perjantai 9. elokuuta 2013

Pitopalvelumme Manodeli Catering

Viime päivien tukalat ilmat ovat vaikuttaneet siihen, ettei koneen ääressä ole viitsinyt kummemmin istuskella. Minä pidän siitä, että on lämmintä, mutta hellettä en siedä. Olenkin varsin hyvilläni siitä, että säätiedotuksissa lupaillaan viileneviä ilmoja.

Kuva

Lupailin aiemmin tällä viikolla, että kertoilen lisää pitopalveluvalinnastamme, joka on siis mielettömältä vaikuttava Manodeli Catering. Sivut itsessään eivät ole silmiini kovin upean ja trendikkään oloiset, mutta saatuani tarjouksen heiltä olin aivan myyty. Ensinnäkin jo pelkkä tarjouskirje oli viisisivuinen ja se sisälsi kyllä kaiken tarvitsemamme tiedon. Lisäksi tarjouskirjeen mukana tuli kolmetoista sivuinen liite, joka sisälsi erilaisia menu-ehdotuksia. Kaikissa niissä oli esitelty ja hinnoiteltu erikseen alkupalabuffet, lämmin buffet sekä menun tyyliin sopiva jälkiruoka. Lopussa oli vielä lista muista makeista leivonnaisista sekä pitopalvelun valmistamista kakuista. Positiivista on kuitenkin se, että Manodeli mahdollistaa meille sekä karkkibuffetin että oman hääkakun tuomisen. Kuulemani mukaan kaikki pitopalvelut eivät näin tee. Meidän tarjouskilpailussamme kukaan ei tosin ilmoittanut, että kakkua ei saa tuoda "ohi listan".

Millaista ruokaa Manodeli sitten tarjoaa? Menu-vaihtoehdoissa esiteltiin muun muassa italialaista, välimerellistä, aasialaista sekä amerikkalaista ruokaa. Jokainen menu oli mielestämme erittäin selkeä ja houkutteleva kokonaisuus, emmekä itse ainakaan tahtoneet lähteä sekoittelemaan vaihtoehtoja eri menuista. Vaikka ruokavaihtoehtoja oli listassa millä mitalla, on pitopalvelulla varmasti takataskussaan myös monia muita hyviä ideoita ja reseptejä, mikäli valmiit ehdotelmat eivät miellytä. Tällaisen vaikutelman itse sain saamani palvelun perusteella, ja myös heidän Internet-sivustonsa tätä väitettä tukee. Sivuillaan Manodeli Cateringin henkilökunta kirjoittaa seuraavaa: "Pyrimme toteuttamaan jokaisen tilaisuuden tai tilauksen asiakkaan toiveiden mukaisesti, tinkimättä ponnisteluista tai vaikkapa raaka-aineista kaiken onnistumiseksi sataprosenttisesti." Juuri tämän vaikutelman minäkin sain tätä tarjouskilpailua pyörittäessäni.

Kuva

Moni saattaa tässä vaiheessa jo kuumeisesti miettiä, mitä ruokaa meidän hääjuhlassamme sitten oikein tarjoillaan. Vaikka kaikki menut olivat erittäin houkuttelevia, päädyimme kuitenkin ottamaan perinteisempää suomalaista ruokaa - juuri sillä kaipaamallamme twistillä. Parasta tässä on se, ettei meidän tarvinnut tehdä omia ehdotuksia lainkaan, sillä kaipaamamme vaihtoehto löytyi listalta suoraan. Suomi-klasikkot menu sisältää savulohta, limerapusalaattia, saaristolaisleipäsalaattia leipäjuustolla, rypsiporsaanfilee confit'ta, viheryrttisalaattia sekä perunarieskaa. Näihin kaikkiin tulee toki omat lisukkeensa, jotka voin teille sitten kuvien kera esitellä ensi keväänä, kun pääsemme ruokia maistelemaan. Pääruokana meillä syödään pitkään haudutettua häränrintaa kermaisessa savu-valkosipulikastikkeessa sekä hunajalla ja timjamilla maustettuja säräjuureksia. En voi sanoin kuvailla, kuinka onnellinen olen tämän menun johdosta! Se on juuri sitä mitä kaipasimmekin. En edes tiedä, mikä noista ruokalajeista tuntuu houkuttelevimmalta, sillä tahtoisin syödä niitä kaikkia hetinytjatässä.

Yksi merkittävä tekijä, joka mahdollisti meille tämän menun valinnan, oli Manodelin tarjoama menu lapsille. Vaikka oman tyttäremme lempiruokaa ovatkin maksapihvit, hapankaali ja mausteiset makkarat, löytyy juhlavieraista monta pikkuihmistä, jotka eivät edes maistaisi tarjolla olevaa ruokaa. Siksi lapset saavatkin oman menun sekä kylmiin että lämpöisiin ruokiin. Kylmä menu sisältää vihannestikkuja, tomaatteja sekä vesimelonia. Todelliseksi mahantäytteeksi on sitten tarjolla nirsoimmillekin lapsille kelpaavia nauravia nakkeja, Manodelin valmistamia lihapullia kermakastikkeella sekä perunamuussia. Kävin sähköpostikeskustelua Manodelia pyörittävän Heli Mannosen kanssa siitä, kannattaako meidän ottaa lasten menu vai ei. Lapsia meille on siis tulossa noin kaksikymmentä alle 12-vuotiasta. Heli oli ehdottomasti sitä mieltä, että vaihtoehto olisi kannattava jo siksi, että se tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin prosentuaaliset alennukset tästä aikuisille suunnatusta menusta. Siispä päädyimme siihen, että lasten on mahdollista nautiskella ihan omista eväistä - eikä kenenkään tarvitse jäädä nälkäiseksi.

Kuva

Ainoa itseäni ensialkuun hirvittänyt asia oli astiavuokrauksen hinnasto. Astiapaketti yhdelle ihmiselle tulisi siis kustantamaan kuusi euroa, sisältäen kaiken tarvittavan ruokailuastioita aina avec-laseihin asti. Meillä tämä tarkottaisi aika mojovaa summaa pitopalvelun loppulaskuun. Jälleen kerran kävimme siis Manodelin kanssa sähköpostikeskustelua päätyen lopulta siihen, että käytämme juhlapaikan astioita ja itse hankkimiamme viinilaseja. Nuo kuohuviini-, viini- ja avec-lasit olisivat siis olleet se ainoa syy meillä ottaa tuo paketti. Pakettihan olisi siis ollut varsin kattava, eikä tuollaisen astiamäärän tiskaaminen juhlien jälkeen pitopalvelullekaan ilmaista ole, joten hinnan kyllä ymmärtää täysin. Tässä asiassa me onneksi pystymme säästämään.

Sitten vielä ilmoitusluontoinen asia tuohon edelliseen kappaleeseen viitaten. Me tosiaan päätimme hankkia tarjoilussa käytettävät lasit itse. Tällöin pitopalvelun tarvitsee jälkikäteen huolehtia vain juhlapaikan ruokailu- ja kahviastiastot puhtaaksi ja paikoilleen - me itse vastaamme laseistamme. Olemme siis alkaneet kerätä kasaan kuohuviini-, viini- ja avec-laseja. Jos jollakulla sattuu kaapissa majailemaan tyhjänpanttina Ikean Svalka-lasistoa tai Ikean konjakkilaseja, olisimme enemmän kuin kiinnostuneita niitä ostamaan. Nouto onnistuu pääkaupunkiseudulla nopeallakin aikataululla. Kauempanakin sijaitsevista laseista kannattaa ilmoitella, sillä nouto voi järjestyä yllättävänkin pitkältä.

3 kommenttia:

 1. Teidän menu kuulostaa herkulliselta. :) ihanaa myös, että pikkuvieraat on huomioitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen itse aivan samaa mieltä! :)

   Poista
 2. Olen tyytymätön manodeliläiseen työpaikkaruokaan, rasvaista ja mautonta. tarjotaan kuin possunruokaa. tietysti työpaikan ihmisilläkin on aihetta tähä. Hyvin kaloripitoista. vaikea saada kevyttä vaihtoehtoa. lihas on sotkettu valmiiksi rasvaiseen kastikkeeseen- ehkä pitoruokaa muttei jokapäiväistä lisäksi hinnoittelu epäselvää. pitää siirtyä eväisiin. hyvä kun hääsi onnistuivat kuitenkin.

  VastaaPoista