sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Unettoman yön koristelupohdinnat

Viikonloppuna tuli vietettyä hiljaiseloa. Lauantaille oli suunnitelu hääsuunnitteluun liittyvää menoa, mutta sekin peruuntui viime hetkillä. Kerron siitä teille tarkemmin, kunhan reissu toteutuu. Näin jälkikäteen ajateltuna on kuitenkin hyvä, ettemme päässeetkään lähtemään kotoa minnekään. Jäi aikaa hiljentyä, ajatella ja muistella. Lauantaina olisi ollut äitini syntymäpäivä. Silloin olisi kuulunut saada uunituoretta pullaa ja sitä samaa täytekakkua, jota äiti leipoi joka vuosi. Hyvällä tuurilla tarjolla olisi ollut myös pullataikinapohjaan leivottua mustikkapiirakkaa; sen kohdalla morsiandieettikin olisi joustanut. Äidin leipomusten sijaan hiivin hämärän laskeuduttua hiljaiselle hautausmaalle ja lähetin terveiseni tuulessa lepattavan liekin matkassa.

Kuva

Ymmärtänette, miksi viikonloppu oli täällä hiljainen. Aloitin kertaalleen uutta tekstiä uudenlaisista ideoista läheisten muistamiseen hääjuhlassa. Päädyin kuitenkin kerta toisensa jälkeen sen pyyhkimään pois. En jaksanut toistaa itseäni, mutta ennen kaikkea en vain jaksanut kirjoittaa. Minun oli levättävä, puistoiltava tyttären kanssa ja annettava kirpeän syystuulen sujahtaa takinliepeistä iholle.

Niin, minun oli tarkoitus kirjoittaa vasta huomenna. Herätyskello soi tasan kuuden tunnin kuluttua, mutta minä en saa unta. Jäin miettimään kaikkia tulevan viikon projekteja sekä lunastamattomia lupauksiani täällä blogin puolella. Kyllä perfektionisti löytää keinonsa unen karkoittamiseksi.

Mitä liikkuu unettoman morsiamen mielessä? Ei ainakaan mitään ajankohtaista ja tärkeää. Joskus blogin alkuaikoina kaavailin kirjoittavani hääsuunnittelusta jokseenkin kronologisessa järjestyksessä. Tajusin kuitenkin melko varhain, ettei häähullun haavemaailmaa pidetäkään niin vain aisoissa. Tänä yönä mielessäni pyörivät kirkon koristelut. Koristellako vai ei? Kukilla? Pom-pomeilla? Nauhoilla? Nauhoilla ja kukilla?

Kuva

Kuva

Kuva

Yksi on aivan varmaa: ei tylliä. Ei missään nimessä. Se muistuttaa liikaa sisareni häistä vuosituhannen taitteesta. Myöskään lastusatiininauhaa en kirkkoon tahdo missään nimessä. Toisin sanoen kymmenistä vaihtoehdoista ainakin kaksi on ehdottomasti poissuljettuja. Mistään muusta en sitten olekaan varma.

Vaihtoehtona on myös jättää kirkko kokonaan koristelematta. Jääkö se silloin liian laimeaksi? Sipoon kirkko on kyllä mielettömän kaunis, mutta tarvitseeko hääjuhlan ilmettä ja tunnelmaa kuitenkin korostaa?

Kuinka te muut olette ratkaisseet tämän kirkon koristelun? Vai oletteko vielä edes suoneet ajatuksia asialle?

6 kommenttia:

 1. Toinen yövalvoja täällä:) Kirkko ei mielestäni välttämättä tarvitse koristeita, alttarilla on kuitenkin kukkalaite ja kirkko on niin juhlava ja näyttävä muutenkin:) meille tulee kirkko-ohjelma johon voisi vaikka nauhan koristeeksi laittaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta, että kirkko itsessään on hyvin näyttävä ja kaunis. Pitkään ajattelinkin, että kirkko saisi olla ihan sellainen kuin on. Ehkä jenkkisivustot ovat kuitenkin iskostaneet jonkin kumman koristeluvimman. :D

   Poista
 2. Suomessa ei vissiin kirkkoja hirmuisesti saa koristellakaan, koska sen pitää olla seuraavalle parille nopsaan valmiina. Minä ajattelen kirkon olevan itsessään kaunis, joten panostan mielummin juhlatilaan. Voittehan tehdä ilmettä näyttävämmäksi vaikkapa kirkko-ohjelmalla. Panostakaa siihen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ainakin jokaisen sisareni häissä kirkkoa on saanut koristella. Enemmän kuin noihin penkkirivien päätyyn kiinnitettäviin epämääräisiin härpäkkeisiin olen mieltynyt kukka-asetelmiin. Tekisi kyllä mukavaa lovea budjettiin taas..

   Kirkko-ohjelmaa meille ei taida edes tulla. :D

   Poista
 3. Voi, Sipoon kirkko on todella kaunis! Mun mielestä se ei kaipaa lainkaan ylimääräisiä koristeita vaan toimii itsessäänkin tosi hienoina puitteina vihkimiselle. Ja juhlavieraat plus ennen kaikkea te hääpari tuotte sinne kuitenkin väriä ja juhlan tuntua ulkomuodoillanne :) mutta saahan sitä koristella, jos sellaista itse kaipaat! Alttarille nyt joka tapauksessa tulee aina kirkonkin puolesta kukat, mutta miksei niitä vois olla enemmänkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs tosiaan yhtään ajatellut, että kirkon puolestakin tulee niitä kukkia. Joten taidamme tässä säästää ja jättää tuon koristelun kokonaan. :) Sipoon kirkko itsessään tosiaan on ihan mieletön.

   Poista