perjantai 30. toukokuuta 2014

Hääjuhlan ohjelmaa


Me olimme tietoisesti päättäneet, että halusimme hääpäivään mahdollisimman vähän aikataulutettua ohjelmaa, joka sitoisi ihmiset omille paikoilleen istumaan. Halusimme tarjota vieraille mahdollisimman paljon aikaa vapaaseen seurusteluun, joka myös mahdollisti meidän sujuvan liikkumisemme häävieraiden pöydissä. Yksi ajankohdasta riippumaton ohjelmanumero oli vieraskirja, jonka täyttämiseen vierailla oli muutamakin eri mahdollisuus, mutta näitä käsittelen sitten aivan omassa kirjoituksessa.

Yksi ohjelmanumeroista ja loistava jäänrikkoja oli hääbingo, joka oli jaettu jokaisen vieraan paikalle. Hääbingot olin tehnyt ja tulostellut itse - lopulta aivan viimeisillä hetkillä, kun alkuperäiset suunnitelmat häälehden suhteen menivät mönkään. Hääbingo sai aikaan runsaasti keskustelua heti ensimmäisistä minuuteista alkaen, joten se todella toimi hyvänä jäänrikkojana. Bingo aiheutti myös sen, että sulhasta kehoitettiin alati riisumaan takkinsa ja minua pyydettiin nostamaan helmojani. Vieraat olivat innoissaan metsästämässä bingoja, mutta läheskään kaikki eivät tulleet lunastamaan palkintojaan. Palkinnoiksi meillä oli pääasiassa varattu kuohuviiniä - myös alkoholittomana versiona. Jossain vaiheessa iltaa liikkui myös huhu, että palkinnot olisivat loppuneet. Mysteeriksi jäi, kuka tällaisen huhun pisti kiertämään, mutta ainakin sen kautta saatiin monet hyvät naurut.


Hääbingon lisäksi yksi jännittävimpiä ohjelmanumeroita oli salatehtävä, joita olimme varanneet runsaasti vieraskirjapöydälle. Olin moneen kertaan miettinyt sopivaa tapaa salatehtävien toteuttamiselle, mutta lopulta päädyimme julkistamaan ohjelmanumeron heti hääjuhlan alkumetreillä. Ajattelimme, että moisesta ohjelmanumerosta kuuluttaminen madaltaisi vieraiden kynnystä tehtävien tekemiseen. Illan aikana sulhaselta muun muassa pyydettiin rahaa parkkiautomaattiin, joita ei varmasti ole Sipoossa ainuttakaan. Lisäksi hääparista oli taiteiltu upea potretti lasten puuhanurkkauksessa.


Näyttävin salatehtävän suoritus nähtiin kuitenkin jo häävideollakin. Sisareni oli nimittäin saanut tehtäväkseen tavoitella sukkanauhaa näyttävästi. Tästä rakas sisareni suoriutui enemmän kuin hienosti saaden aikaan melkoisen nauru- ja aplodimyrskyn. Minä itse sen sijaan meinasin jo juhlatunnelmissa unohtaa sekä kimpun että sukkanauhan heitot. Onneksi loistava videokuvaajamme oli ajan tasalla ja sattui näistä ohimennen minulle keskustelumme yhteydessä mainitsemaan.Nämä olivat suurimmat ohjelmanumerot koko päivässä. Lisäksi tietysti leikkasimme kakkua suuren yleisön edessä, tanssimme valssia ja tarjosimme vieraillekin lukuisia mahdollisuuksia tanssahdella. Vierasmäärän kutistuttua tanssiväkikin oli karsiutunut aika vähäiseen määrään, mutta se ei kyllä menoa haitannut. Erityisen upeita hetkiä tanssilattialla koettiin viimeisten kahdenkymmenen minuutin aikana, jolloin tunnelma oli katossa ja tanssilattialla lähes kaikki paikalla olevat vieraat - isäni mukaan lukien.

Lisäksi saimme upeita yllätysohjelmanumeroita, joita emme osanneet odottaa lainkaan. Odotimme saavamme noin kolme puhetta ruokailun jälkeen, mutta hääpäivää edeltävänä päivänä saimmekin tietää, ettei kukaan lopulta ollut valmistautunut puheita pitämään. Sulhasen veli tosin rohkaistui lopulta ja lausui kuitenkin muutaman sanasen meille. Lukuisten puheiden sijaan saimme kuitenkin useita upeita lauluesityksiä sekä yhden mahtavan räppiduon taidonnäytteen, joka kyllä harmillisesti kiellettiin kuvaamasta videolle. Näiden yllätysohjelmienkin takia oli hyvä, että emme itse olleet järjestäneet iltaa täyteen.

Kaikkien kuvien oikeudet kuuluvat valokuvaaja Denis Heimoselle, ethän kopioi luvatta.

9 kommenttia:

 1. Jättikirjaimet & numerot on kyllä hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova homma niiden tekemisessä oli, mutta olen kyllä itsekin kovin tyytyväinen lopputulokseen. :) Joten kiitos! :)

   Poista
 2. Vaikuttaa tosi kivoilta nuo teidän ohjelmanumerot! Yleensä koen hääleikit ainakin itse vieraana hieman vaivaannuttaviksi, mutta tuollaiset pikkutehtävät kuulostavat hauskoilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä juuri saimme vierailta positiivista palautetta, kun kukaan ei joutunut osallistumaan vaivaannuttaviin tutustumisleikkeihin tai jatkuvasti istumaan paikoillaan seuraamassa erilaisia ohjelmanumeroita. :)

   Poista
 3. Vitsi nuo kirjaimet ja numerot näyttää ihan mahtavilta tuossa ylhäältä otetussa koko salin kuvassa, ihana yksityiskohta ja kannatti nähdä vaivaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minustakin nuo olivat kyllä kaiken vaivan arvoiset. Olen erittäin tyytyväinen niihin.

   Poista
 4. Meilläkin hääbingo toimi hyvänä icebreakerina! :D Hyviä yrityksiä tuli kyllä vierailta saada meidät tekemään jotain, jotta bingo tulisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itse jopa yllättynyt siitä, kuinka paljon niitä lopulta tulikin! :D

   Poista
 5. Hei voisitko kertoa enemmän minkälaisia salatehtäviä teillä oli? :)

  Olen kaasona siskoni häissä ja suunnittelen noita salatehtäviä yhdeksi ohjelmanumeroksi..

  Kiitos vastauksestasi jo etukäteen! :)

  Maaria

  VastaaPoista