perjantai 5. heinäkuuta 2013

Nimikirjaimet riviin

Kuva
 
Eilen illalla iski valtava pakko tehdä meille oma monogrammi, siis juuri sillä hetkellä, kun kello näytti lähemmäs puoltayötä. Olen mallaillut monogrammeja jo aikaisemmin ja todennut, että niitähän saa ihan helposti netistä. Sitten huomasinkin, että häiden suhteen mikään ei ole helppoa, yksinkertaista ja hyvää. Huomasin, että myös pienistä asioista saa vaikeita, monimutkaisia ja mahdottomia päättää. Tämä monogrammiasia on yksi niistä.

Mistäköhän alunperin sain innoituksen monogrammiin? Voi, sen kun vielä tässä vaiheessa muistaisi... Tein kuitenkin useita eri koeversioita muun muassa Wedding Chicks -sivustolta löytyvistä monogrammeista. Olivat oikein kivoja ja tyylillisesti erilaisia, mutta sitä meille sopivaa ei oikein löytynyt. Selasinpa useita sivuja myös DesingManticin vaihtoehtoja, mutta jokin niissäkään ei sytyttänyt. Toki hyödynsin tässä myös kaikkien häähullujen ja bridezillojen parasta ystävää Pinterestiä. Miksi monogrammin etsiminen oli haastavaa? No, jokaisella on varmasti ne omat näkemyksensä häidensä teemasta, tyylistä ja ennen kaikkea jonkinlainen käsitys siitä, miltä henkilökohtaisen monogrammin tulisi näyttää. Minulle oli alusta asti selvää, että meidän monogrammimme ei tarvitse olla mitenkään räikeän persoonallinen tai muutenkaan poikkeuksellinen. Oikeastaan vaatimuksena olivat vain vaatimaton väritys, kohtalaisen yksinkertainen ulkoasu ja jonkinlainen vivahde pitsiin. Ei liian paha, eihän? Ei kukkia, nauhoja tai muitakaan ylimääräisiä tekstejä. Vain nimikirjaimet tai yhteisen sukunimen ensimmäinen kirjain. Liian vaikeaa ehkä sittenkin.

Kuva
Kuva

Minusta alkoi jo hieman tuntua siltä, että unohdan koko monogrammiasian. Löysin muutamia kivoja malleja, jotka eivät kuitenkaan sytyttäneet niin paljon kuin olisin toivonut. Aloin jo uskoa olevani totaalisen seonnut hääjärjestelyiden keskellä; eihän kukaan voi tehdä näin järjettömän pienestä asiasta näin älyttömän vaikeaa. Ja sitten maailma aukeni minulle - vain muutaman (sadan) Google-haun jälkeen. Löysin ohjeet siihen, kuinka voin tehdä haaveilemani monogrammin itse. Oikeastaan tämä ei yllättänyt minua mitenkään, mutta en jotenkin ollut tullut edes ajatelleeksi asiaa aikaisemmin.

Vaikeudet eivät loppuneet tähän. Oli päätettävä se oikea monogrammimalli kaikkien näiden ihanien vaihtoehtojen joukosta tai toteutettava oma kokonaan itse. Siispä kulutinkin tunteja lataillen fontteja ja testaillen niitä kuvankäsittelyohjelmilla. Vihdoin sain kasaan sen erittäin simppelin ja erittäin harmaan version, johon olin enemmän kuin tyytyväinen:

Tässä on juuri sitä kaipaamaani yksinkertaisuutta ja lisäksi pitsiä. Tämä vaihtoehto on samalla myös jotenkin kotikutoisen näköinen, mikä tukee häidemme teemaa ja toteutusta muutenkin. Tätä sitten liitellään kutsuun, häälehden sivunumeroinnin yhteyteen sekä kaikenlaisiin kivoihin yksityiskohtiin. Häiden jälkeenhän tätä voi sitten hyödyntää vielä monessa pienessä kivassa! Tosin vielä ehkä elättelen mielikuvaa monogrammista, jossa olisi juhlallisesti vain yhteisen sukunimemme ensimmäinen kirjain...

Kuva

2 kommenttia:

  1. Minäkin olisin halunnut jenkkityyliin monogrammin etunimien ja tulevan yhteisen sukunimen alkukirjaimista, mutta siinä olisi tullut lukemaan ASS, joten päätin jättää väliin, heh :D

    VastaaPoista