tiistai 6. elokuuta 2013

Pitopalvelu varattu!

Kuva
Lupasin eilen postauksen niistä tulevista hääkengistäni. En kuitenkaan voi tällä hetkellä pitää lupaustani, sillä olen aivan liian innoissani siitä, että hääjuhlan isot päätökset on vihdoin saatu tehtyä! Me olemme nimittäin vihdoin vahvistaneet pitopalvelun!

Tarjouspyyntöjä laitoimme yli kaksikymmentä, mutta jostain syystä en nyt löytänyt merkinnän kuin kahdestakymmenestä - enkä kuollaksenikaan muista niitä puuttuvia enää. Näistä yli kahdestakymmenestä vain viisi jätti lähettämättä tarjoustaan. Tai sitten ne muutamat "merkkaamattomat" olivat myös niitä, joilta vastauksia ei tullut. Saimme siis ihan kiitettävän vastausprosentin pyyntöimme, toisin kuin monet muut pitopalveluasian kanssa painiskelevat. Oli hienoa, että pitopalvelut olivat noin aktiivisia ja useat vaihtoivat kanssani neuvottelusähköposteja melko tiheään tahtiin. Kiitos siis heille kaikille siitä! Ongelmaksi muodostui lopulta ylitarjonta ja valinnanvaikeus. Kaiken kruunasi se, että minä olen todella, todella huono tekemään suuria päätöksiä. Kun heinäkuussa teimme pitopalvelupäätöksen, jouduin vielä lähes kuukauden miettimään, pohtimaan ja pyörittelemään asiaa ennen kuin olin varma siitä, että tällä järjestelyllä saamme onnistuneen hääjuhlan.

Kuva

Tästä kirjoituksesta tulee todella pitkä, mutta toivottavasti se tarjoaa jonkinlaista tukea niille ihmisille, jotka tänne blogiin eksyvät pitopalveluasioita pohtiessaan. Siksi haluankin sanoa muutaman sanan jokaisesta näistä kahdestakymmenestä listalla olevasta pitopalvelusta. Näitä koosteita nimittäin etsin ja kaipasin itsekin. Meidän tarjouspyyntölistamme näytti suurin piirtein seuraavanlaiselta:

Peten pitoässät - Kyseinen yritys oli ensimmäisten tarjouspyyntöjen joukossa, ja vastaus tuli kiitettävän nopeasti. Menu oli sopuhintainen, mutta lopulta meidän makuumme liian perinteinen. Hurjasti kyseisestä pitopalvelusta tulee vastaan positiivista palautetta.
Maku & Pala - Omaan budjettiimme liian hintava niillä toiveilla, joita meillä ruokailun varalle oli. Kiitettävä asia kuitenkin se, että lapset oli huomioitu lisäämällä menuun varmasti maistuvia vaihtoehtoja.
Limetti Catering - Odotukset olivat kovat, mutta tarjousta ei koskaan saapunut.
Devil Speed - Tarjottu menu oli melko suppea, mutta varmasti olisi muutamalla sähköpostilla saanut sitä muokattua. Hinta oli edullinen ja iltapala oli laskettu menun hintaan jo valmiiksi.
Port Catering - Kävimme heidän kanssaan sähköpostivaihtoa useampaankin otteeseen ja pitopalvelu oli taistelemassa ns. kärkipaikasta. Menun suunnittelussa paljon vaihtoehtoja ja joustoa, ei kuitenkaan mistään halvimmasta päästä.
Hima & Sali Catering - Tarjous saapui todella nopeasti ja sisälsi kaipaamaamme twistiä. Lapsille ruoka ei kuitenkaan luultavasti olisi sellaisenaan maistunut. Juomien hinnoittelukin tuntui meidän budjetissamme aika jyrkältä. Varmasti olisi kyllä ollut omaan makuumme hyvää ruokaa.
Pitopalvelu V. Vammelvuo - Sivujen perusteella vaikutti lupaavalta pitopalvelulta, mutta tarjousta ei koskaan tullut.
KP Catering - Edullinen menu, mutta me olisimme vielä hieman muutelleet runsaammaksi tarjontaa. Tarjous tuli nopeasti ja sisälsi vielä mukavasti laskeskelman astiastosta.
Pitoisäntä - Menu vaikutti oikein hyvältä ja lupaavalta, tarjoilijatunnit vain olivat kovin kalliit. Yksi iso syy sille, ettemme valinneet Pitoisäntää, oli se, ettei keneltäkään oikein tuntunut löytyvän kokemuksia paikasta.
Pitopalvelu Hupli - Huplin tarjous oli ehdottomasti selkein kaikesta. Menun hintaan oli siis laskettu kaikki, mistä pitopalvelu rahastaa. Vaihtoehtoja runsaasti, oli meidän kilpailutuksessa myös ihan siellä kärkikahinoissa. Lopulta toinen pitopalvelu tuntui sitten omalta.
Pito-Piiat - Edullinen, runsaasti vaihtoehtoja sisältävä ja selkeä menu. Alkuvaiheessa olimme melko varmoja kääntyvämme tämän pitopalvelun puoleen, mutta sitten erikoisemmat menut alkoivat viehättää. Keskustelufoorumeilta löytyy paljon hyviä kokemuksia.
Share Catering - Jälleen kerran menu vaikutti erittäin lupaavalta Internet-sivuston perusteella, mutta tarjousta ei tullut.
Wiener Paakari - Tarjous saapui melko pikaisesti, oli kuitenkin meille liian perinteinen.
AliBaba Catering - Myös tässä tapauksessa odotimme mielenkiintoista tarjousta, mutta emme saaneet minkäänlaista yhteydenottoa.
Hiidenveden Pitomestarit - Olen ollut häissä, joissa kyseinen pitopalvelu on hoitanut tarjoilut. Hyvän kokemuksen vuoksi laitoimme pyynnön eteenpäin. Myös tässä oli paljon erilaisia ja meitä kiinnostavia vaihtoehtoja, mutta ei aivan pärjännyt kilpailussa voittaneelle pitopalvelulle.
Pitomer - Tarjous saapui nopeasti, mutta seuraavaan sähköpostiin pitopalvelu ei sitten enää vastannutkaan.
Pitopalvelu Pilke - Erittäin mielenkiintoiset ja monipuoliset menut. Täytyy myöntää, että tämän pitopalvelun kanssa oli vaikea tehdä päätöstä. Hintataso oli pikkuisen korkeampi kuin valitsemassamme, monenlaista muutosta olisi pitänyt menuihin myös tehdä. Olin ehkä tässä vaiheessa jo hieman väsynyt pitopalvelun etsintään, joten siksi mieletön sähköpostien vaihtelu ei tuntunut houkuttelevalta. Pitopalvelun tarjonnasta tai yhteydenottojen puitteissa saamastani palvelusta en löydä negatiivista sanottavaa.
Chef’s Gourmet Catering - Tämä kuului myös niihin viimeisimpiin tarjouspyynnön saaneisiin yrityksiin, mutta tarjousta emme saaneet.
Sweet’n Pepper Catering - Tästä pitopalvelusta ajatukseni olivat melko ristiriitaiset. Menut olivat erittäin vaikuttavia, mutta keskustelupalstoilta olin lukenut huonoja kokemuksia palvelun laadusta. Sähköpostitse sain kyllä erinomaista palvelua, joten en tähän asiaan pysty kommentoimaan. Lopulta hinnoittelukokonaisuudessa hävisi valituksi tulleelle pitopalvelulle.
 
Mikä sitten lopulta oli se meidän valintamme? Näin hirveän kasan tarjouspyyntöjä saimme laiteltua googlettelun avulla, mutta kyllä sieltä joukosta lopulta yksi erottui ihan selvästi edukseen. Nimittäin Manodeli Catering. Saimme mielettömän kasan erilaisia menuvaihtoehtoja, laskelmia ja suunnitelmia. Lisäksi palvelu oli erittäin nopeaa ja laadultaan ihan huippua. Harmikseni (tai onnekseni) heidän kesälomansa sattui juuri siihen saumaan, kun teimme heinäkuussa pitopalvelupäätöstä. Täten emme voineet lyödä päätöstä lukkoon heti silloin, mutta sainpahan ainakin aikaa perustella tätä valintaa itselleni.

Lupaan tehdä vielä erillisen kirjoituksen valitsemastamme menusta ja Manodelista. Sen verran innoissani olen tästä valinnasta, etten millään malttaisi odottaa ensi kevään maistelutilaisuutta!

Jos jollakin on kokemusta jostakin näistä pitopalveluista, laittakaa ehdottomasti kommenttia! Vaikka meillä on jo varaus tehtynä, saattaa blogia lukea moni sellainen henkilö, jolla etsinnät ovat vielä vaiheessa.

12 kommenttia:

 1. Jes, onnea siitä että saitte päätöksen tehtyä! Ruoka on kuitenkin iso osa niin itse juhlapäivää kuin häiden budjettiakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa. Budjetissa olisi kiva pysyä, mutta toisaalta meille hyvä ruoka merkitsee arjen keskelläkin paljon, joten juhlapäivänä sen merkitys vain korostuu! :)

   Poista
 2. Wuhuu, Manodeli sielläkin :) Jotenkin kun luin tota sun listaa niin aloin jo ihmettelemään, mikset ole laittanu Manodelille tarjousta, mutta sehän olikin sitten teidän lopullinen valintanne.
  Meilläkin siis Manodeli catering kuukauden päästä (iik) tarjoilemassa häissämme. Maistelutilaisuus oli ihan mahtava, ruuat mielettömiä ja palvelu tosi asiantuntevaa ja ystävällistä. Olen siis täysin luottavaisin mielin heidän suhteensa. Joten onneksi olkoon hyvästä valinnasta :)!! Odotan innolla lisäraportointia, minkä menun valitsitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täälläkin! Olen ihan supertyytyväinen tähän valintaan ja saamaamme palveluun. Olisin enemmän kuin ihmeissäni, jos tämä valinta tuottaisi pettymyksen. :D Kerron lisää valinnoistamme vielä tällä viikolla!

   Poista
 3. Kiva kun olette saaneet tämän valinnan tehtyä :) Ruoka on kuitenkin niin tärkeä koko juhlapäivää. Hyvä ruoka, parempi mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. :) Tsemppiä teidän tarjouskilpailuunne!

   Poista
 4. Oi jes, hyvä te! :) Varmasti oli hyvä valinta, kun jaksoitte nähdä noin paljon vaivaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos mahtavasta listauksesta! Helpotti kovasti omien juhlien pitopalvelun hankintaa! :-)

  VastaaPoista
 6. Hei, pakko antaa Pitoisännästä sen verran palautetta, en voi suositella paikkaa. Näennäisesti kaikki oli ok ja juhlatilaisuudessa esittelivät menun hyvin ja ruoka oli ok laatua, mutta monessa kohtaa lupaukset olivat vain lupauksia. Dijon-sinapit muuttuivat Kotisinapiksi, kakku ei ollut todellakaan sitä mitä tilattiin ja kaikki ylijäänyt ruoka lähti yrityksen omalle keittiölle ja seuraavalla viikolla heidän listallaan olli possupataa (meidän häistämme oli mitä ilmeisimmin saatu pääraaka-aineet lounaaseen). Ehkäpä juuri tästä syystä paikasta ei ole kokemuksia jaettu, mutta haluan jakaa tämän, jotta kenellekään muulle ei kävisi näin. Häät tuli kuitenkin juhlittua hyvällä fiiliksellä, kun ei haluttu pilata tunnelmaa pitopalvelun epäonnistuneen valinnan vuoksi. Ruoka oli kyllä hyvää, mutta sovitut asiat eivät pitäneet.

  VastaaPoista