keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Yksityiskohdista henkilökohtaisia

Viime päivät ovat olleet niin työntäyteisiä, etten ole enää illalla jaksanut raahautua koneelle edes laskuja maksamaan. Olen painunut sängynpohjalle niin aikaisin, etten edes kehtaa kertoa. Uusi (mutta vanha tuttu) työ verottaa tällä hetkellä runsaasti voimavarojani, joten en pysty takaamaan vielä tälle loppuviikollekaan kovin suurta postausmäärää.

Kuva
Olen miettinyt jo pidempään tapoja, joilla tuoda esiin yhteistä menneisyyttämme. Meidän ensimmäinen kohtaamisemme tapahtui pian lukiosta valmistumisen jälkeen, niinkin romanttisessa paikassa kuin yhteisessä työssämme postissa. Lyhykäisyydestään huolimatta tämä taival on meidän historiassamme erittäin merkittävä, sillä siitä kaikki sai alkunsa. Tosi romanttista, eikö?


Kuinka sitten toisimme tätä esiin? Vaikka olen kutsut suunnitellut jo aikaa sitten, ajattelin hieman uudistaa suunnitelmaa ja yrittää saada mukaan jotain, mikä toisi mieleen tämän yhteisen taipaleen alkumetrit. Mitään sopivaa esikuvaa en kuitenkaan Pinterestin tai Googlen kautta löytänyt, joten kovasta yrittämisestä huolimatta joudun ideoimaan tätä korttiasiaa ihan alusta asti itse.

Kuva

Sen sijaan olen jo aikaa sitten keksinyt, että meille ei tule korttien tallettamiseksi sitä perinteistä lintuhäkkiä. Jep, tyhmimmätkin varmaan jo arvaavat, että meille tulee mitä ihastuttavin vanha, jenkkityylinen postilaatikko. Kaikista kivointa tuossa ideassa on se, että se on hyvin henkilökohtainen, sillä juuri yhteen tiettyyn tuollaiseen postilaatikkoon liittyy tarinamme eteneminen (sekä se että suutuspäissäni onnistuin vahingossa rikkomaan sen pirun peltikyhäelmän).

Kuva

Vieraskirjassakin olisi jotenkin kiva tätä "teemaa" hyödyntää. Olenkin vieraskirjapuun sijaan alkanut mieltymään kirjoituskoneeseen, jonka avulla vieraat voisivat rustailla meille sekä lyhyitä viestejä että pidempiä kirjelmiä. En toki toivo juhlamme olevan niin tylsä, että ihmisillä olisi aikaa tai etenkään halua istua pitkiä toveja kirjoituskoneen äärellä, mutta loppuillasta sen avulla voitaisiin taltioida varmasti aika huikeita tarinoita! Jonkin kirjekuorikollaasin tai postikorttien kerääminenkin olisi hauskaa. Tätäkin minun pitää hieman ideoida lisää, jos tästä oikeasti toteutuskelpoisen haluaa.

Kuva
Kuva
Kuva
Vaikka olenkin nyt ihastunut ideoimaan yksityiskohtien toteutusta menneisyyden avulla, en kuitenkaan aio tehdä tästä mitään vallitsevaa teemaa. En halua tämän näkyvän vieraille liian hallitsevasti, mutta tahtoisin pienten yksityiskohtien avulla rakentaa palapeliä menneisyydestämme. Tämä postiasia on vain yksi niistä asioista, joita haluan nostaa esille, joten lisää ideointia on luvassa - kunhan tämä loputon väsymys joskus hellittää.

Linkkailkaa ja vinkkailkaa, jos keksitte jotain hauskaa näihin ideointeihini liittyen! Otan mielelläni kaikenlaisia ideoita ja oivalluksia vastaan.

8 kommenttia:

 1. Ihania ideoita tuo postilaatikko ja kirjoituskone! En ole tuollaisia mitään bongannutkaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä! Itse olen törmäillyt niihin ainakin Pinterestissä jo lukuisia kertoja. Mutta kiva tuoda jotain uutta myös muiden tietoon! :)

   Poista
 2. Kirjoituskone on mitä ihanin idea! ja uudenlainen! Kiva yhdistää tuollaisia pieniä paloja teidän yhteisestä taipaleesta häiden yksityiskohtiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tuo "huikea työura" iteljoonina oli onneksi kumpaisellakin vain lyhyt caihe elämässä, mutta aika ihanaa, että noin pienestä ja vähäpätöisestä asiasta voi kasvaa jotain näin suurta. <3

   Poista
 3. Ooo, minäkin haluan kirjoituskoneen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin metsästämään! Meillä on yksi todella vanha, oranssi versio josta kyllä puuttuu nauha. Ensisijaisesti ajattelin kyllä yrittää etsiä jotain vielä hieman vanhempaa konetta, mutta jos en löydä, metsästän tuohon sopivan nauhan.

   Poista
 4. Postilaatikko kuulostaa ihanalta idealta :)

  VastaaPoista