torstai 18. heinäkuuta 2013

Arvatkaa mitä?

Kuva

 Tänään oli päivä, jolloin kävin elämäni ensimmäistä kertaa sovittelemassa hääpukuja! Jo illalla alkoi mahanpohjaa kummasti kutkutella, joten yö jäi arvatenkin melko vähäuniseksi. Olimme siis kesäloman kunniaksi muutenkin suuntaamassa Tampereelle, joten samalla päätin katsastaa Morsiusgallerian tarjonnan. Olin varannut sovitusajan jo hyvissä ajoin etukäteen, kun päätimme lähtöpäivästä. Muutenhan emme näin synkeän sateisena päivänä olisi varmasti edes reissuun lähteneet.

Jännityksestä - ja rankkasateesta - huolimatta pääsin paikalle ollen jopa lähes tunnin etuajassa. Päätin kuitenkin käydä kysäisemässä liikkeessä, josko heillä olisi aikaa ottaa minut sovittelemaan jo aiemmin. Ja minähän sitten pääsin heti. Halusin ensimmäisenä katsastaa outlet-hääpukujen tarjonnan, mutta koska olen useimpiin outlet-kokoihin turhan pieni ja halusin välttämättä merenneitomallisen, meinasivat puvut käydä vähiin. Yhden melko kivan puvun löysin näistä, mutta melko kiva ei valitettavasti riitä silloin, kun etsitään unelmien hääpukua.


Kuva

Kun katselimme normaalihintaisia pukuja, pyysin suosiolla jättämään yli tuhannen euron puvut rekkiin. Tuhannen euron paikkeilla ne haaveilemani pitsiset merenneitopuvut kuitenkin pyörivät, joten olin jo aivan varma siitä, ettei sitä minun unelmieni pukua tule Morsiusgalleriasta löytymään. Kunnes sitten yhtäkkiä myyjä muisti erään puvun, jota ei ollut huomannut nostaa esille. Ja siinä se oli, minun pukuni. Tiesin sen heti, kun myyjä toi puvun. Olisin ottanut sen jopa pukeutumatta siihen. Mutta pitihän minun siihen änkeytyä - kahdesti, sillä ensimmäisen sovituksen jälkeen koetimme vielä muutamia pukuja. Mutta ei, minä olin jo löytänyt unelmieni puvun. Sanoin jääväni kahvikupillisen ajaksi miettimään asiaa, jolloin myyjä varoitteli, että joutuu silti nostamaan puvun rekkiin muiden saataville, sillä heillä ei varausmahdollisuutta ole. Päätin ottaa riskin. En uskaltanut sännätä ostamaan pukua, kun olin vasta ensimmäistä kertaa sovittamassa hääpukuja.

Suunnistin takaisin miehen ja tyttären luokse kertoen tästä ihanuudesta. Mies kysyi välittömästi, kuinka paljon hinta kipuaa yli tuhannen euron. Kun kerroin, että hintaa oli vain karvan alle kuusisataa euroa ja kaupan päälle saisi miehen mustan puvun, tuo ihana mies melkein kiskoi minut takaisin Morsiusgalleriaan. Sanoi, että olen tyhmä jos jään miettimään, kun noin olen ihastunut. Ja niin minä menin. Mieskin sitten sai uuden mustan puvun, vaikka häihin tulemme hankkimaan hänelle harmaan. Mutta tulehaan noita juhlia.

Koko ihanuutta en teille vielä paljasta. Mies on kyllä luvannut, ettei lue tätä blogia, mutta ehkä vielä toistaiseksi pelaan varman päälle ja vilautan vain vähän Instagramin kautta. Olen niin, niin rakastunut.


20 kommenttia:

 1. Onnea täydellisestä puvusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos! Vilautin kuvaa yhdelle ystävälleni, joka sanoi, ettei puku voisi olla enempää näköiseni. Puhkun ja puhisen innosta. Onneksi vein sen jo tänään isäni vaatehuoneeseen piiloon, muuten hipelöisin sen ihan muodottomaksi!

   Poista
 2. Hienoa, että mies oli mukana puhumassa järkeä. Ihana hääpuku n. kuudella sadalla on löytö. Sitäpaitsi en usko yhtään kaupoissa juoksemisen järkevyyteen. Itsekin ostin hääpuvun ensimmäisellä kaupassa käynnillä. Siinä vaiheessa, kun jämähtää tuijottamaan itseään aavistuksen epäuskoisena peilistä, ei kannata jatkaa etsimistä. Tarvitseeko pukuasi muokata istuvammaksi vai riittääkö pelkkä helman tasaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman jäi löysää lantiolle, joten myös sieltä tarvitsee kiristellä vähän. :) Totesin myös itse, että valinnan täytyy olla oikea, jos se on ainoa puku, jota jään lumoutuneena tuijottelemaan, kun se on vielä henkarissa. Ja se tunne todellakin vain vahvistui, kun sain vetäistä tuon ihanaisen niskaani.

   Poista
  2. Lisäyksenä vielä, että on aivan kauhea ajatus, että ilman miestä tuo puku olisi jäänyt muiden kaapattavaksi!

   Poista
 3. Onnea puvusta! Hyvälle näyttää sneak peak kuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiiitos! En varmasti malta pitää pukuani piilossa pitkään, joten eiköhän kohta vilahda jotain kunnon kuviakin :D

   Poista
 4. Onnea puvusta :) Minäkin sain omani kotiin eilen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja onnittelut myös sinulle! :) Itse en uskaltaisi säilyttää pukua kotona, kun olisin koko ajan tuijottelemassa ja hipelöimässä sitä. :D

   Poista
  2. Vielä olen osannut hillitä itseni. Mitä nyt vähän silitellyt pukupussia ohimennen... :D

   Poista
 5. Ihanaa :) puku näyttää kuvassa upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Livenä se näyttää vielä upeammalta! Tuo laahus on juuri niin lyhyt kuin halusinkin ja se pysyy niin kauniissa muodossa, kun helman tylli tukee sitää. Ah ja voi. :)

   Poista
 6. Mikä tuuri! Ja vilautus näyttää erittäin lupaavalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuria todellakin! Onneksi myyjä muisti tuon puvun!

   Poista
 7. Olipa hyvä löytö! Näyttää hyvältä tuo vilautus ja odottelen innolla että saa nähdä kokonaisuudessa puvun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan kauanko maltan pitää sen pimennossa... ;)

   Poista
 8. Mahtavaa, onnea! :) Varsin hyvään hintaankin oot onnistunut löytösi tekemään! Olis kiva kuulla enemmänkin, mitä pidit Morsiusgallerian palvelusta jne., alkaa meinaan olla pikkuhiljaa aika ruveta mekko-ostoksille minunkin (vaikkei mitään kiirettä ookaan) ja Tampereellakin tarkoituksena luonnollisesti pyöriä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin kokemuksestani nyt oman juttunsa, toivottavasti yhtään auttaa. :) Itselläni ei ihan hirveästi ole kokemusta noista liikkeistä, joten mitään ihmeellistä vertailua en voinut valitettavasti tehdä.

   Poista
 9. Siis niin mahtavaa! <3 Onnea, onnea! :)

  VastaaPoista