keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Lasten viihdyttäjät

Kuva

Vaikka otsikon perusteella voisi olettaa, että häihimme tulisi liuta lastenhoitajia sekä erinäisiä muita viihdykkeistä vastaavia henkilöitä, näin ei kuitenkaan ole. Emme ajatelleet itseasiassa hankkia ainuttakaan lastenhoitajaa. Moni morsian ruudun takana varmaan nyt kauhistuu ja miettii, kuinka vanhemmat ikimaailmassa voivat juhlia, kun lapset tylsistyvät, kitisevät ja vinkuvat. Karkeaa yleistystä - tiedän. Mutta yleistäähän moni muukin, joka ei lapsia juhliinsa halua juuri edellä mainituista syistä.

Minulla itselläni ei ole mitään sitä vastaan, että saisimme miehen kanssa kutsun lapsettomiin häihin. Ymmärrän sen täysin. Meidän juhlaamme lapset kuitenkin kuuluvat, joten on tärkeää, että myös lapset viihtyvät. Valtaosa juhliemme lapsivieraista tuntee toisensa entuudestaan - ja ne jotka eivät toisiaan vielä tunne, pääsevät kuitenkin nopeasti mukaan joukkoon. Tämä on huomattu useissa juhlissa. Ja isommat lapset katsovat pienten perään - niin se tuttujen kesken aina menee, vaikka joukossa olisi aikuisiakin.

Kuva

Meille on siis tärkeää, että lapsilla on mielekästä tekemistä heti ensi hetkistä alkaen. Lapsille tulee oma nurkkauksensa sisälle ja myös runsaasti puuhaa juhlatilan pihapiiriin. Perinteisten värityskuvien ja askartelujuttujen lisäksi aion tuoda paikalle ainakin pienen lelulaatikon, runsaasti tyynyjä köllöttelyä varten sekä erilaisia pelejä. Pinterest on tässäkin suuri ja ihmeellinen apuri, sillä sieltä löytyy ihan mielettömiä ideoita. Ja näissä ideoissa parasta on se, että monia voi hyödyntää vielä pitkään häiden jälkeenkin! Katsokaa vaikka:

Kuva

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Moni teistä varmasti jo arvaa, että tämän tee-se-itse -morsiamen sormet syyhyävät niin, ettei unikaan taida tulla silmään. Osa näistä onkin jo päässyt jo toteutukseen, osa on vielä suunnitelmavaiheessa. Ja onhan tässä vielä puoli vuotta aikaa toteutella villeimpiäkin ideoita, joten katsotaan mitä kaikkea tämä morsian saakaan aikaan!

2 kommenttia:

  1. Meilläkin lapset ovat tervetulleita, varsinkin kun omiakin on. Mieheni sanoi että ne tuovat ihanasti tunnelmaan rentoutta ja aitoutta. Yleensä menee alku hieman kangistellen kunnes juoma alkaa virtaa, mutta lapset ovat alusta asti hymyilemässä <3 Jonkinlaista ohjelmaa heille olisi kiva keksiä! Hyviä vinkkejä täälläkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi Internet on pullollaan mitä ihanampia vinkkejä lasten viihdyttämiseksi! Jos aikaa ja resursseja riittää, saa varmasti aikaan myös lapsille ikimuistoisen päivän. :)

      Poista