perjantai 11. huhtikuuta 2014

Ilmoittautumisaika lähenee loppuaan

Huomenna on viimeinen ilmoittautumispäivä meidän hääjuhlaamme. Kun laitoimme kutsuja matkaan, oli vieraiden kokonaismääräksi laskettu hieman yli sata henkilöä. Tämä oli mielestämme oikein sopiva määrä, sillä lukuisista karsituista vieraista huolimatta se sisälsi lopulta kaikki ne ihmiset, jotka halusimme osaksi tärkeää päiväämme. Tämä ajatus pätee vieläkin, sillä toivoisimme kaikkien kutsuttujen saapuvan paikalle.

Kuva

Torstai-iltaan mennessä ilmoittautuneita oli kuitenkin vasta 46 - eli yli puolet kutsutuista ei ole vastannut kutsuunsa lainkaan. Puuttuvinen ilmoittautumisten joukossa on muutamia sellaisia, joiden tiedämme varmuudella saapuvan, vaikka ilmoittautumista ei vielä kuulukaan. Näitä henkilöitä on kuitenkin vain kuusi niistä noin viidestäkymmenestä puuttuvasta ilmoittautumisesta. Ilmoittautuneiden joukossa on muutamia sellaisia perheitä, josta tulee vähemmän ihmisiä kuin olemme alun perin kutsuneet. Tässäkin on kuitenkin kyse vain muutamista ihmisistä, joten heidän esteensä eivät oikeastaan vaikuta vieraiden kokonaismäärään.

Eniten olen hämmästynyt vieraiden jakaumasta. Olimme varmoja siitä, että minun sukuni ja pikkuisen ystäväpiirini osalta vain noin neljä ei pääse saapumaan hääjuhlaamme. Sen sijaan sulhasen Pohjois-Karjalassa ja muualla kaukana asuvan suvun osallistumisprosentiksi veikkasimme melko alhaisia lukuja. Kutsut ovat jakaantuneet noin puoliksi meidän kummankin sukulaisten ja ystäväpiirin kesken. Kuitenkin ilmoittautuneista suurin osa on sulhasen sukulaisia ja ystäviä - minun puoleltani ilmoittautuneita on vain kymmenen.

Kuva

Tämä aamu onkin mennyt murehtiessa. Olen melko varma siitä, että erinäisistä henkilökohtaisista syistä kaksi minun sukuni ryhmittymää jää häistämme puuttumaan. Heistä tulisi yhteensä hieman alle kaksikymmentä henkilöä. Lisäksi noin parikymmentä muuta ilmoittautumista yhä edelleen puuttuu, enkä tiedä lainkaan näiden vieraiden ajatuksista ja aikomuksista. Olenkin alkanut pelkäämään, että sulhasen sukulaiset ja ystävät ovat kaikki läsnä todistamassa tätä tärkeää päiväämme, kun taas minun suuresta suvustani ja pienestä ystäväpiiristäni vain murto-osa on paikalla.

Ensin ajattelimme, että sulhasen puoli kirkosta tulee loistamaan tyhjyyttään. Siksi olimme ajatelleet, että pyydämme vieraita sekoittamaan perinteistä istumajärjestystä ja levittäytymään tasaisesti kirkkoon. Nyt näyttää uhkaavasti siltä, että joudumme tähän järjestelyyn turvautumaan, mutta täysin päinvastaisista syistä. Onneksi tässä on kuitenkin vielä tämä ja huominen päivä aikaa ilmoittautumisille. Siksi en vielä manaa liikaa - vaikka taisinkin sen jo tehdä. Taidan palata asiaan ensi viikolla, jolloin lopullinen vierasmäärä on varmasti selvillä. Silloin voi jo pohtia käytännön järjestelyitä sekä niihin tulevia mahdollisia muutoksia.

18 kommenttia:

 1. Itselle lähinnä tulee mieleen etteivät ihmiset ole hoksanneet/muistaneet ilmottautua vaikka olisivatkin tulossa? Voin kuvitella, että minulle voisi käydä näin. Harmillista toki sekin mutta mieluiten niin kuin etteivät tule ollenkaan. Toivotaan parasta :) tsemppiä hääpäiväänne! Olen täällä taustalla seuraillut jo vaikka kuinka kauan. Meidän vuoromme on sitten pari viikkoa teidän jälkeenne. Onnellista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti osalla näin onkin. Aion huomenna olla yhteydessä näihin ihmisiin, mutta tiedän jo lähes varmaksi sen, että nämä henkilökohtaisista syistä (luultavasti) poisjäävät ovat myös tarkoituksella jättäneet ilmoittautumatta. Onnellinen päivä siitä kuitenkin tulee kaikesta huolimatta. :)

   Poista
 2. Minunkin serkkuni on valitellut, etteivät ihmiset ole ilmoittautuneet, vaikka ovat tulossa ja heilläkin on viimeinen ilmoittautumispäivä aivan pian. Miksei ihmiset voi ilmoittautua heti kun kutsun saavat, jos tietävät tulevansa? Ikuinen mysteeri. Kannattaa varmaan vielä perään, jos teidänkin vieraiden joukossa on näitä unohtelijoita :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna lähtee soittoja, joten katsellaan lopullista vierasmäärää sitten alkuviikosta. :)

   Poista
 3. Tuntuu olevan yleinen ongelma, etteivät vieraat ilmoittaudu vaikka ajattelevat tulevansa. Kuumoteltiin muutamia ystäviämme jo ennen ilmoittautumisajan umpeutumista. Kannattaa tosiaan alkaa heti kysellä ihmisten perään, vaikka se onkin tylsää. Toivottavasti saatte paikalle mahdollisimman paljon läheisiänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan kovasti! Uskon, että päivästä tulee upea läsnäolijoiden määrästä riippumatta. :)

   Poista
 4. Jouduin itsekin kyselemään noin kymmenkunta ihmiseltä heidän tuloaan. Kaikki tulivat mutta olivat unohtaneet (?) ilmoittautua. Joten ehkä teilläkin näin? Ristiriidat ja muut ihme hämmingit ovat inhottavia,mutta usko pois ne eivät sitten kuitenkaan hääpäivää varjosta yhtään, nauti täysillä niistä ihmisistä jotka tulevat ja ovat sydämellään teitä tukemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan tehdä näin! :) Kunpa vain olisikin kyse pelkistä unohduksista tai oletuksista, että heidän saapumisensa on itsestäänselvyys. Ristiriidat tärkeän päivän lähestyessä ovat kaikkea muuta kuin mukavia.

   Poista
 5. Voin tunnustaa olevani onneton ilmottautuja... toivonkin, että myös teidän vieraistanne meitä huonoja unohtelijoita löytyy ja saatte vielä suuremman konkkaronkan kasaan. Itse aion ainakin vielä soitella kaikille, ketkä eivät ilmottaudu :) Saapahan sitten ainakin vaihdettua kuulumiset, mikäli he eivät häihin ole tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. :) Soittamalla varmistaa myös sen, että ilmoittautumisen unohtaneet huomioidaan istumapaikkojen ja ruoan määrässä. Ei tule sitten ikäviä yllätyksiä. :)

   Poista
 6. Ystävällinen muistutus vaikka viimeisen ilmoittautumispäivän aamuna tekstarina voi tehdä ihmeitä. Kaikilla on kaikkea niin paljon, että ilmoittautumiset helposti unohtuvat... Kyllä se vielä iloksi muuttuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin! Kaiken häästressin keskellä myös itku ja negatiiviset tunteet nousevat tavallista herkemmin esille. :D

   Poista
 7. Uskon, että aivan varmasti ainakin osa ei vain syystä tai toisesta ole tajunnut ilmoittautua. Ja osa ei tajua, että jos tulee, niin pitää ilmoittaua. Ei vaikka kutsussa niin lukeekin. Sama usein toisinpäin, eli osa ei tajua, että pitää ilmoittautua, jos ei tule. Hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tähän päälle vielä näitä ristiriitoja, niin soppa on valmis. :D

   Poista
 8. Mä veikkaan myös, että moni on puhtaasti unohtanut ilmoittautua. Saatatte siis joutua kyselemään hiukan vieraiden perään. Suurin osa vieraista kuitenkin yleensä juhliin osallistuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ainakin toivon kovasti, että saamme sen satahenkisen juhlaväen, jota alun perin kaavailimme. :)

   Poista
 9. Minäkin toivon ja uskon, että ihmiset eivät vaan ole tajunneet ilmoittautua. Joten ärsyttävää, mutta tarpeellista soittelukierrosta vaan perään! :) On kyllä harmi, jos useita kymmeniä sukulaisia jää hääjuhlastanne pois, mutta kuten yllä jo sanottiin, keskittykää sitten vain niihin ihmisiin, jotka kanssanne tulevat juhlimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee. Harmillista se sukulaisten puuttuminen on, mutta itse hääpäivä on varmasti niin vahvasti tunnelmaa täynnä, ettei vieraslistan lyhentyminen häirtse. :)

   Poista