keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Aikataulut kohdilleen


Kuva

Heti aamusta alkaen olemme olleet ulkoilmassa nauttimassa raikkaasta syyssäästä. Kolme tuntia hujahti ihan huomaamatta ohi, kun pilkoimme puita, kannoimme oksia ja silppusimme risuja. Pihatyöt jatkuvat vielä, mutta ajattelin kirjoitella ylös ulkotöissä heränneitä ajatuksia samalla, kun kuulostelen milloin neiti kaksvee ummistaa silmänsä päiväunille.

Olen pohtinut tänään erityisesti hääjuhlan aikataulutusta ja ohjelmaa. Tuntuu hyvin hankalalta suhteuttaa kaikkea toimintaa noin sadan hengen juhliin. Minun on vaikeaa hahmottaa, kuinka kauan tuollainen ihmismäärä onnittelee, jonottaa ruokaa, käyttää aikaa wc-käynteihin... Listaa voisi jatkaa ikuisesti. Ylettömän jonottamisen ja odottamisen minimoimiseksi olin jo aiemmin suunnitellut, että siirrämme potrettikuvauksen ennen vihkimistä tapahtuvaksi. Tuo kaksilahkeinenhan oli ensialkuun varsin tiukasti ajatusta vastaan, joten en tiennyt onnistuisinko aikeissani. Yllättävän helposti herra A sitten suostui tähän potrettikuvauksen aikaistamiseen, kun niin taidokkaasti perustelin tämän tarpeen hänelle.

Kuva

Meidän vihkiaikamme on siis kolmelta iltapäivällä. Tämän jälkeen hurautamme äkkiä kymmenen minuutin matkan juhlapaikallemme, jossa odottelemme vieraita saapuvaksi. Ajatuksena on siis, että olemme ennen vieraita juhlapaikalla ottamassa heitä vastaan. Näin vieraat voivat vähitellen paikan päälle saapuessaan tulla sisään, onnitella meidät, etsiä paikkansa ja ottaa alkumaljat valmiiksi. Koemme tämän helpommaksi kuin sen, että vieraat odottaisivat meitä ja joutuisivat sen jälkeen odottamaan vielä pitkään onnittelujonossa.

Onnitteluiden jälkeen on tarkoitus nostaa malja ja toivottaa vieraat tervetulleeksi, minkä jälkeen siirrymme suoraan ruokailuun. Ruokailun aloitusajankohdaksi olemme ajatelleet puoli viittä, sillä uskomme viimeistenkin vieraiden siihen mennessä saapuneen paikalle ja ehtineen onnitella meitä. Mutta sitten tuleekin se ongelmallisin asia. Kuinka kauan sata ihmistä syö? Meidän on tarkoitus laittaa sekä alku- että pääruoka samaan aikaan tarjolle, mahdollisuuksien mukaan kahteen jonoon. Onko kaksi tuntia liian vähän? Tiedän, että näihin asioihin saan varmasti ihan loistavia näkökulmia pitopalvelulta, mutta hätähousuna hätäilen näitä jo nyt.

Kuva

Oman ruokailumme jälkeen meidän olisi tarkoitus ottaa vielä muutamia potretteja juhlapaikan pihalla sinä aikana, kun vieraamme vielä syövät. Ruokailun päätteeksi ajattelimme kertoilla illan kulusta sekä antaa aikaa puheenpitäjille. Kuten olen jo aiemmin kertonutkin, aion myös itse pitää puheen, josta kerron kyllä enemmän joskus toiste. Tähän väliin vierailla tulee varmasti myös wc-käyntejä sekä tupakkataukoja. Olemme alustavasti ajatelleet varata tähän ruokailun ja kahvin väliin tunnin verran aikaa.

Puoli kahdeksan aikaan illalla (siis mikäli tämä meidän alustava aikataulumme pitää kutinsa, eikä osoittaudu liian tiukaksi) olisi tarkoitus päästä hääkakun ja karkkibuffetin kimppuun. Karkkibuffetin avaamme vasta tässä vaiheessa, jotta runsaslukuiset lapsivieraamme malttaisivat syödä myös ruokaa, eivätkä kärsisi loppuiltaa mielettömästä pahoinvoinnista. Kahvitteluihin ajattelimme varata aikaa noin tunnin, sillä syötävää on huomattavasti vähemmän ja ohjelmaa voi pyörittää myös viimeisten vielä hörppiessä kahviaan.

Kuva

Kahvitarjoilun päätteeksi olisi häävalssimme aika. Sen perään olisi heti luvassa lisää tanssia. Häävalssia seuraa kappale, jonka aikana minä tanssin isäni kanssa ja sulhanen mahdollisesti äitinsä kanssa. Näiden kahden kappaleen väliin tulee kyllä pieni tauko, sillä aion tässä vaiheessa siepata mikrofonin ja kertoa, miksi haluan tanssia isäni kanssa juuri kyseisen kappaleen. Sillä välin kun tanssit alkavat pyöriä, on pitopalvelulla mahdollisuus keräillä kahvitarjoilua pikku hiljaa pois ja siirtää tarjolle varsinaiset juhlajuomat.

Tämän pidemmälle emme vielä ole suunnitelmissamme oikeastaan päässeet. Kimpun heitto tapahtuu jossain vaiheessa myöhemmin, mutta mitään suuria ohjelmanumeroita ei kuitenkaan ole luvassa. Kaksitoista tehtävää meillä tullaan jakamaan monellakin eri tavalla, mikä lienee ainoita varsinaisia ohjelmanumeroitamme. Tämän ohjelmanumeron toteutuksesta voin kertoa myöhemmin tarkemmin. Aikataulullisesti se tulee luultavasti sijoittumaan näiden ensimmäisten tanssisettien perään. Ajallisesti ehkä iltayhdeksään? Erityisesti tuon loppuillan soisimme kiireettömälle yhdessäololle ja hauskanpidolle. Haluamme itse kiertää kaikissa pöydissä keskustelemassa vieraiden kanssa ilman kiirettä. Lisäksi itse haluan päästä mahdollisimman monen vieraan pyöritettäväksi tanssilattialle ja toki tahdon tanssia myös niitä varsinaisia "bilebiisejä", joita sitten loppuillasta on luvassa.

Kuva

Nyt, te hääkonkarit! Kertokaa ajatuksianne tästä alustavasta aikataulusuunnitelmastamme. Millaisia kokemuksia teillä on morsiamen, kaason tai juhlavieraan näkökulmasta? Millaisella aikataululla olette itse olleet tai tulette olemaan liikenteessä? Oletteko ehkä olleet sadan vieraan hääjuhlassa mukana? Millaisia kokemuksia jonottaminen, odottaminen tai mahdollisesti niiden puute on teille tuonut? Odotan innolla kaikenlaisia kommentteja tähän aiheeseen liittyen.

2 kommenttia:

 1. Meillä aikataulu piti tosi hyvin. En itse vilkuillut kelloa hääpäivänä ollenkaan, mutta kaaso ja bändi ym. kertoivat jälkeenpäin, että aikataulu oli heitellyt korkeintaan 10 minuuttia! Meillä oli siis 140 ihmistä ja aikataulu tällainen:

  vihkiminen klo 15
  onnittelumaljat klo 16
  ruokailu heti perään tai viimeistään klo 17
  kahvitus 19.30
  häävalssi klo 21
  bändi lopettaa klo 00.00

  Viikkoa ennen omia häitämme olimme ystävien häissä ja siellä oli suunnilleen saman verran väkeä kuin meillä. Siellä sitten seurailinkin kelloa, jotta tietäisin kuinka nopeasti homma etenee ja yllätyin positiivisesti, sillä yli 100 henkeä syö noin tunnissa ja kahvittelee puolessa tunnissa! Toki ratkaisevaa tässä on mm. se, että buffet-pöytään tulee kaksi linjaa yhden sijaan, mikä nopeuttaa jonottamista.

  Meillä oli omissa häissä ohjelmassa vielä ennen bändin ja häävalssin alkua puheita, sulhasen ryöstöä ym. ja silti aikaa vapaalle seurustelulle jäi tosi kivasti. Itse stressasin aikataulua PALJON ennen häitä ja se osoittautui turhaksi, sillä yli 100 henkeä on paljon nopeatempoisempi porukka kuin etukäteen kuvittelin. :D

  Tsemppiä suunnitteluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos vastauksestasi! Tuo helpotti kummasti tämän stressaaja-morsiamen huolia. :D Itsekin nimittäin kauhulla mietin, kuinka hidastempoinen noin suuri porukka kaikessa toiminnassa on. Mutta ihanaa, että asia ei sitten ihan näin olekaan. Kommenttisi aikatauluineen oli kyllä todella havainnollistava ja hyödyllinen! :)

   Poista