torstai 13. maaliskuuta 2014

Vihdoin ja viimein: meidän hääkutsumme!


Nyt voin vihdoin paljastaa teille kutsukorttimme, jotka saimme matkaan hyvin paljon suunniteltua myöhemmin. Kevätväsymys ja hääahdistus hidastivat kummasti suunnitelmien toteutumista, mutta onneksi lisääntyvä auringonvalo ja raikas, keväinen lämpötila herättelevät jälleen sitä tuttua hypomaniaa. Nyt siis sopii toivoa, että tämä mielentila pysyy yllä vielä seuraavat puolitoista kuukautta.


Suurin ahdistus tässä kutsukorttiprosessissa iski, kun tajusin, että meidän on tehtävä majoituskortit liki viidensadan kilometrin päästä saapuville sukulaisille. Ahdistus iski siksi, ettei juhlapaikan lähellä ole yhtään hotellia, johon olisimme voineet tehdä varauskiintiön. Jouduimme siis selvittelemään lähialueen bed & breakfast -tyyliset majatalot ja lisäksi laskemaan kilometrejä sekä ajoaikoja lähimpiin hotelleihin. Tässä vaiheessa mietin turhautuneena, että olisi pitänyt mennä vain salaa naimisiin. Vieraille tämä meidän järjestelymme ei nimittäin ole se helpoin mahdollinen, mutta itsellemme esimerkiksi Helsingissä järjestetyt häät olisivat olleet kauhistus.


Kun pääsin yli majoituskorttien aiheuttamasta ahdistuksesta, alkoi helpotus vihdoin hiipiä sisimpääni. Kutsut olivat valmiit ja ne kaikessa yksinkertaisuudessaan miellyttivät sekä omaa että puolisonkin silmää. Myös majoitusvaihtoehtojen aiheuttama ahdistus helpotti, kun mietin häitä, joissa olemme itse olleet vieraina, ja joissa majoitusvaihtoehdot ovat olleet kutakuinkin yhtä heikolla tolalla.


Kutsuun ja majoituskorttiin hyödynsimme samoja fontteja kuin joulukorttien mukana postitettuihin Save the Date -kortteihin. Yhtenäistä tyyliä haimme myös värimaailman ja kutsun pitsireunuksen avulla - olihan tuo samainen pitsireuna myös aiemmassa kortissa. Kirjekuorien ulkoasua sen sijaan pähkäilin ihan viimeisiin päiviin saakka, joten niiden yhteensopivuudesta en ole lainkaan varma. Päätin kuitenkin hyödyntää paperipusseja, joita tullaan näkemään myös karkkibuffetissamme. Yläreunan ompelin kiinni ompelukoneen avulla ja paperipussin reunan siistin harkkosaksilla. Tässäkin prosesissa oli ongelmia enemmän kuin olisin uskonut, mutta sain kuin sainkin jokaisen kirjekuoren suljettua.

Jälleen on yksi asia tehtävälistalta suoritettu!

25 kommenttia:

 1. Tykkään! Ihana idea tuo kuoripussi :) Muuten miten noiden taittelu, tuliko ikäviä taitteita, kun taittelitte kutsut kuoriin sopiviksi. Meillä se aiheuttaa itselleni eniten päänvaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kutsuja ei itseasiassa tarvinnut taittaa lainkaan. Kortit olivat yksipuolisia ja kokonsa puolesta juuri passelit noihin pusseihin. :)

   Poista
  2. No sehän oli sitten hyvä juttu! Näyttivät noissa kuvissa suuremmilta, niin päättelin, että eivät kyllä millään tuollaisenaan mene kuoriin. Meillä lähinnä se juhlaohjeistus pitää taitella, kun se kirjoitettiin A4-kokoiselle paperille.

   Poista
  3. Taitteen saa kätevästi nuutattua kartonkiin ja paperiin semmoisella kotikäyttöön sopivalla paperileikkurilla, kun käyttää sen nuuttausterää. Minulla on vanhempi malli, mutta jotain tämmöistä tarkoitan: http://www.fiskars.fi/Askartelu-ja-ompelu/Tuotteet/Leikkurit/Paperileikkurit/4153-Iso-SureCut-Paperileikkuri-30-cm-A4
   Jos mukana on vain leikkausterä, nuuttausterän voi ostaa lisävarusteena. Suosittelen, on oikeastaan ainoa askarteluhärveli meidän taloudessa, jolle on säännöllistä käyttöä.

   Poista
  4. Kiitos mahtavasta vinkistä, Sari! :)

   Poista
 2. Tykkään, tykkään, tykkään, tykkään! Noi kuoripussit on ihan mahtavat ja tykkään noista fonteista, oikein tulee esiin aina muutama juttu.

  Raikkaat ja kauniit. Ootte te vaan supertaitavia sulhon kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulhasen tärkeänä tehtävänä tässä oli lähinnä mielipiteen antaminen valmiista tuotteesta. ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ovat ainakin hieman pirteämmät kuin perinteiset valkoiset. :)

   Poista
 4. aivan mahtavaa! ite olen myös suunnittelu käyttäväni noita paperipusseja kirjekuorina ja meillä on myös noi samat postimerkit hankittuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo postimerkit olivat kyllä ehdottomasti suosikkejani! Kaiken lisäksi niiden toimitusaika ylsi pääkaupunkiseudulla ykkösluokan tasolle, sillä kortit olivat perillä yhdessä yössä.

   Poista
 5. Ihanat nuo paperipussikuoret, ihan superkiva idea!! :) Minä ainakin riemastuisin jos tulisi tuon näköistä postia, niin söpöt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamilta vierailtakin tullut jo kehuja niistä. :)

   Poista
 6. Ihanat ihanat! Etenkin nuo paperipussikuoret. Ja kaikki nivoutuu kauniilla tavalla yhteen. :)

  VastaaPoista
 7. Meillä oli tismalleen samalaiset kuoripussit omissa hääkutsuissamme ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma! Alitajuisesti varmaan olen teidän pussukoistanne ideoinut. :D

   Poista
 8. Aaaw nuo paperipussikirjekuoret on niiiiiiin ihanat! Oon meillekin semmoisia yksivärisiä kiitoskorteille miettinyt, mutta nuo raidathan ovat vielä tuhannesti suloisemmat. :) Laitoitteko te noihin sitten osoitteet jollekin tarralle tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tämä kommentti oli jotenkin päässyt pujahtamaan piiloon. Minä kirjoitin ne lopulta käsin, kun projektin kanssa tuli kiire, eikä meillä tällä hetkellä ole tulostinta kotona. Muuten olisimme tulostaneet osoitteet suoraan pusseihin.

   Poista
 9. Awww tää meinas mennä multa ihan ohi! Onpa kivat kuoret, ja hyvältä näyttää muutenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti nuo kuoret ovat saaneet kehuja myös vierailta. :)

   Poista
 10. Siis tosi, tosi ihanat! Jotenkin ihan just sen näköiset kuin pitäiskin, olisiko ne muunlaiset teidän häihin voineet ollakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan lopputulokseen olen tässä itsekin tullut. :) Ovat juuri sen näköiset kuin pitääkin, tuntuvat omilta.

   Poista
 11. Hei, toivottavasti vielä luet vanhojen postausten kommentteja. Minua kiinnostaisi tietää mitä fonttia käytitte? Näyttää niin mukavalta :)

  -Åsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutsuissa käytimme fontteja "A TypewriterForMe" sekä "US Declaration" :)

   Poista