keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Yhtä askelta lähempänä

Nyt ehkä hieman hävettää. Siirsimme kahdellä kuukaudella avioliiton esteiden tutkintaa sen vuoksi, etten viitsinyt kuluttaa viittä minuuttia googlettamalla. Siten olisi nimittäin selvinnyt, ettei meidän tarvitse selviytyä virka-aikana kirkkoherranvirastoon. Kolmivuorotyöläiselle ja säännöllistä yötyötä tekevälle jo aikataulujen yhdistäminen tuottaa ongelmia, joten virastojen aukioloaikojen noudattaminen vaatii jo lähes mahdottomia ponnistuksia.

Kuva

Kävi kuitenkin niin, että maanantain tilannepäivitykseen tuli muutama kommentti liittyen avioliiton esteiden tutkintaan ja Internet-asiointiin. Kirkkoherranviraston aukioloaikoihin ja epäsäännölliseen arkirytmiimme tuskastuneena päätin ryhdistäytyä ja kirjoitella Googlen hakupalvelimelle pari mystistä hakusanaa. Olin aivan varma, että evankelis-luterilaisen seurakunnan jäseninä meillä ei ole mahdollisuutta hyödyntää maistraattia avioliiton esteiden tutkinnassa. Onneksi kuitenkin rohkaistuin tietoa hakemaan, sillä maistraatin sivuilta löytyi seuraavanlainen teksti: "Maistraatti voi aina tutkia avioliiton esteet. Tutkinnan voi suorittaa myös se evankelis-luterailainen tai ortodoksinen seurakunta, johon toinen vihittävistä kuuluu."

Emme siis joutuneet ponnistelemaan virastojen aukioloaikojen vuoksi, vaan saimme mahdollisuuden istahtaa illalla sohvalle pankkitunnukset juhlallisesti kourassa. Klik, klik. Viiden minuutin kuluttua lomake oli lähtenyt sähköisesti kohti määränpäätä, ja meidän tehtävälistaltamme oli jälleen yksi tuskainen tehtävä suoritettu. Mitä tästä opimme? Ei kannata tuskastella ennen kuin on huolellisesti tutustunut asiaan. Mekin olisimme suoriutuneet tästä tehtävästä jo tammikuussa, jos olisimme kuluttaneet muutaman minuutin tutkimalla asiaa.

Onneksi asia on nyt hoidossa - ilman kiirettä, stressiä ja ahdistusta. Luulen, että tämä onnistuminen auttaa minua taas saavuttamaan sen valtavan innostuksen viimeisten tehtävien loppuunsaattamiseksi.

10 kommenttia:

 1. Hyvä että saitte asian hoidettua noin helposti, taas askeleen lähempänä avioliittoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei olisi voinut olla yksinkertaisempaa. :)

   Poista
 2. Tästä tiedosta oli hyötyä meillekin, kätevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä näkyy juuri tämä blogien mielekkyys! On hienoa, kun omat kokemukset tuovat helpotusta myös muiden elämään. :)

   Poista
 3. Jee hieno juttu! Ja hyvä tietää tämä omallakin kohdalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä uskomattoman helppo tapa hoitaa esteiden tutkinta. Osa kihlapareista kuitenkin halunnee tilanteeseen virallisuutta ja "juhlavuutta", jolloin vierailu kirkkoherranvirastossa on paikallaan. Tämä kun hoitui kotisohvalla arkisesti löhöillen. :D

   Poista
 4. Wuhuu, ja tehtävät sen kun vähenee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Toivottavasti hommat alkavat vähitellen luistaa niin, ettei tässä ehdi tulla kiire ja paniikki. :D

   Poista