keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Sokeria, sokeria

Lupasin eilen, että tänään on aika kurkistaa karkkibuffettimme makeaan maailmaan. Meille kummallekin karkkibuffet oli alusta alkaen lähes itsestäänselvyys - joskin sulhasella kesti hetken aikaa ymmärtää, että hääjuhlaan voi ihan oikeasti pystyttää pienen karkkikaupan. Karkkibuffetin kasaus alkoikin heti viime kesänä sopivien astioiden metsästyksellä. Nyt jopa tuo satumainen karkkikasa alkaa vihdoin olla valmiina.


Meidän karkkibuffettimme mitoitettiin noin sadalle vieraalle, joten buffetista on tulossa erittäin runsas vieraiden lopulliseen määrään nähden: yli kaksisataa grammaa makeisia vierasta kohti. Aivan kuten vierasmääräkin, muuttuivat myös suunnitelmat karkkibuffetin sisällöstä moneen kertaan. Ensin olin ajatellut, että buffet kootaan mahdollisimman edullisesti, mutta kuitenkin mahdollisimman paljon häidemme teemavärejä kunnioittaen. Lopulta (tässäkään asiassa) hinnalla ei ollut niin merkitystä, kun aloin etsiä maukkaita karkkeja, joista löytyisi jokaiselle jotakin.

Karkkeja tilasimme Urjalan makeistukusta ja Karkkigalleriasta. Lisäksi ostimme kirpeitä omenakarkkeja Lidlistä ja vaahtokarkit Tallinnan Prismasta. Urjalan makeistukku oli paljon edullisempi verrattuna Karkkigalleriaan, mutta valikoiman vuoksi päädyin tekemään tilauksen myös Karkkigalleriasta. Näin saimme mukaan myös muutaman lapsuusajan suosikkikarkin. Hintaa näille tuli yhteensä noin 160 euroa postikuluineen.


Pari pettymystäkin toki matkaan mahtui. Ensinnäkin tuossa Urjalan makeistukun tilauksessa kaksi tuotteista olivat aivan erivärisiä kuin kuvien perusteella kuvittelin. Nuo lakritsifudget olivat kuvien perusteella harmaita eivätkä suinkaan mustia, joten ajattelin niiden sopivan buffetin värimaailmaan erinomaisesti. Ajattelin tilata myös noita paperikääreissä olevia suklaakonvehteja, kun päättelin niiden kääreiden olevan vihreä-valkoisia. Kas kummaa, tilauksen saapuessa huomasin paperin olevan valkoisen sijasta keltainen.

Toisen pettymyksen kohtasin Karkkigallerian tilauksen kanssa. Olin tilannut meloniufoja, mutta tilauksen mukana tulikin keltaisia banaanisalmiakkiufoja. Lisäksi liitulakurasia oli mennyt aivan säpäleiksi. Otin välittömästi yhteyttä Karkkigallerian asiakaspalveluun, mutta sain odotella vastausta pitkään. Onneksi he kuitenkin lupasivat korjata virheensä lähettämällä minulle veloituksetta tilaamani meloniufot. Nämä karkit ovat edelleen joko Karkkigallerian varastolla tai matkalle meille, joten niistä minulla ei valitettavasti ole kuvia. Toivottavasti karkit löytävät tiensä perille ennen hääpäivää!


Muuten valikoimistamme löytyy kaksi pelkästään valkoista karkkilaatua (liitulakut ja vaahtokarkit), neljä mustaa (salmiakkikolikot, salmiakkijauhikset, salmiakkirenkaat ja lakritsifudget) sekä kuusi vihreänsävyistä karkkilaatua (vaahtokrokotiilit, sokeroidut omenavaahtikset, omenaremmit, omenarenkaat, suklaakarkit sekä ne meloniufot). Ajattelin kuitenkin kärrätä nuo suklaat kakkutarjoilun yhteyteen ja hankkia tilalle vielä pienen määrän valkoisia toffeepalloja, jotka alun perin kuuluivatkin suunnitelmiini.

Nyt valikoimista löytyy siis jokaiselle jotakin: suklaata, salmiakkia, toffeeta, hedelmää. Löytyy kirpeitä ja mietoja karkkeja, kovia ja pehmeitä. Kiireessä napattujen kuvien laatua pahoittelen kovasti, mutta ehkä näistä hieman hahmottaa tätä tulevaa karkkimääräämme. Ainakin sokerihiiret saavat syödä vatsansa pullolleen meidän juhlassamme!

15 kommenttia:

 1. Montako kiloa teillä on siis nyt yhteensä karkkia? Tai minkälaista grammamäärää/ juhlavieras suunnittelit alunperin? Pitäisi kai aloittaa karkkijahti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa herkullisen näköistä! Onneksi se ei ole kovin vakavaa, jos karkkia jää hääpäivästä yli. Se varmasti kyllä tulee kulumaan ja on myös sellaista, jota voi antaa apujoukoille vielä lisäkiitokseksi :)

   Poista
  2. Laskeskelin alkuun, että karkkia tarjotaan noin sata grammaa vierasta kohti. Hieman kuitenkin rupesi jännittämään, kun tarkoitus oli, että alaikäisiä vieraita olisi ollut noin kaksikymmentä. Ja näistä kahdestäkymmenestä aika moni olisi ollut juuri ala- ja yläkouluiässä - eli sokerin kulutus olisi ollut huipussaan. Silloin päätimme hankkia noin 150 grammaa karkkia vierasta kohti. Nyt karkkia on siis hankittu kuusitoista kiloa, mikä on tuolle vierasmäärälle enemmän kuin tarpeeksi. :D Onneksi karkista on helppo hankkiutua eroon myös häiden jälkeen! :D

   Poista
 2. Oi, tulipas karkkihimo! Hyvältä näyttää! :) Meidän häistä ylijääneet karkit toin meidän toimistolle häiden jälkeisenä päivänä, kaupaksi menivät melkoisen nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin jotain vastaavaa. Täytyy muistuttaa vieraita täyttämään pussinsa vielä ennen lähtöä ja sitten kärrätä loput työpaikalle. :D Töissä menekki on taattu.

   Poista
 3. Herkulliselta kuulostava kattaus! Mekin haluttiin tarjota mahdollisimman monenlaisia karkkeja. Varattiin noin 200 grammaa per henkilö, vaikka kaikki vieraat olivat aikuisia. Karkkia jäi odotetusti yli, esim. vaahtokarkkeja kolme pussia neljästä! Ollaan miehen kanssa sellaisia sokerihiiriä, että melkein kaikki tuli tuhottua ihan itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. :D Minusta tuntuu siltä, että meiltä jää ihan tuhottomasti karkkia yli. Noin puolet kutsutuista lapsista tosiaan jäi pois ja jäljelle jääneistä lapsista valtaosa on alle kolmevuotiaita. Onneksi suvussa on monta sokerihiirtä, mutta vastaavasti myös runsaasti vanhempaa väkeä, jolle kelpaa kakun rinnalle se yksi pieni makea.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Liitulakut ovat kyllä sellaisia karkkeja, jotka lähes poikkeuksetta kelpaavat kaikille. Itse suhtaudun niihin aika neutraalisti, sillä valitsen omaan pussiini mieluummin kirpeitä karkkeja. :) Sulhanen voisi kyllä napsia laatikollisen vaikka yksinään, jos sille päälle sattuisi.

   Poista
 5. On nom onpa teillä kaikkia hyviä karkkeja! :) ja parempi tosiaan liikaa, kuin liian vähän. Karkeille on varmasti syöjiä häiden jälkeenkin. ;)

  VastaaPoista
 6. Nuo krokotiilit näyttävät aivan ihanan värisiltä! Hyvin olet löytänyt värimaailmaanne sopivat karkit. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin, kuinka paljon vihreitä karkkeja lopulta löytyikään, vaikka aluksi mieleen tulivat vain tylsät marmeladikuulat. :)

   Poista
 7. Namnam, hyvältä näyttää! Meillä on samoja lakritsifudgeja, ne on muuten hyviä ;) Meillä ei todellakaan kunnioitettu teemavärejä karkkien ostossa, vaan koriin päätyi lähinnä morsiamen lemppareita, heh ;) Mietin myös vielä, että pitäisiköhän käydä ostamassa mustia ja vihreitä remmejä karkkibuffettiin, Hong Kongissa nimittäin näin niitä yllättävän edullisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooo, kiitos vinkistä! Nuo salmiakkiremmit ovat nimittäin ihan ehdoton juttu!

   Poista