tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tehtävät vähenevät

Hääjuhlaan on aikaa enää yksitoista päivää. Tämä konkretisoitui minulle eilen, kun arki jälleen koitti pienen pääsiäisloman jälkeen. Eiliseen päivään liittyi lievää paniikkia, hermostumista sekä muutamat häähullun itkukohtaukset. Stressi oli eilen huipussaan, mutta nyt mielialat alkavat jälleen tasoittua ja asiat tuntuvat rullaavan omalla painollaan.

Kuva

Tämän aamun vietin simaa keitellen. Huomenna on edessä ensimmäisen erän pullotus ja uuden erän keittely. Alkuviikko kuluu siis alkoholittomia juomia tehtaillen. Lisäksi tarkoitukseni olisi saada valmiiksi lisää häiden paperituotteita. Pääsiäisenä kohtasin nimittäin melkoisen yllätyksen, kun huomasin, ettei lähes valmista häälehteä löytynyt koneelta lainkaan. Syy häviämiselle selvisi välittömästi, mutta monet itkut ja ärräpäät irtosivat ennen kuin kykenin orientoitumaan häälehden työstämiseen - täysin alusta. Onneksi kaikki paperituotteet eivät suinkaan ole kesken. Juomalista, karkkibuffetin etiketit sekä useat muut tulosteet ovat valmiina odottamassa kehyksiä. Lähipäivinä tulette näkemään vilauksen myös näistä.

Pääsiäisenä selvisi myös suurta päänvaivaa aiheuttanut hääkuljetus. Meille löytyi sopiva kuljettaja ajamaan isän vanhaa kuplavolkkaria. Avustajat matkaavat sitten kirkolle ja kirkolta juhlapaikalle meidän Volvollamme, joka jää yöksi juhlapaikalle. Myös iltapalaongelma on ratkennut, kun kaasot lupautuivat laittamaan hot dog -tarjoilun esille. Ahdistusta aiheutti myös bulldogin hoitopaikan peruuntuminen, mutta onneksi uusi paikka järjestyi tänään pitkän soittokierroksen jälkeen.

Kuva

Tällä viikolla on edessä myös kattauksen viimeistely, jotta jää vielä hankkia puuttuvia tavaroita, mikäli tarvetta on. Ensi viikkoon asti täytyy myös jännittää muutamien pakettien saapumista, kun tämä häähullu villiintyi ja päätti viime hetkellä tehdä muutamia tilauksia valtamerten takaa. Paketeissa on muun muassa klipsipidennyksiä, kalvosinnappeja, asusteita minulle ja tyttärellemme sekä hääbingon kynät. Oman jännitysmomenttinsa näiden pakettien saapumiselle tekevät tietysti pääsiäisen ja vapun arkipyhät, jotka hidastavat postin kulkua. Onneksi tänään saapui sulhasen huomenlahja, joten minulla on nyt yksi stressitekijä vähemmän.

Perjantaina minulla on vuorossa koekampaus sekä -meikki, jotka ihana Nina minulle taikoo. Tuntuu uskomattomalta, että nyt on niiden aika. Ja viikon päästä valmistaudumme jo kirkkoharjoituksiin. Näinkö se aika menee? Ajan kulumisen osoittaa myös Forecan sivusto, josta näkyy epävarma ennuste hääpäivällemme. Tämänhetkisen ennusteen mukaan lämpötila jää alle kymmenen asteen ja lisäksi luvassa on vähäistä sadetta. Lämpötila ei aiheuta minulle huolta suuntaan eikä toiseen, mutta poutaa toivoisin potrettikuvausten ajaksi. Onneksi tässä on vielä reilu viikko aikaa säätilojen tuijottamiseen.

15 kommenttia:

 1. Iik, miten pian teidän due date on! Joko alkaa itse häät jännittää kaiken järjestelyn keskellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hurjasti! Meitä kumpaakin jännittää, mutta sulhasta varmasti vielä enemmän. Itseäni jännittää eniten oma puheeni, jota harjoittelen iltaisin yksinäni sekä työmatkoilla autossa. :D

   Poista
 2. Onnea loppurutistukseen! Omiin häihinkään ei ole enää paljoa aikaa, reilu 1,5kk. Stressitaso kyllä nousee loppua kohti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolitoista kuukautta menee ohi yhdessä hujauksessa! Viimeisten viikkojen jännitys on yhtä aikaa aika ihanaa ja kamalaa. Minulla on hyvin samanlainen olo kuin lapsena ennen joulua, kun yhtä päivää jännitti niin, että yöunetkin menivät. :D

   Poista
 3. Oi oi miten lähellä! Ja ei ne mitään vielä osaa ennustaa, joten suuntaan tai toiseen voi vielä vaihdella. Ei toivon mukaan ainakaan räntää sada ;)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on häät lähellä, jos säätiedotkin jo kyseiselle päivälle löytyvät. Jännää! <3 pidän peukkuja, että hääpäivänne sää on mitä kaunein. :) vaikka ei kai sillä säällä niin väliä. Sitä ei kukaan huomaa, kun päivä menee rakkauden huumassa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo viimeinen lauseesi on kyllä totisinta totta. Ainoa toiveeni olisikin pouta potrettikuvausten ajaksi, jotta saisimme rauhassa olla kuvattavina ulkoilmassa. :)

   Poista
 5. Teidän häät on niin pian, että on ollut jo useasti mielessä. :) Jännää! <3

  VastaaPoista
 6. APUA, sieltä ne häät tulee ;) Seuraava viikko kuluu varmasti niin nopeaa, että huh! Laitahan juttua myös simojen koemaistelusta ja reseptiä, jos satsi onnistui ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Ainakin kattilamaistiaisten perusteella siitä tulee herkullista. :)

   Poista
 7. Säät ehtii vaihdella, joten ei mitään paniikkia niistä :)
  Minua alkoi jo jännittämään kieltämättä puolestasi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän ei kohta tarvitse itse jännittää ollenkaan, kun kaikki hoitavat sen puolestani. ;)

   Poista
 8. Teillähän on vielä vähemmän aikaa häihin kuin meillä! :-) Nyt alkoi jännittämään omatkin häät..

  VastaaPoista