keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Ostoksia ja tulevien viikkojen odotusta

Heti tähän alkuun ilmoitan, että tästä kirjoituksesta ei ole tulossa kovin pitkää. Ajatukseni harhailevat tällä hetkellä nimittäin aivan liian vahvasti tulevassa. Hääasioiden ympärillä ne kuitenkin pyörivät, mutta sellaisten, joista en ihan vielä voi kirjoittaa mitään. Sen voin kuitenkin paljastaa, että lähipäivinä ja -viikkoina tulee varmasti mielenkiintoisia juttuja tänne blogin puolelle!

Jo viime viikolla lupasin esitellä budjettiyllätyksiä, joihin olen hairahtanut. Kaiken touhun keskellä lupaus jäi kuitenkin lunastamatta, joten vilautellaan näitä ostoksia nyt. Ja mistään ihan pienestä summasta ei siis ole kyse, sillä näihin meni lopulta reippaasti yli viisisataa euroa - hups. Budjettiin nämä aiheuttivat pientä lovea - etenkin tämä seuraavaksi esitelty ostos, jota en ollut edes budjetoinut. Mutta katsotaan onnistunko vielä kuromaan näitä hurjia ylityksiä kiinni muissa kohteissa säästämällä!


Mitä reilulla viidellä sadalla eurolla saa? No ainakin tuolihuppuja - jopa hieman enemmän kuin tarvitsisimme. Sain kuitenkin universaalin mallin niin hyvään hintaan, ettei muutamat (kymmenet) ylimääräiset haitanneet. Kuvassa olen käyttänyt meidän oman ruokaryhmämme tuolia, joka eroaa vahvasti juhlapaikkamme hirvittävistä, muovisista kuppituoleista. Tuolihuppujen myyjä kuitenkin osasi kertoa, että kuppituolien pyöreä ja suhteellisen leveä muoto saa nuo huput näyttämään erityisen hyviltä. Siispä luotan siihen, että ne näyttävät huomattavasti paremmilta hääpaikalla kuin tuossa kuvassa meidän oman kulmikkaan tuolimme kanssa.


Mitäs muuta sillä suurella summalla sitten saa? No sen ihanan pikakameran kuvausnurkkaa varten! Ja sata kappaletta yksittäisiä filmejä, joihin hassuttelut voi sitten tallentaa. Vielä tavarat ovat saaneet majailla paketeissaan, mutta aiomme kyllä lähiaikoina ottaa tuon kameran käyttöön ja testailla sitä. Joudumme varmasti tilaamaan lisää filmejä, mutta näitä ei lasketa hääbudjettiin. Tämä ihan siitä syystä, että tulemme jonkin verran käyttämään tuota kameraa myös arjen ikuistamiseen, eikä meidän ole edes tarkoitus myydä sitä häiden jälkeen.

Sitten vielä vilautus siitä, mitä on lähiviikkoina luvassa. Tulevaa juomienhakua ajatellen, on etelänaapurista jo koukkailtu kuohuviinejä maisteltaviksi. Tarkoituksella valitsimme vain halpoja juomia, sillä ajatuksena on löytää joko näistä se oikea tai maksaa sitten jokunen euro enemmän ja ostaa sopiva kuohuviini Suomen puolelta. Maisteluiltaa odotellessa!
14 kommenttia:

 1. No jopas. :) innolla odottelen kameran testauksen kommentteja. Uskon tuolihuppujen toimivan hyvin pyöreäselkäisten tuolien päällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kotona edes yksi sellainen rumilus, jotta voisin jo testata! :D

   Poista
 2. Voi vitsi, olisin ite halunnu myös satsata tuolihuppuihin mut budjetti tuli vastaan. Ovat hyvännäköiset ja tuovat yhtenäisyyttä ja juhlantuntua. Innolla odotan lisäpostauksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota juhlatunnelmaa etenkin näillä halusin! Käytännössä näiden hinnaksi jää varmaan pyöreät nolla euroa, sillä uskon, että nämä saan kyllä myytyä häiden jälkeen samalla hinnalla kuin ne ostinkin. Mutta kyllähän se budjetti silti koki kovan kolauksen näistä.

   Poista
 3. Mä odottelen myös kokemuksia Instaxista. Olen sitä itsekin harkinnut, mutta filmi on niin kallista, että kojeen olisi paras olla hyvä ja kuvien tarpeeksi laadukkaita. :)

  VastaaPoista
 4. Oi oi oi; hyviä ostoksia olet tehnyt :)) Venäjältä tuli aikoinaan kannettua kotiin tuota sovetskoje champanskojea ja mielestäni se ei ollut yhtään hassumpaa ollakseen niin edullinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen muutamia noista joskus menneinä vuosina maistellut, joten tiedän, ettei se mitätön hinta aina huonoksi tee. :)

   Poista
 5. Voi vitsit, tuo instax olisi ihana! Kerro joo kokemuksia, jos saisin kuitenkin vielä sulhon siihen suostuteltua, hih ;) Tuolihuput näyttää varmasti hyvältä kuppituoleissa, ja ainakin tuolit tulee varmasti näyttämään sata kertaa paremmalta kuin ilman huppuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää siis pistää tuumasta toimeen, jotta muutkin saavat unelmoimansa pikakameran! :D Olen ihan varma, että tuo ei ollut huono ostos. Toivottavasti en ollut väärässä! Ja ne tuolit ovat kyllä ihan kamalat ilman huppuja, joten ainakaan huonompaan suuntaan ei voida noilla hupuilla mennä :D

   Poista
 6. Täällä odotellaan myös kokemuksia tuosta instaxista. :)
  Ihanaa skumpan maistelu hetkiä sinne myös! :)

  VastaaPoista
 7. Moikka! Hei jätin sulle pienen haasteen mun blogiin, käyhän kurkkaamassa! :)

  VastaaPoista