sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kasaantuneita ajatuksia - missä mennään nyt?

Kuva

Koska ulkona on kaunis ilma ja kotonakin tuhat asiaa tehtävänä, ajattelin tehdä pikaisen siivouksen pääkoppaan - eli tyhjentää kaikki solmuun menneet ajatukset tänne. Ei, tänäänkään ei ole valitettavasti luvassa sitä kuvakoostetta. Sen sijaan tarjoilen hajanaisia ajatuksia siitä, mitä on valmiina, mitä luvassa ja mitä pitää vielä miettiä.

Mitä olemme saaneet aikaan sitten toukokuun, kun vihdoin päätimme hääpäivän ja aloitimme hääsuunnittelun? Kirkko ja juhlapaikka on päätetty, samoin pitopalvelu, valokuvaaja ja dj. Hääbändiäkin meille tarjottiin kuluneella viikolla melko kohtuulliseen hintaan, mutta päätimme pysyttäytyä vain ja ainoastaan dj:n musisoinnin varassa. Kaikilta näiltä osin pysymme suunnitellussa budjetissa, dj:n kohdalla jopa alitamme sen useilla sadoilla euroilla!

Kuva

Minun pukukokonaisuuteni on myös valmiina. Hääpuku löytyi heinäkuussa, korut tässä kuussa ja alusvaatteetkin on hankittu vähitellen toukokuusta alkaen. Alusvaatteissa minulla tosin on vielä pähkäiltävää, sillä vaihtoehtona on joko korsetti tai silikonirintaliivit ilman olkaimia tai selkäosaa. Tämä asia ratkeaa heti, kun saan kaasojani lainattua sovitusavuksi. Ja kuten tiedättekin jo, myös hiuskoru ja kengät odottavat laatikoissa sitä suurta päivää. Pitkän pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että häälaukkua en edes osta. Se vähäinen tavaramäärä, jota hääpäivänä kannan mukanani, kulkeutunee kaasojen matkassa.

Pientä tavaraa on tullut myös hankittua runsaasti: pöytäliinaa, kaitaliinaa, pitsiä, satiininauhaa, karkkipurkkia, booliastiaa ynnä muuta. Kankaiset lautasliinat ostin heti alkuunsa, paperiversioita vielä hieman myöhemmin. Ensi viikolla saan käsiini myös karkkibuffetiin tarkoitetut lusikat sekä muita pieniä ostoksia. Moni näistä pienistä ostoksista on yhteydessä myös askarteluvimmaani, sillä valmiina ovat jo kutsutarvikkeet leimasimineen, silkkipaperia pom-pomeihin (joita on tehty jo valtava laatikollinen) sekä kakkupapereita erinäisiin projekteihin (kuten esimerkiksi niihin tötteröihin).

Kuva

Mitä meiltä sitten puuttuu? No, yksi merkittävä puute on minun sormukseni. Sulhanen aikoo pitää vain kihlaansa, eikä halua sitä vaihtaa toiseen sormukseenkaan. Minä sen sijaan kaavailin ensin lisätimantteja äitini perintösormukseen, mutta se on liian pieni ja kapea lisäistutuksiin. Sen jälkeen ajatukset ovatkin vaihdelleet useaan otteeseen - näitä viimeisimpiä en edes paljasta! Kaikista sormuksista kertoilen lisää kuvien kera, kunhan saan vihdoin tämän vihkisormusasian ruksailtua tehtävälistalta yli.

Sulhasen pukeutumisen eteen ei ole vielä tehty mitään, valintoja lukuun ottamatta. Sulhanen koki vuokrapukuvaihtoehdot vanhahtaviksi, joten lopulta tulemme ostamaan puvun omaksi. Musta puku ei kuitenkaan tule kyseeseen kummankaan mielestä, sillä teemavärinä on harmaa. Ja onhan harmaaseen pukeutunut sulhanen aina ihan mieletön näky! Puku on katsottu valmiiksi, ja hintaa sille tulee noin neljäsataa euroa. Ja tähän päälle tietysti paidat ja muut härpäkkeet, joille ei ole vielä annettu ajatustakaan.

Kuva

Vaiheessa on vielä moni muukin asia. Hääyön viettopaikkoja olemme jo alustavasti katsastelleet ja kyselleet hintoja. Yksi varteenotettava vaihtoehto on nyt tiedossa, mutta aiomme näillä näkymin käydä katsastamassa paikan ennen lopullista valintaa. Kuvausnurkan eli tutummin photo boothin tarvikkeita on jo hankittu, mutta yksi iso asia vielä puuttuu - palaan siihenkin myöhemmin. Vieraskirjalappusia on hahmoteltu moneen kertaan, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon eikä sen vuoksi myöskään tulosteltu. Kukka-asioita olen onneksi alkanut suunnittelemaan jo hieman tarkemmin, mutta en ole vielä käynyt paikan päällä alan putiikeissa kyselemässä edes alustavia hintoja suunnitelmilleni.

Kuva

Mielestäni suunnitelmamme näyttävät tällä hetkellä etenevän oikein hyvin aikataulussaan ja ostoksiakin on kertynyt jo melkoinen määrä. Budjetti näyttää edelleen oikein siedettävältä. Luku on edelleen viisinumeroinen, mutta ylilyöntejä ei ole tullut. Muutamien budjettia keikauttavia ostoksia on vielä luvassa, mutta muutamilla osa-alueilla on odotettavissa myös säästöjä. Aika tasapainossa siis mennään! Voisin jossain vaiheessa tehdä oikein oman sivunsa budjettiasioille, jotta teidän muidenkin on helpompi havainnoida tätä rahan jakautumista ja kulumista.

Nyt kuitenkin toivottelen kaikille oikein ihanaa, aurinkoista ja lämmintä sunnuntaipäivää! Tämä morsian suuntaa juuri päiväuniltaan heräilleen kaksivuotiaansa kanssa eväsretkelle metsään.

2 kommenttia:

  1. Vitsit teillä on kaikki jo hankittuna! Itelle alkaa tulla paniikki puvun kanssa, näin unta jo ettei sopivaa löytynyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule, tuntuu että ihan liian vähän on vasta hankittu! :D Itselleni on tullut paniikki hääpuvusta sen suhteen, jos se onkin omalle vartalotyypilleni sopimaton - eli korostaa ei-toivottuja puolia. Ähhhh, vaikeaa! :D

      Poista