sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Paluu sivistyksen pariin - ja muutoksia suunnitelmiin!

Nyt vietetään viimeisen lomapäivän viimeisiä tunteja. Huomenna alkavat jälleen työt ja arki iskee rajusti kasvoille.Teki hyvää viettää viimeiset lomapäivät ilman blogimaailmaa ja jatkuvaa interaktiivista häävouhotusta. Hääsuunnittelu ei suinkaan ollut tauolla, mutta minulla on tunne, että yhteistyö A:n kanssa hääasioiden suhteen oli huomattavasti vaivattomampaa, kun en jatkuvasti vilkuillut kannettavaa tai puhelinta.
 
Kuva

Minulle iski aivan valtaisa ahdistus budjetista sen jälkeen, kun kirjoitin niistä rumista verhoista. Olin jo lähestulkoon varaamassa ohjelmatoimistolta sitä kallista valaistuspakettia, mutta luojan kiitos, otin aiheen puheeksi A:n kanssa. "Huomaatko, että sä haluut nykyään kaiken?" Mitä siihen voi sanoa? Myöntyä? No, eihän siinä muukaan auttanut. A kyllä lisäsi, että hänelle rahalla ei ole merkitystä, sillä tärkeintä on saada minulle juuri se ainutlaatuinen päivä, jota minun ei tarvitse katua ikinä. Minä itse kuitenkin sanoin, etten ole valmis 12 000 euron häihin, vaikka ne kuinka ihanat olisivatkin.

Yhteistuumin sitten mietimme, mitkä asiat ovat välttämättömiä ja mistä olisi hyvä karsia. Ensinnäkin päätimme, että sadan kutsuvieraan sijaan kutsummu muutaman vähemmän. Kymmenenkin ihmistä vähemmän tietäisi meille noin 400 euron säästöä. Tarkkaa kutsuttujen määrää en osaa vielä sanoa, mutta alle sadan tulee tuo määrä jokatapauksessa jäämään.

Kuva

Yksi säästökohde tulee olemaan myös ne paljon puhutut ja karmaisevat verhot. Kävin mielessäni läpi monta vaihtoehtoa aina niistä kalliista valoista äidiltä perittyjen kangasvarastojen hyödyntämiseen saakka. Vaikka valkoiset verhot voisin tällä tavalla saada ilmaiseksi, päätin olla tarttumatta tähän vaihtoehtoon, sillä tekemistä riittää muutenkin. Sen sijaan päätin hyödyntää pom-pomeja, sillä niiden avulla koristeltaisiin juhlatila jokatapauksessa. Olemmekin miehen kanssa yhdessä tänään taitelleet hirmuisen kasan uusia pom-pom-palloja avaamista odottamaan. Otamme siis juhlatilan siniset verhot viikonlopun ajaksi pois ja käytämme palleroisia niiden tilalla. Mikäli jaksan, ompelen myös kapeat valkoiset paneeliverhot ikkunoihin. Tästä en kuitenkaan ota mitään paineita.

Kuva
Kuten mainitsinkin jo, kesäloma vetelee viimeisiään. Lupasin teille arvontaa tämän pikkuisen blogitauon (ja kesäloman päättymisen, heh) kunniaksi. Olkaahan huomenna siis ruudun ääressä, sillä palaan arvonta-asiaan heti huomenissa samalla, kun kerron mitä muita muutoksia hääsuunnitteluun ja -budjettiimme onkaan tullut tässä pienoisen tauon aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti