maanantai 12. elokuuta 2013

Asioiden kertausta, häärintamalta ei mitään uutta.

Jälleen tuntuu siltä, että tämä hääjärjestely on yhtä odottelua. Korut on tilattu - odotan niitä saapuviksi. Korttitarvikkeet on kaikki hankittu, mutta valtaosa vielä reissullaan. Toki paljon olisi myös niitä asioita, joita nyt tälläkin hetkellä voisi tehdä. Voisin esimerkiksi koristella purkkeja pitsillä tai taitella lisää pom-pomeja, edellisistäkin on muutamien päät pyöristelemättä. Nämä tuntuvat kuitenkin sellaisilta tehtäviltä, joihin haluaa varata sitten kerralla enemmän aikaa - ja saada yhteltä istumalta myös enemmän aikaiseksi.

Kuva

Koska tämä päivä on kulunut epämääräisen väsymyksen kourissa, enkä oikeasti ole saanut mitään järkevää aikaan, voisin tehdä pienen paluun tuttuihin aiheisiin. Taannoin kirjoitin siitä, mitä meidän häissämme tehdään itse. Kirjoitin aiheesta noin puolitoista kuukautta sitten, joten onkin aika mukava nähdä, kuinka paljon asiat mahtavat muuttua noin pienessä ajassa. Allaolevan listan sain silloin aikaiseksi niistä asioista, jotka aio(i)mme askarrellapaskarrella tai muuten vain toteuttaa itse. Nyt lisäsin perään kursivoidulla tekstillä tämänhetkiset ajatukset. Eli:
- Kutsut ja kiitoskortit - Kyllä, nämä toteutamme edelleen itse. Hintaa kutsuille tulee hieman aiottua enemmän, sillä en teekään niitä kokonaan tietokoneella, vaan tuhlaan euroja leimasintarvikkeisiin. No, tuleepahan enemmän todellista tee-se-itse -tunnelmaa.
- Pienimuotoinen häälehti, joka jo hakee muotoaan (sis. menu, ohjelma ynnä muu oleellinen) - Edelleen listoilla roikkumassa. Lehti taitaa olla pian siinä vaiheessa, että siitä voisi jotain pienen pientä paljastusta tuoda ruudulle.
- Vieraskirjan toteutuksessa vaadittavat asiat ja askartelut - Vieraskirjan toteutus kokonaisuudessaan vielä hieman vaiheessa. Photo booth yksinään vai lisäksi vieraskirjapuu? Tai sittenkin jotkin kivat lappuset täyteltäviksi..? Itse kuitenkin kaikki tehdään.
- Karkkibuffetin tötteröt - luultavasti kakku- ja silkkipaperia yhdistellen savolais-pohjalaisen naimakaupan innoittamana - Tässä olen nyt kahden vaiheilla. Tahtoisin kauniit, valmiit, limenvihreät paperipussit, mutta toisaalta eivät tunnu ihan omilta kuitenkaan. Toisaalta haluaisin taas päästää itseni helpolla tässä ja unohtaa askartelun hetkeksi. Lopputulos: luultavasti pedantti luonteeni tulee tässäkin esiin ja lopulta kasailen kakkupaperitötteröitä enemmän kuin omiin tarpeisiin.
- Pöytäsomistuksiin ehkä jopa pöytäliinat, sillä taitaa tulla halvemmaksi ostaa harmaata kangasta tukun kautta kuin lakanoita tai valmiita liinoja. Ompelukone ja langat löytyvät omasta takaa. - Edelleen olen vakaasti sitä mieltä, että harmaat pöytäliinat kuuluvat meidän juhlakattaukseemme. Olen kyllä kuullut tästä valtaisat määrät kritiikkiä, sillä toisten mielestä vain valkoiset pöytäliinat sopivat hääjuhlaan.
- Pitsikoristeiset lasipurkit kynttiläpurkeiksi - Ehdottomasti. Kaapit notkuvat purkkeja jo tässä vaiheessa.
- Paperikukkapallot, pom-pomit ja muu paperikrääsä - Innostukseni paperikukkien tekemiseen on hieman laimentunut. Suunnitelmat niidenkin suhteen on muuttunut niin moneen kertaan, että olen hetkittäin ollut jo aika solmussa niiden kanssa. Olen ollut kukkien kanssa niin laiska, etten tieäd, kuinka ehdin tehdä niitä riittävästi. Pom-pomit meille kuitenkin tulee.
- Servettirenkaat - Näitä olen satunnaisesti pohtinut, mutta mitään suunnitelmaa ei vielä ole. Tahtoisin jälleen itse toteuttaa jotkut ihanaiset, mutta en ole tässä vaiheessa enää varma, tuleeko meille edes servettirenkaita.
- Lapsille puuhakirjat - Lähes valmiit.
- Tienvarsikyltit sekä pihalle yksi kyltti - Lähes valmiit.
- Photo booth -tarvikkeet - Ajatuksen tasolla vielä toistaiseksi.
- Huiskutusviirit kirkosta poistumista varten - Vielä toistaiseksi ajatuksen tasolla. Nyt olen alkanut miettimään, yhdistäisikö nämä ja saippuakuplat poistumiseen. Tulisi ehkä näyttävämpi kuin kummastakaan yksin.
- Auton koristeluun silkkipaperikukkia tai vastaavia - ei kuitenkaan lastusatiininauhaa - Luultavasti autoamme koristaa vain jonkinlainen roikkuva takahärpäke sekä teksti takalasissa. Keltainen kupla tuskin tarvitsee muuta.
- Mahdollisesti hääkakun koriste - Tämän kanssa vaiheilen vielä valtavasti. Ideoita on monenlaisia, mutta toisaalta ihanat Etsy-vaihtoehdotkin houkuttavat...
- Kaasoille samanlaiset koristeet kuin omiin kenkiini - näistä infoa myöhemmin - Ja kuten jo aiemmin kirjoitin, kengistä tulikin hyvin toisenlaiset monista upeista suunnitelmista huolimatta. Hiukkaakaan en ole pettynyt. Kaasoillekaan en siis itse mitään värkkäile, vaan he saavat floristin tekemät rannekukat.

Kuva

Toistaiseksi lista näyttää hyvinkin samanlaiselta kuin aiemminkin. Silti minusta tuntuu, että ulkoistan koko ajan asioita omin kätösin tehtävistä ostettaviksi. Kuitenkaan näin ei todellisuudessa taida olla, sillä listassa ei merkittäviä poikkeamia ole. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että kymppitonnin budjettikaan ei tule merkittävästi ylittymään. Pienistä asioista kertyy kummasti säästöä! Onneksi olen saanut sisäisen hirviömorsiameni hiljenemään ja vaatimuslistan hieman vaatimattomampaan suuntaan. Olen yllättynyt jopa siitä, että edes mielettömän upea pitopalveluvalintamme ei pahasti hetkauta alkuperäisiä laskelmiani!

Miten teillä muilla budjettiasiat sujuvat? Onko tullut pahoja ylityksiä tai huikeita alituksia? Pelottaako loppusumman kattominen, vai jätättekö mieluummin kokonaan laskematta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti