torstai 15. elokuuta 2013

DIY: Karkkibuffetin tötteröt

Kuva

Vaikka hikisen kesän jälkeen olenkin odottanut syksyä ja sateita aivan uudella innolla, on viime päivien väsymys yllättänyt minut aivan täysin. Nautin niistä illoista, jolloin ikkunalaudalle voi sytyttää rivin kynttilöitä ja kuunnella samanaikaisesti sateen hiljaista rummutusta kattoikkunaa vasten. Kuitenkin kesän valoisuuden ja lukuisten lomapäivien jälkeen paluu töihin ja päivittäin lisääntyvä pimeys ovat ottaneet osansa. Täytyy myöntää, että näinä kahtena viimeisenä päivänä on vaatinut jopa ponnisteluja kirjoittaa blogiin. No, vasta tänään ne ponnistelut tuottavat tulosta.

Sateisen päivän kunniaksi päätin vihdoin paneutua seuraavaan DIY-projektiin. Kirjoitukseni itse tehtävistä asioista herätti minut huomaamaan, että karkkibuffetin pussiasia oli täysin auki. Kaukaisia suunnitelmia ja hajatuksia oli aiheesta vaikka kuinka, mutta todellista ideaa ei minulla ollut lainkaan. Valmiiden paperipussien ostaminen alkoi tuntua houkuttelevalta, mutta jonkin sisäinen askartelukärpänen ei antanut periksi.

Kuva

Puhelin ylikuumeni, kun niin tiuhaan googlettelin erilaisia vaihtoehtoja. Kuten jo aiemminkin kerroin, minua houkuttivat erityisesti ne savolais-pohjalaisen naimakaupan tötteröt. Niissä saisin yhdistettyä nimittäin teemavärimme limenvihreän sekä ihanaiset kakkupaperit, jotka pitsisyydessään sopivat täydellisesti meille. Myös monet muut kanssasisaret sekä ulkomaiset sivustot vannovat kakkupapereiden nimeen.

Kuinka sitten lähdin tuumasta toimeen? No, täytyy myöntää, että tein vaikeimman kautta. Puolittelin kakkupaperit, liimasin pikkuisin pisaroin isolle silkkipaperiarkille ja leikkasin silkkipaperin irti siten, että se jäi yläreunasta hieman kakkupaperia alemmas. Työlästä? Kyllä. Sen jälkeen olikin edessä helppo osuus, sillä rullailin puolikkaat kartioiksi ja laitoin ne kahdesta kohdasta kiinni kaksipuoleisella teipillä. Näin ollen tötterön ulkoreunaan ei jäänyt niittejä, teippejä tai muutakaan ylimääräistä.Ihan ovat kyllä meidän näköiset - ja edulliset. Käytin näihin ihan perusprismoista löytyviä Brunon kakkupapereita, halkaisijaltaan 28 senttimetriä. Hintaa näille vajaalle 120 tötterölle (jep, pikkuneiti verotti omansa) tuli noin 5 euroa, jos teippikustannus lasketaan mukaan. Ei paha! Vaatii melko paljon näpertelyä, joten helpompaa on mikäli leikkaa silkkipaperistakin valmiita ympyröitä. Tai sitten tekee pelkkiä kakkupaperitötteröitä kuten Hanna.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Itsestäkin tuntuu nyt, että olivat vaivan arvoisia. :D

   Poista
 2. Kuulostavat työläiltä, mutta lopputulos on hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä - kummastakin. :D Olivat työläitä mutta kuitenkin vaivan arvoisia.

   Poista
 3. Oii, hitto kun en osaa askarrella :D muuten olisin poppareille väkränny tomoset :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poppareillehan sopisi mitä parhaiten sellaiset isommat, jotka tekisi kokonaisesta kakkupaperista ilman mitään silkkipaperihörhöjä. Tällöin se vaatii vain pienen pätkän kaksipuoleista teippiä eikä lainkaan saksimista! Siten saisi myös isompia tötteröitä, kun papereita ei edes taittaisi keskeltä, vaan pyöräyttäisi kokonaisesta paperista. Öh, olipa epäselvästi selitetty. :D

   Poista
 4. Ihanat! Vihreä tekee näistä vielä vähän persoonallisemmat, tosi hyvä lisä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin kovasti! Huomattavasti kivempi vaihtoehto kuin ne pelkät vihreät paperipussit. :)

   Poista
 5. Mä koristelin omat karkkipussukat kanssa tällä kakkupaperipohjalla :) ihanan näköiset nämä sinun!

  VastaaPoista
 6. Ei hitto, nyt vasta näin tän sun postauksen! Meillehän tulee melkeen samanlaiset tötteröt!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin kanssa sinun blogistasi sen! :) Meille kyllä tulee sittenkin pääasiassa harmaaraidallisia paperipusseja, sillä lähes kaikki näistä tuli "koekäytettyä" toisissa kemuissa, enkä taida jaksaa tehdä näitä uudelleen. :D

   Poista