tiistai 15. huhtikuuta 2014

Minne katosi päivät?

Niin siinä lopulta kävi, että vierasmäärämme putosi alle seitsemäänkymmeneen. Muutamille kutsutuille olemme antaneet armonaikaa tämän viikon loppuun johtuen muun muassa keskeneräisistä työvuorosuunnittelmista sekä lemmikkieläinten hoitojärjestelyistä. Toivomme siis kovasti, että vielä tällä viikolla saapuu muutama ilmoittautuminen.

Voisi kuvitella, että kaikkien näiden muutosten ja vierasmäärän romahtamisen jälkeen olisin pettynyt. Niin kuvitellin itsekin ensin. Omaksi yllätyksekseni olen kuitenkin kyennyt suhtautumaan asiaan erittäin positiivisesti. Keskustellessani asiasta muiden kanssa olen tyytynyt kulunein sananparsin ja virne suunpielessä toteamaan, että pidot paranevat, kun väki vähenee. Tässäkin piilee totuuden siemen, sillä vierasmäärän merkittävä pienentyminen tarkoittaa ennen kaikkea enemmän aikaa. Nyt meillä on enemmän aikaa seurustella pöytäseurueitten kanssa ja silti huomioida avustajien järjestämä yllätysohjelma. Vieraille tämä tietysti tarkoittaa enemmän meidän läsnäoloamme - sekä enemmän juomaa ja karkkibuffetin antimia.

Kuva

Viimeiset kymmenen päivää ovat vilahtaneet ohi kuin sumussa, kun olen miettinyt, murehtinut ja märehtinyt tätä vierasasiaa. Nyt minua on hetkittäin jopa harmittanut se, että olen kuluttanut aikaani näinkin epäolennaisiin murheisiin. Murheet ovat onneksi menneitä, ja on aika suorittaa viimeiset tehtävät. Meidän hääpäivämme koittaa nimittäin kahden ja puolen viikon päästä! Voitteko kuvitella? Olen tuudittautunut näihin mitättömiin murheisiin, joten en ole ymmärtänyt kiinnittää huomiotani päivien vähentymiseen.

Tänään sain hoidettua asioita eteenpäin siten, että tiskailin karkkibuffettiin varatut astiat ennen työpäivää. Nyt ne odottavat pölyltä suojattuna karkkeja (jotka esittelen muuten huomenna!) ja itse juhlapäivää. Lisäksi olin yhteydessä seurakuntaan kuulutustemme osalla. Tämä asia piti hoitaa erikseen siksi, että avioliiton esteiden tutkinta suoritettiin seurakunnan sijaan maistraatissa. Meidän nimemme tulevat kajahtamaan pääsiäisenä kirkossa, mutta itse emme näillä näkymin pääse niitä kuulemaan, sillä olemme rentoutumassa mökillä.

Vaikka pääsiäisen mökkireissun suurin tarkoitus on rentoutua ja ottaa etäisyyttä arkeen, ei arjesta irroittautuminen käy ihan helposti. Hääsuunnittelusta on pidettävä kiinni nyt, kun aikaa itse juhlapäivään on enää huomattavan vähän. Mökillä ajattelinkin keskittyä asioihin, joita voin sujuvasti hoitaa tietokoneella niinä hiljaisina hetkinä, kun muu perhe nukkuu. Tämän viikon tehtävälistalta löytyy siis suuri määrä tulosteita karkkibuffetin etiketeistä aina häälehteen asti.

Kuva

Onnistuin myös viimeistelemään puheeni eilen illalla. Olen viilannut sen lauserakenteita, sanamuotoja ja sisältöä jo viikkoja, mutta nyt teksti alkaa vihdoin tuntua omalta. Olen harjoitellut sitä salaa iltaisin sen jälkeen, kun mies on lähtenyt töihin, eikä kyyneliltä ole vältytty. Minua hieman jännittää, kuinka hääpäivänä mahtaa käydä. Tässä taitaa olla kaksi mahdollisuutta: joko kyynelehdin puheen puolivälistä loppuun saakka tai sitten en jännitykseltäni kykene tirauttamaan ainuttakaan kyyneltä. Uskon kyllä, että jo kiitossanat isälle ja äidin muistelu nostavat tunteet pintaan. Mielelläni esittelisin puheeni täällä jo nyt, mutta en uskalla ottaa sitä riskiä, että se paljastuu vieraille ennen hääjuhlaa. Juhlan jälkeen pääsette mahdollisesti katselemaan jopa puheen videotaltiointia.

Millaisista asioista haluaisitte lukea blogistani näin häiden kynnyksellä? Yritän saada tänne juttua polttareistani, mutta tällä hetkellä on hieman epäselvyyksiä siitä, kenen hallussa on päivän kuvasaldo. Lisäksi tarkoitukseni olisi esitellä koekattausta, vieraskirjapöytää sekä muita hääjuhlan yksityiskohtia. Juttutoiveita otetaan kuitenkin ilolla vastaan!

18 kommenttia:

 1. Oikeasti tuo 70 henkeä on varmasti ihan mahtavan hyvä lukumäärä. Meillä oli tytön 1 v. synttärit viime viikonloppuna ja porukkaa oli koossa se 20 henkeä. En ehtinyt siinä viiden tunnin aikana jutella edes äitini kanssa kunnolla, mikä jäi harmittamaan. Joten olen ihan varma, että häissäkin se väkimäärän väheneminen on vain hyvä juttu. Toki sitä aina toivoisi, että kaikki tärkeät ovat paikalla, mutta toisaalta joskus se ei vain ole mahdollista.

  Juttutoiveitakin varmasti olisi vaikka ja mitä, mutta juuri nyt ei aivot toimi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onneksi juttutoiveita voi laittaa milloin vain tulemaan!

   Ajattelin itsekin, että tuo vierasmäärä on juuri sopiva. Siinä on riittävästi ihmisiä, mutta alkuperäiseen suunnitelmaan nähden kuitenkin sen verran vähän, että tilaisuudesta tulee asteen verran intiimimpi. Ja nyt ainakin voimme olla varmoja siitä, että vieraat todella haluavat tulla juhliimme ja olla osa tärkeää päiväämme ilman kyräilyjä ja turhia kaunoja. Melkein kyynelehdin eilen jo tämänkin ajatuksen takia, kun olin lopulta niin onnellinen. :D

   Poista
 2. Mekin saatiin tänään kuulutusten päivämäärä hoidettua. Yksi ylimääräinen juttu taas hoidettu. Vedetään samaan yhteyteen sitten harjoitusillallinen, jos sitä siksi voi edes kutsua :D

  Hurjaa et ihan kohta päästään jo lukemaan postauksia teidän hääpäivästä! Mulla ei sen kummempia postaustoiveita nyt ole vaan toivon, että nautit viimeisistä neutiviikoista kunnolla ja rentoudut! Näin ollen oot kauneimmillasi hääpäivänä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on ihan käsittämätöntä, että kohta jutut täyttyvät hääpäivän kuvista ja tunnelmista! Vastahan me kaikki ihastuksissamme luimme viime kesän morsianten hääpäiväkertomuksia. Jännittävää! :)

   Poista
 3. Kiva, että oot pystynyt suhtautumaan kutistuneeseen vierasmäärään positiivisesti. Meillä oli viitisenkymmentä vierasta ja silti jäi olo, etten jutellut kaikkien kanssa.

  Mainitsemasi tulevat postaukset kuulostavat hyvältä, jään odottelemaan niitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, nyt alkoi jännittämään nuo keskustelut ja ajan riittävyys. :D Onneksi meillä on suunnitteilla pöytäkierrokset sekä hyvin vähän muuta ohjelmaa, joka edellyttää ihmisten istuvan paikoillaan seuraamassa.

   Poista
 4. Juuri noin, asenteella! Pidot paranee! Olen niin kiinnostunut tuosta sinun puheestasi, kunpa itsekin:) kuulostaa mielenkiintoiselta myös tuo häälehti! Tsemppiä viimeisiin hässäköihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häälehteä tulen varmasti joiltain osin vilauttamaan täällä vielä ennen hääjuhlaa. :) Häiden jälkeen sitten vielä tarkemmin!

   Poista
 5. Sulla on just oikea asenne! Vierasmäärän vähenemistä ei todellakaan kannata murehtia, etenkin kun häihinne tulee kuitenkin 70 henkeä, sehän on paljon jengiä se! :D Tässä vaiheessa päivien vähyys on todellakin yksi asia johon kannattee keskittyä, nauttia viimeisistä viikoista neitinä ja fiilistella tulevan aviomiehen kanssa <3
  Minulla on myös suunnitelmissa puheen pitäminen, tosin sen suunnittelu ja harjoittelminen on vielä aivan alkutekijöissään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kuulemme myös sinun puheestasi sitten häiden jälkeen! :)

   Poista
 6. Ihana asenne sulla! :) mitä sitä murehtimaan asioita joihin ei itse voi vaikuttaa! :) oih karkkibuffet! ♡ postausta odotellessa!
  Myös toi puhe kuulostaa niin ihanalta, rakastan puheita ja usein niistä omatkin silmät kostuvat! :,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotas vain, kun pääset näkemään karkkibuffetin täydessä valmiudessa! :) Puhe kyllä jännittää kovasti, joten katsotaan kehtaako lopputulosta edes täällä esittää. :D

   Poista
 7. 70 on oikein hyvä vierasmäärä :)

  Olisi mielenkiintoista lukea juuri kaikesta siitä ajankohtaisesta valmistelusta, mikä teillä on tällä hetkellä menossa. Eli mikä on se häitä edeltävien viikkojen/päivien tunnelma ja mitä kaikkea silloin tulee tehtyä, mitä olisi ehkä pitänyt ottaa huomioon aiemmin jne. Osaa sitten itse aikanaan varautua samaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän panostaa näihin aikataulullisiin juttuihin vaikka heti alkuviikosta! :)

   Poista
 8. Kaikki hääjutut kiinnostaa, kuten aina. <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Ja iik, kohta siirrytään suunnittelusta hääpäivän todellisiin tapahtumiin!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Siitä on luvassa infoa ja kuvia viimeistään hääpäivän jälkeen. :)

   Poista