perjantai 25. lokakuuta 2013

Eksklusiivinen Hääilta

Moni muukin on varmasti jo löytänyt tiensä kauppojen ja kioskien Lehtipisteille. Siellä nimittäin on jo hetkisen komeillut uusin Häät ja Juhlat -lehti. Itsehän en ole lehdestä aiemmin kovinkaan paljon perustanut, enkä ole ihan täysin vakuuttunut vieläkään. Bongasin lehdestä kuitenkin yhden aukeaman laajuisen ilmoituksen Eksklusiivisesta Hääillasta, jonka kultaseppämestari Mika Tarkkanen sekä Häät ja Juhlat -lehti järjestää yhteistyössä muutamien muiden palveuntarjoajien kanssa. Onko joku muu huomannut saman?


Tämä Eksklusiivinen Hääilta järjestetään Helsingissä marraskuun yhdeksäntenä päivänä. Minä olin ensin aivan valtavan innoissani: sinne, sinne! Kaipasin jotain ihanaa tapahtumaa näihin harmaisiin ja alati kylmeneviin päiviin. Innostukseni laimeni kuitenkin hyvin äkkiä, kun luin ilmoitusta eteenpäin; tapahtuman "pääsymaksu" on sata euroa - siis 100 euroa. Hetkisen tuijotin ilmoitusta ihmeissäni.

Sen enempää googlettelematta päättelin, että vastaavanlaisia tapahtumia varmasti järjestellään ympäri maailmaa - ainakin suurten merten takana. Tässä tapahtumassa häistä tehdään spektaakkeli, ja sitä tapahtuma itsessäänkin kai jo on. Sadan euron pääsymaksua vastaan kävijät saavat itselleen etuja 750 euron arvosta. Iso summa, myönnetään. Edut eivät kuitenkaan suoraan tarkoita ilmaislahjoja tai muuta käyttökelpoista. Internet-sivujen perusteella päättelin, että valtaosa eduista on alennuksia esittelijöiden tuotteista. Hieno asia sinänsä, mutta itseäni alennukset tuskin hyödyttäisivät.


Jokin minua tuossa tapahtumassa puistattaa. Vaikka tarjolla on aitoa samppanjaa ja varmasti muutakin arvokasta ja upeaa, on minulla epäilykseni. Ja se epäilys liittyy nimenomaan tuohon suureen pääsymaksuun. Esimerkkinä mainittakoon, että summa on kuuden I Love Me -messulipun hintainen. Samalla summalla kaksi ihmistä pääsee nauttimaan monenlaisista kulttuuritapahtumista esimerkiksi Hartwall Areenalle. Ja tässä puhutaan kuitenkin vain yhdestä lipusta. Minä olettaisin, että noin suurella summalla tulee myös vastineeksi saada jotain suurta ja hyödyllistä.

Mitä ajatuksia teillä muilla tästä herää? Oletteko kenties ilmoittautuneet mukaan tähän tapahtumaan? Tai aikooko joku teistä ilmoittautua? Odotan mielenkiinnolla teidän muidenkin mielipiteitä tästä asiasta! Näinkin erilainen häätapahtuma herättää varmasti mielipiteitä suuntaan ja toiseen.

12 kommenttia:

 1. Kuulostaapa jännältä tapahtumalta... Mä googlasin tuon ja tosiaan, suurin osa eduista on alennuksia tai jotain lisäjuttuja joita saa kaupan päälle tilatessaa esim. sormuksen tai puvun. Ainoa konkreettinen juttu oli Häät ja juhlat-lehden lahjakassi, jossa on mm. Marc Jacobsin uutuustuoksu. Hyvä tapahtuma kieltämättä niille, jotka ovat jo esimerkiksi päättäneet tilata sormuksensa Tarkkaselta, nyt suunnittelun osuuden saa ilmaiseksi. (Tai siis tolla lipun hinnalla...) On kyllä ihan uusi konsepti Suomessa käsittääkseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin itsekin ajattelin, että tapahtumasta on varmasti eniten hyötyä niille, jotka varmasti tietävät hyödyntävänsä yhteistyökumppaneiden etuja. Itse olisin luultavasti melkoisen pettynyt, mikäli tuon hinnan sisäänpääsystä pulittaisin.

   Poista
 2. En oo kuullukaan mutta mielenkiintoiselta kuulostaa.. Jos vapaat osuu hyvin niin voisin jopa suunnitella meneväni, kalliista hinnasta huolimatta.

  VastaaPoista
 3. Oho. Jos rahaa olisi kuin roskaa, niin tottakai olisi mielenkiintoista käydä moisessa tapahtumassa. Tosin kuten aiemmissa kommenteissa jo oli juttua, uskon tapahtumasta olevan erityisesti hyötyä niille, jotka ovat tietoisia tapahtuman yhteistyökumppaneista ja tievät hyödyntävänsä heidän palveluitaan. Onneksi täällä Saksassa on lähikuukausina luvassa vielä useita isoja häämessuja, jossa tarjontaa on ihan eri tavalla kuin mihin olen Suomessa tottunut. Mitä nyt kahden kerran perusteella voi sanoa... Ja sisäänpääsymaksut taitavat pyöriä siinä kympin paikkeilla, sopii paremmin meikäläisen opiskelijakaurapuurobudjetille ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, olisi ihan mieletöntä päästä katsastamaan häämessuja myös muualla Euroopassa! :) Ja jep, kyllähän tuonne hääiltaan voisi mennä, jos lompakossa olisi liikaa täytettä, mutta noilla meikäläisen kuittinipuilla ei ihan taida saada lippua lunastettua.

   Poista
 4. Itsellä ei ole mitään innostusta, kun suurin osa jutuista tehdään itse ja suurimmat hankinnat kuten puku ja sormukset on jo tehty. En siis menisi tapahtumaan saadakseni 100 euron vastineeksi tuoksun... Opiskelijalla on muitakin rahareikiä. Mielenkiinnolla toki jään odottelemaan kirjoituksia niiltä, jotka aikovat osallistua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla olen itsekin. Mielenkiinnolla jään odottelemaan, josko joku bloggaileva morsian paikalle menisi. :)

   Poista
 5. Mulla ei ole innostusta kyseiseen tapahtumaan juuri sen korkean pääsymaksun vuoksi. Vaikka pääsymaksua vastaan saa alennuksia eri palveluntarjoajilta, en pidä ajatuksesta, että korkea pääsymaksulle saa vastinetta käytännössä vain jos ostaa muita palveluita. Kiinnostavaa olisi kyllä kuulla millainen tämä tapahtuma on, jos joku siellä käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni tapahtuma olisi juuri noiden alennuksien vuoksi varsin hyödytön. En jaksa uskoa, että tapahtumasta olisi ilman noita aleja kovin suurta hyötyä tässä vaiheessa suunnitelua. :)

   Poista
 6. Blogistani löytyy kuvausta tapahtumasta! :) http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2013/11/eksklusiivinen-haailta-positiivinen.html

  VastaaPoista