tiistai 27. elokuuta 2013

Sulhasen pukeutuminen

Olen monta kertaa jo paasannut omasta hääpäivän pukeutumisestani: koruista, puvusta, laukusta, kengistä... Tässä rytäkässä sulhasen pukeutuminen on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle! Vaikka vielä emme sulhaselle ole mitään vermeitä hankkineetkaan, voin silti esitellä tämänhetkisiä ajatuksia aiheesta. Nämä ajatukset eivät suinkaan ole yksinomaan minun, vaan asiaa on pohdittu hyvinkin tarkkaan sulhasen kanssa yhdessä ja sulhasen makumieltymyksistä lähtien.

Kuva

Ensimmäisenä ajatuksenahan meillä siis todellakin oli vuokrata saketti tai joku muu vastaava juhlapuku. Sulhanen kuitenkin totesi vaihtoehdot kuitenkin liian vanhahtaviksi, jolloin aloitimme etsinnän nollasta. Sulhasen unelmien puku löytyi Internetin ihmeellisestä maailmasta hyvinkin nopeasti: Cavalieren Dante. Toinen vaihtoehto olisi mahdollisesti Cavalieren Theo, mutta mies pitää sitä ainakin kuvien perusteella liian kiiltävänä. Hinta pelkälle puvulle tulee näin ollen neljästäsadasta viiteensataan euroa.

Kuva

Vaikka puku onkin jo kiikaroitu valmiiksi, ei sulhasen pukeutuminen suinkaan ole siinä. Pitäisi miettiä sopiva juhlaliivi, solmio, kalvosinnapit ja muut oheistuotteet. Tavallinen solmio vai kapea solmio? Plastron vai solmuke? Solmukkeen mies on tyrmännyt jo täysin, vaikka näytin kaikenlaisia ihastuttavia Etsy-löytöjäni. Ei siis solmuketta. Mielestäni plastron näyttää oikein hyvältä tuon Dante-puvun ja liivin kanssa, mutta kapeat solmiot ovat jo vuosia saaneet polveni notkumaan. Ongelmana on se, ettei minulla tai sulhasella kummallakaan ole minkäänlaista hajua miesten pukeutumisetiketeistä näitä perinteisiä smokkifrakkisaketti-säännöksiä lukuun ottamatta. Yritin vähän lueskella aiheesta, mutta en löytänyt mitään kovin tarkkaa ja vedenpitävää tietoa mistään. Taidamme tehdä päätöksen vasta sitten, kun pääsemme liikkeisiin paikan päälle sovittelemaan pukuja ja saamme ammattilaisnäkökulman asiaan. Näillä näkymin päädymme plastroniin, sillä sulhanen tuntee sen juhlallisemmaksi vaihtoehdoksi. Oli lopullinen valinta sitten mikä hyvänsä, väri tulee ehdottomasti olemaan vihreä.


Kuva
Kalvosinnapit ovat toki myös tärkeä osa juhlapäivää. Ajattelin yhtenäistää tyyliämme näiltä osin, sillä ajattelin nyt etsiskellä korvakoruihini yhteensopivia kalvosinnappeja - mistäs muualtakaan kuin Etsystä. Yhdet varteenotettavat olen jo löytänyt, mutta esittelen ne sitten, kun ostopäätöksen olen tehnyt. Niiden mukana tulisi myös solmioneula, mikä olisi omiaan, jos tuohon plastroniin nyt päädymme.

Mitäs muuta? No, pukeutumiseen tietysti kuuluvat myös viehe (josta sitten joskus lähempänä lisää) sekä alusvaatteet ja sukat. Näistä kahdesta viimeisestä on tulossa lähiaikoina ihan oma postauksensa! Yhteenvetona sulhasen pukeutumisesta voisin sanoa, että se tulee huomattavasti kalliimmaksi kuin alunperin budjetoimme. Olimme budjetoineet vain vuokrapukupaketin ja kaiken lisäksi unohtaneet esimerkiksi kalvosinnapit kokonaan. No, kerrankos sitä mennään naimisiin! Haluan olla itse kauneimmillani hääpäivänäni, mutta tahdon myös seistä maailman komeimman sulhasen vieressä - jonka myös tarvitsee tuntea itsensä upeannäköiseksi!

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti