maanantai 1. heinäkuuta 2013

Irtiotto arjesta - ja leikisti myös häistä

Tämä on ensimmäinen puhelimen kautta kirjoittamani päivitys. Tietokone jäi 140 kilometrin taakse, kun karkasimme mökille vielä myöhään eilisiltana rankan viikonlopun jälkeen. Tämän lyhyen irtioton jälkeen edessä olisi muutama päivä töitä ja kauan odotettu loma.

Lupasin, että tietokoneen myötä myös hääasiat jäävät lomalle muutamaksi päiväksi. Muun perheen nukkuessa päiväuniaan huomaan kuitenkin ajautuvani toistuvasti Pinterestin, Instagramin ja teidän ihanien blogienne pariin. Mielessä pyörii jälleen kasapäin ideoita, jotka tallentuvat tällä kertaa kovalevyn sijasta ruutupaperille.

Viime päivinä olen nauranut itselleni ja häähulluudelleni. Huomaan miettiväni häitä jopa kaupan säilykeosastolla, kun etsin maukkaimpien aurinkokuivattujen tomaattien sijaan sitä kauneinta lasipurkkia... Näin - leikisti - hääsuunnittelusta irrottautuneena haluaisin kuulla, kuinka te muut olette havainneet unelmoinnin ja suunnittelun tunkeutuneen arkipäiviinne? Millaisia konkreettisia esimerkkejä teillä itsellänne on tulevan juhlapäivän vaikutuksesta valintoihinne jokapäiväisessä elämässä? Valitsetteko kaupassa kenties halvinta, jotta saatte mahdollisimman paljon rahaa säästöön? Vai käykö teille kuten minulle, jolloin joka osastolta tulisi kaupassa löytyä jotain häissä hyödynnettävää. Huomaan jopa valitsevani valmiiksi oikean värisiä karkkeja tulevaa herkkubuffettia ajatellen...6 kommenttia:

 1. Sen ainakin huomaa, että mihin tahansa kauppaan mennessä tulee alitajuisesti etsittyä kaikkea häihin liittyvää tavaraa. Eilen kävin Ikeassa ihan muilla asioilla, mutta silti mukaan tarttui pari häissä tarvittavaa tavaraa.
  Ei näiltä häiltä oikein pääse karkuun. Voi sitä vapaa-ajan määrää kun juhlat on juhlittu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, samaa olen miettinyt tuon häiden jälkeisen ajan osalta! Kauppareissut kestävät tällä hetkellä ihan tuhottoman pitkään, kun kaikki pitää tarkastaa, pohtia ja vielä uudelleen pohtia! :D

   Poista
 2. Onneksi muillakin ilmenee häähulluutta :) Itselläni tulee päivittäin mieleen mitä voisi tarvita häihin. Kummasti myös kenkäkaupoilla olessa etsii jo sopivia hääkenkiä, vaikka on tullut katselemaan erillaisia kenkiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, onneksi itse löysin jo kengät! Täytyykin tehdä myös niistä kirjoitus jossain vaiheessa.

   Poista
 3. Sama juttu täällä. Aina kun käy kaupoilla niin jotenkin kummasti ne ajatukset eksyy häihin ja monen tavaran kohdalla pohtii että olisiko häissä tälle tarvetta. Nyt kesällä tuntuu että vielä enemmän ajatukset kääntyy siihen kun joka kaupan ikkunassa on kissan kokoisilla kirjaimilla ALE!
  Onneksi tulee asuttua sentään ison kaupungin vieressä, eikä itse kaupungissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alennusmyynnit on kyllä pirullisia! Tuntuu, että jokaiseen kauppaan pitää mennä ihan vain siksi, että ikkunassa lukee "-70%", sillä sieltähän saattaa oikeasti löytää jotain, mikä lopulta koituu hääbudjetissa säästöksi..

   Poista