maanantai 17. maaliskuuta 2014

Lisää asiaa numeroista.

Eilen paljastin vihdoin pöytänumeromme, joiden ulkoasua pohdittiin pitkään ja hartaasti. Olin ihastunut useisiin vaihtoehtoihin, joten valinta ei ollut helppo eikä missään nimessä yksinkertainen. Koska hääblogeilla on merkittävä rooli häitään suunnittelevien parien ideapankkeina, haluan jakaa kanssanne niitä vaihtoehtoja, joiden kanssa omat pöytänumeromme kilpailivat.

Kuva

Kun uhrasin ensimmäisiä ajatuksia pöytänumeroita kohtaan, tuli välittömästi eteen ensimmäinen ongelma: tulisiko numerointi tehdä arabialaisin numeroin vai kirjoitettuina sanoina? Numeroidut pöydät tuntuivat välttämättömiltä, mutta numeroiden kirjoittaminen tuntui kovin houkuttelevalta.

Vähitellen ajauduin kuitenkin kirjainnostuksen pariin, joten hetkellisesti oli selvää, että pöydät tullaan numeroimaan kirjojen avulla. Mitä enemmän kirja-aiheisiin pöytänumeroihin perehdyin, sitä enemmän niihin ihastuin.

Kuva

Kuva

Kuva

Noissa kuvissa on kolme suosikkiani. Keskimmäinen, sydämellä varustettu versio miellyttää kuitenkin ehdottomasti eniten silmääni. Yritin taitella vanhoista kirjoista sekä tuollaista sydäntä että numeroitakin, mutta päätin jättäytyä projektista, kun en saanut riittävän tasalaatuista jälkeä aikaiseksi. Mielestäni noista olisi kuitenkin tullut todella näyttäviä yksityiskohtia pöytiin! Mikäli joku teistä lukijoista innostuu vanhojen kirjojen taittelusta, kannattaa katsastaa tämä Instructables-sivuston mainio ohje.

Miksi sitten kaikesta huolimatta päädyimme noihin tikun nokassa keikkuviin numeroihin? Päällimmäinen syy taisi olla juuri tuossa taittelun epäonnistumisessa. Kun suosikkivaihtoehtoni lopputulos ei ollutkaan niin tasainen ja täydellinen kuin oletin, ei mikään noista muistakaan kirjavaihtoehdoista tuntunut enää houkuttelevalta. Ja lopulta lukuisten hääkuvien innostamana ihastuin näihin yksinkertaisiin, pöytäasetelmista kurkottaviin numeroihin - ilman glitteriä tosin.


8 kommenttia:

 1. ihania pöytänumeroita noi kaikki! Se sydänkirja on kyllä mieletön. En ole törmännyt itse moisiin ollenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Jos olisin yhtään pitkäjänteisempi, olisin varmasti tahkonnut tunteja noiden kanssa saadakseni ne pöytiin.

   Poista
 2. Huuui, toi sydänkirja on yhtäaikaa ihana ja kamala: tosi kivan näköinen, mutta en uskaltaisi lähteä edes yrittämään tuollaisen tekoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän siihen hetki meni, että sain edes sellaisen hieman röpelöpintaisen sydämen aikaiseksi. :D Kai siinäkin harjaantuisi, mutta omat hermoni eivät ihan moiseen riitä.

   Poista
 3. Vau, olipa hienoja! Siis mistä löydän miten noita sydämiä tehdään?

  /C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämet tehdään samalla tavalla kuin nuo numerotkin, eli piirretään kirjaan sydän, jonka muotoa lähdetään sitten taittojen avulla pikku hiljaa hakemaan.

   Poista
 4. Ompas tosi kivoja kaikki! Nuo kirjoista tehdyt numerot sopisivat varmasti "lukutoukkien" häihin :)

  VastaaPoista