keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Viimeiset kukat ovat täällä!


Minun piti tänään kertoa teille siitä, kuinka tuo viimeisin Tallinnan reissumme eteneni ja millaisia tuliaisia sieltä tarttui matkaan. Eilen sain kuitenkin hakea niin ilahduttavan paketin postista, että minun on välittömästi päästävä esittelemään sitä täällä. Tuskin maltoin nukkua viime yönä - niin innoissani olin!

Posti toi siis valtavan ison, mutta onneksi erittäin kevyen paketin, joka saapui merten takaa Southern Girl Weddingsiltä. Paketin sisältä löytyivät odotetusti ne tilaamani kukkaset hääpäivää varten: morsiuskimppu, heittokimppu, neljä viehettä sekä kolme rintakukkaa, joista mahdollisesti kuitenkin muokkaan rannekukat. Olin varsin luottavaisella mielellä avatessani paketin, mutta sulhasen reaktio jännitti, sillä hän suhtautui alun perin varsin skeptisesti tekokukkiin. Ja ihmekös tuo, jos on tutustunut vain Ikean halpavalikoimaan.


Oma kimppuni ei suinkaan löytynyt valmiina Southern Girl Weddingsin valikoimasta, vaan lähdin ideoimaan kimppuani erään valikoimasta löytyvän kimpun pohjalta. Kyseisen Etsy-putiikin omistava Lindsay oli alusta alkaen innolla mukana suunnittelussa ja sai hyvin nopeasti kiinni ideastani. Kimpusta tuli hyvin erilainen kuin siitä alkuperäisestä inspiraatiokimpusta, mutta se on juuri sellainen kuin toivoin: suuri, rönsyilevä ja teemväreihin sopiva.


Heittokimppukin on mielestäni valtavan kaunis, vaikka ottamani kuva ei tee sille oikeutta. Morsiusneitona toimiva tyttäremme tulee mahdollisesti kantamaan sitä, vaikka alkuperäisen suunnitelman muukaan hänellä piti olla vain se samanlainen rannekukka kuin kaasoillakin. Kimppu on kuitenkin juuri sopivan kokoinen pikkuihmisen käteen. Uskon tyttären jännityksen myös lievenevän hieman, kun käsissä on jotain puristeltavaa ja hypisteltävää.

Vaikka olen erittäin tyytyväinen näihin kukkiin, muokkailen kaikkia tuotteita hieman ainakin pitsin avulla. Kimput saavat varsiinsa leveät pitsinauhat, samoin vieheisiin tulen käyttämään pitsiä. Kaasojen rintakukkien tuunauksesta en vielä sanokaan mitään, sillä suunnitelmat ovat vielä hieman auki niiden osalta.


Täytyy myöntää, että minua jännitti tämän tilauksen tekeminen kovasti. Postikuluineen tilaus tuli maksamaan hieman yli kaksisataa ja sen lisäksi maksettavaksi tuli vielä reippaat tullimaksut. Siksi tekokukkien tilaaminen ei ollut mikään itsestäänselvyys ja helppo ratkaisu. Jouduin miettimään budjetin suurta menoerää ja tilauksen riskejä. Etenkin sulhanen varoitteli minua siitä, että saattaisin pettyä suuresti, kun kukat näyttäisivät ja tuntuisivat halvoilta ja muovisilta. Onneksi näin ei käynyt! Jopa sulhanen itse myönsi, että tilatut kukat olivat oikein kauniit ja tyyliimme sopivat.

Mitä mieltä te muut olette? Voisitteko kuvitella käyttävänne tekokukkia vai ovatko elävät kukat teille ainoita oikeita? Itse ajattelin pitkään, etten ikimaailmassa voisi käyttää tekokukkia häissä. Kyseessä on kuitenkin suuri ja ainutlaatuinen juhla, jonka arvokkuuden täytyy välittyä myös ulospäin. Ja kas vain, niin se mielipide jälleen muuttuu. Tällä hetkellä en koe, että tekokukkien käyttäminen tekisi juhlastamme yhtään huonompaa tai vähemmän arvokasta.

22 kommenttia:

 1. Upeat ovat! Minullakin oli tekokukkia tai siis paperisia kukkia ja päinvastoin ne olivat erilaista ja erikoista eikä lainkaan arvotonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän kukat olivat kyllä ihan mielettömät! Minä katselin myös noita erikoisempia ikikimppuja ja kukkia, mutta päädyin lopulta näihin aidoilta näyttäviin. Olen kyllä tyytyväinen siihen, että kukista ei tarvitse enää hääpäivänä stressata. :)

   Poista
 2. Todella kauniit kukat ja erittäin hyvä idea! Ei tarvitse miettiä kuumanakaan päivänä kukkien "surkastumista" kesken päivän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei tarvitse myöskään stressata kukkien hakemisesta itse hääpäivänä. :)

   Poista
 3. Hui! En tiedä, olisinko uskaltanut. Oma fiilikseni tekokukista taitaa olla vähän samanlainen kuin sulhasella, siis pelkäisin, että ovat muovisen oloiset. Mutta nuohan näyttävät oikein näteiltä ja luonnollisilta. Kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ihan kevyellä mielellä tähän kokeiluin lähtenyt, mutta vietettyäni muutamia unettomia öitä kukka-asioiden vuoksi koin tämän kokeilun olevan riskin arvoinen. Ja onneksi otin riskin! :)

   Poista
 4. Upeat!
  Minulle kukat ei ole suuressa roolissa ei elämässäni eikä häissä. En tiedä mitä tekisin tekokukilla häiden jälkeen enkä ota heittokimppua erikseen.olen kyllä haaveillut korukimpusta, mutta hey look tekee meillä kukat. Kai minä vaan toimitan koruja heille kukkiin laitettavaksi.

  Sulla on kyllä menny tilaus ihan nappiin. Upeat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korukimpusta minäkin jossain vaiheessa haaveilun, mutta ei se olisi ollut tyyliäni. Sinulle, ja tietysti häidenne teemaan, se sopisi kyllä mielettömän hyvin!

   Poista
 5. Nätithän nuo ovat, jee! :) Onnea hyvästä ostoksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin todella helpottunut, kun minun ei tarvinnut kuunnella sulhasen mitä mä sanoin -puheita. :D Sen sijaan sain itse sanoa tuon kyseisen lausahduksen. ;)

   Poista
 6. Kieltämättä muovikukista tulee tietynlainen visio, mutta pitääpä sanoa että nämä näyttää todella aidoilta! Olisivat varmasti menneet aitoina läpi kuvien perusteella, jos ei tekstistä olisi ilmennyt että ne on tehtyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekokukista kyllä helposti tulee mielikuva niistä mummon ikkunalaudalla puoli vuosisataa haalistuneista kangasruusuista... Onneksi nämä meidän kukkamme eivät näytä aivan sellaisilta. ;)

   Poista
 7. Kerrassaan ihania! Minäkin päädyin pitkän ja hartaan pohdinnan jälkeen tekokukkiin. Oma odotukseni palkittiin reilu viikko sitten kun meren takaa saapuneet kukat tuotiin kotiin. Ja en voi olla kuin tyytyväinen. :) Ja mielestäni ikuiset ja kauniit kukat ovat upea muisto hääpäivästämme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tosin katsotaan kauanko hermoni kestävät näiden pölynkerääjien.säilyttelyä. ;)

   Poista
 8. Hienoja! :) Oma tekokukkakimppu jännittää. Pitäisi taas pitkästä aikaa askarrella sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhaan jännität! Siitä tulee varmasti upea! :)

   Poista
 9. Nuo on kyllä hienoja ja erilaisia! Meille tulee aitoja kukkia ja sitten suodatinpussiruusuja. Vähän siis sekä että.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdisteleminen onkin myös kiva ja raikas idea! :)

   Poista
 10. miekin oon vähän skeptinen tekokukkien suhteen, mutta noi kyllä näyttävät tosi luonnollisilta! Saanko udella paljon nuo maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse ainakin erittäin yllättynyt noiden kukkien laadusta. Kirjoitin tuohon tekstiin hinnasta näin: "Postikuluineen tilaus tuli maksamaan hieman yli kaksisataa ja sen lisäksi maksettavaksi tuli vielä reippaat tullimaksut." Eli hieman alle kolmesataa oli tilaus kaikkine kuluineen. Ilmaista tai edullista tuo ei siis suinkaan ole, mutta keventää kummasti stressitasojani. :D

   Poista
 11. Kauniita kukkia kyllä ovat! :) mutta saa tietysti ollakin, kun hinta on kuitenkin suht korkea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä korkea! Mutta mitäpä ei ahdistunut morsian tekisi. ;)

   Poista