ;)

   Poista
 8. Upelta näyttää! Tuollainen luksus on kyllä harvinaista herkkua lapsiperheelle. Varmasti tulee ihana loma :) Yhden lapsen kanssa varmaan ihan kätevästi menee. Me ajateltiin lähteä ihan kaksistaan, koska kahden lapsen kanssa meno on jo kaksinkerroin kovempi..siinä olisi jo hieman työtä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivosin, että meilläkin olisi sydäntä lähteä ihan vain kahdestaan! Olisihan se luksusta. Mutta onneksi meillä on se virallisen hääyön jälkeen tuleva "hääyö", jonka saamme viettää kahdestaan Porvoossa Pariisin Villen sviittiin majoittuen.

   Uskon kyllä silti, että loma prinsessan kanssa on myös ihana, etenkin tuollaisessa paikassa. Kaksi tuollaista vauhdikasta prinsessaa (tai prinssiä) voisikin olla sitten ihan toinen juttu... :D

   Poista