maanantai 24. maaliskuuta 2014

Vatsatautia ja ompelukoneen surinaa

Viikonloppu oli vaiheikas, vähäuninen ja osittain varsin uuvuttava. Kaksveen vatsatauti, kevätflunssa ja uhma ovat kaikki osuneet samalle ajanjaksolle, joten kotona on tarvittu pitkää pinnaa, hyviä neuvottelutaitoja sekä runsaasti nenäliinoja. Aikaa ei ole ollut juuri muulle lohduttamiselle, leikittämiselle ja kirjojen lukemiselle.

Olen kuitenkin halunnut hyödyntää tehokkaasti kaiken sen ajan, jota en ole käyttänyt kaksveen kanssa puuhailuun. Minulle on nimittäin iskenyt pieni paniikki näistä jäljellä olevista neljästäkymmenestä päivästä sekä kaikista tekemättömistä tehtävistä. En edes viitsi luetella niitä lukuisia tehtäviä, jotka yhä odottavat aloittamista, valmistumista tai yhteydenottoa.

Kuva

Onneksi viikonloppuna oli aikaa aloitella erästä koristeluprojektia, joka minun oli tarkoitus aloittaa ja myös saattaa valmiiksi jo viime kuun puolella. Nyt olen vihdoin ryhtynyt tuumasta toimeen, joten valmiiksi saatujen koristeiden pinoon on kertynyt myös kymmenen metriä kuvassa näkyvää viirinauhaa. Teen noita sekä vihreän sävyissä että sinisenä, tietysti teemavärejä mukaillen. Valmistusprosessi on jokseenkin hidas, mutta minun onnekseni myös mielekäs. Ainoastaan kankaiden leikkaaminen tuotti tuskaa, mutta tuo tuskainen olo poistui viimeistään ompelukoneen rauhoittavaa surinaa kuunnellessa.


Ompeluprojektia olisi tarkoitus jatkaa tällä viikolla. Tarkkaa suunnitelmaa minulla ei ole tuon valmiin viirinauhan lopullisesta metrimäärästä, mutta tarvikkeita olisi noin sadalle metrille. Ihan niin paljon tuskin minäkään jaksan ommella - kankaiden leikkaamisesta puhumattakaan. Tämä on kyllä hyvä asia, sillä tälle viikolle olisi aika paljon muitakin tavoitteita: toinen (ja onneksi viimeinen) reissu Tallinnaan, viimeisten pom-pomien taittelu sekä pöytäkoristeiden kasailu. Tällä viikolla pääsen vihdoin myös Heidin luokse puvun korjausompelun merkeissä!

Ensi maanantaina voisin tarttua härkää sarvista tekemällä huolellisen tilannepäivityksen kaikista keskeneräisistä tehtävistä. Toivottavasti siihen mennessä kaikki tämän viikon tavoitteet olisivat muuttuneet saavutuksiksi. Tuntuu melko pelottavalta ajatukselta, että nyt olisi vähitellen tarttuva kaikkiin niihin pieniin tehtäviin, joita on tähän asti voinut lykätä aina vain lähemmäs hääpäivää.

12 kommenttia:

 1. Olen harkinnut viirinauhan ompelua myös tai tekemistä paperista, mutta kankainen saattaa kyllä olla kätevämpi ja tulla varmaan myös edullisemmaksi. Jos on jakaa vinkkejä tai linkkejä viirinauhan ompeluprojektiin, niin sellaisia otetaan mielellään vastaan ainakin tässä osoitteessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viirinauhan ompelu on kyllä älyttömän helppoa. Kankaisen viirinauhan säilyttäminen on myös huomattavasti kätevämpää kuin paperisen, sillä kangas on kuitenkin huomattavasti kestävämpää. Eilen tein -blogista (eilentein.com) löytyy oikein hyvät ohjeet viirinauhojen ompeluun, jos ei tahdo soveltaa. :)

   Poista
 2. ompas meillä saman tyylinen/värinen/näköinen viirinauha! :D Eli oikein hienoa jälkeä olet tehnyt ;)
  Siis apua, onko teidän häihin 40 päivää?? Viimeiset viikot menee niin hurjaa vauhtia... Tsemppiä viimeisiin askarteluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta, sitä tarvitaan! Pieni jännitys tässä jo hiipii... :D

   Poista
 3. Voi sua ja noita ihania kädentaitoja. <3
  Kuulostaaa hyvinkin kiireiseltä arjelta. Tsemppiä jaksamiseen ja viimeiseen rutistukseen. Paineen alla kaikki tulee tehtyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olen parhaimmillani pienen paineen alla! Silti tuntuu hetkittäin, että tässä on vielä aivan liian paljon tehtävää. :D

   Poista
 4. Näyttää tosi upealta! Munkin piti mutta mutta en osannut käyttää ompelukonetta joten homma jäi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näyttävät myös juhlatilan somistuksessa yhtä upeilta. :) Minullakin on ollut hieman sanaharkkaa tuon ompelukoneen kanssa, kun se on tehnyt kaikenlaisia kummallisuuksia. Onneksi tämän ompelu sujui lähes ongelmitta.

   Poista
 5. Vatsatauti on kamala. Itselläni on mennyt nyt viikko melkein pilalle sen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kärsitty siitä nyt kahdessa erässä. Toivottavasti selviämme ilman kolmatta. Paranemisia teille!

   Poista
 6. Toivottavasti ompelukin sujuisi vähän sutjakkaammin, nyt seuraavilla kerroilla.. yleensähän se on niin, että sitten kun saa juonesta kiinni, niin se on sutjakkaampaa! :) Ja paranemisia sinne jos mahapöpöt vielä vaivaavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi viirinauhojen ompelu ei vaadi muuta kuin suoraa ommelta. :D Temppuileva, omituisia hyppäyksiä harrastava ompelukone sen sijaan vaatii jo hieman suurempia noitavoimia, huh.

   Poista