torstai 27. helmikuuta 2014

Ensimmäiset alkoholijuomat hankittu!

Tuntuu uskomattomalta, että nyt on jo torstai. Nämä jäljellä olevat viikot kuluvat niin nopeasti, että oma ajantajukin häiriintyy. Tiistai hujahti ohi epämääräisessä hässäkässä ja eilisen päivän vietimme ihanalla miniristeilyllä Tallinnassa. Sen verran tuo matkaaminen kaksveen kanssa rasitti sekä äitiä että tytärtä, että vietimme loppuillan sohvalla köllötellen ja kahvikutsuja leikkien.


On uskomatonta, kuinka helppoa alkoholijuomien noutaminen laivalta on. Olimme tehneet ennakkotilauksen juomistamme, joten alkumatkalla nautimme ensin runsaasta aamiaisesta. Neljätoista euroa Eckerö Linen tarjoamasta hyvin perinteisestä noutopöydästä tuntui melko suurelta summalta, mutta mieluummin söimme vatsamme täyteen kyseisellä summalla kuin maksoimme liki saman summan valmiista leivistä ja kahveista. Kaksvee sai onneksi syödä ilmaiseksi, joten se hieman tasoitti kokonaiskustannuksia.

Tallinnan suuntaan matka sujui siis varsin rauhallisissa merkeissä: kaksveen leikkiessä ja meidän aikuisten suunnitellessa hääjuhlan juomatarjoilua. Tilaamamme juomat kävimme maksamassa liki heti Tallinnan satamaan saavuttuamme ja pienten ylimääräisten ostosten jälkeen suuntasimme jälleen lasten leikkinurkkausta.  Täytyy sanoa, että kuuden tunnin risteily sujui erittäin mukavasti, kun matkaseurana oli lähes ainoastaan eläkeläisiä ja lapsiperheitä.

Matkan tarkoituksena oli siis noutaa mietoja alkoholijuomia hääjuhlamme, sillä tarjousmatkan hinta oli vain viisi euroa minulta, kaksveeltä ja autolta. Näin ollen kokonaiskuorma hieman keveni, kun kymmenien litrojen boolitarvikkeet, kuohuviinit ja kahvin avecit jäivät vielä odottamaan noutajaansa. Mietojen lisäksi ostimme ruokailun aikana tarjottavat viinit, jotka olimme etukäteen Suomessa maistelleet ja sopiviksi vaihtoehdoiksi todenneet.

Lopullinen juomamäärä hääjuhlaamme varten näytti siis tältä:
A. Le Coq -olut 5,2 % - 6 laatikkoa
Sandels-olut 4,7 % - 4 laatikkoa
Koff Long Drink Lime 5,5 % - 2 laatikkoa
Golden Cap Strawberry & Lime 4,7 % - 1 laatikko
Fizz Dry Apple 4,7 % - 1 laatikko
Torres Sangre De Toro -punaviini 75 cl - 24 pulloa
Torres Viña Sol -valkoviini 75 cl - 24 pulloa

Lonkeroa ja siideriä ostimme tarkoituksella näin vähän, sillä meille tulee runsaasti noin viisiprosenttista boolia, joka varmasti kelpaa valtaosalle vieraista. Lisäksi suunnitelmissa olisi hankkia vielä muutamia pullotavarana myytäviä juomasekoituksia. Niin paljon olemme tehneet laskelmia juomien mahdollisesta menekistä, että emme usko juomien kovin aikaisin loppuvan.


Näille tölkkijuomille ja ruokaviineille tuli yhteensä hintaa 483 euroa, mikä ei ole ollenkaan hullumpi summa. Vajaan kahden viikon kuluttua selviää juomatarjoilumme kokonaiskustannukset, kun teemme pidemmän risteilyn ja metsästämme loput juomat Tallinnasta. Silloin meidän (erittäin puhtaan) Volvomme kuormitus jää toivottavasti hieman eilistä kevyemmäksi, kun matkaseuralaisen ostokset eivät ole liki yhtä suuret kuin omamme. Lähiviikkoina on luvassa siis ostoskokemuksia myös etelänaapurista!

19 kommenttia:

 1. Ihana kuva teistä, aww <3
  Niin ja hyvät hääviinit, Torres on aina varma valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Torres osoittautui oikein kivaksi vaihtoehdoksi, jonka uskon maistuvan myös.vieraille. :)

   Poista
 2. Näytette tuossa kuvassa niin onnelliselta ja voi miten hurmaava pikkkuneiti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun kaksveen pahin uhma on taittunut, osasi neiti olla yhtä hurmaava koko reissun - onneksi. :)

   Poista
 3. Teidän Volvonne näyttää lähes yhtä puhtaalta kuin minunkin ;)

  Paljonko teille olikaan tulossa vieraita? Me aikoinaan budjetoitiin juomiin nimittäin vähän pienempi summa kuin teillä, mutta ihan mutu-tuntumalla sanoisin, että lähemmäksi tonnia, tai ylikin, se kyllä menee. Ei siis mitään laskelmia suinkaan olla vielä tehty, onhan tässä aikaa... :) Jännityksellä siis odotan teidän kokonaissummaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysi-ikäisiä juhlijoita paikalle on kutsuttu noin kahdeksankymmentä. Tonni on kyllä ihan minimisumma ainakin meidän osaltamme, sillä panostamme myös runsaaseen alkoholittomien juomien valikoimaan. :)

   Poista
 4. A) Ihana kuva teistä ja B) voi luoja tuota juoma määrää autossa! :D Meinaa iskeä jo valmiiksi pieni ahdistus, miten mee saadaan ylihuomenna kaikki meidän mahtuun meän autoon.... Onneksi meitä on vain me kaksi matkalaista niin myös takapenkki on käytössä :)

  VastaaPoista
 5. Halvalla olette päässeet muiden blogien kustannuksiin verrattuna ja ihanalta kuulosti tuo teidän reissu. Ei ressiä vaan mukavaa yhdessäoloa perheen kesken :) Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon lisäkustannuksia tuohon tulee kuitenkin vuelä, kun booliakin tulee kymmeniä litroja. Ja lisäksi sitten alkoholittomat juomat booleineen. :) Mutta oikein kiva reissu meillä oli!

   Poista
 6. Ihana pellavapää!:) tuntuupa omat määrät hurjilta, hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksvee keräsi pehkonsa kanssa melkoisesti huomiota myös laivalla. :)

   Me luotamme aika paljon boolien menekkiin, joten olemme laskeneet juomien kulutusta niiden mukaan. Boolia meille tulee kahta erilaista, yhteensä kuusikymmentä litraa. Tämä määrä vastaa siis kahdeksaa laatikkoa mietoja. Voisin kirjoittaa juomien menekin laskemisesta jossain vaiheessa. :)

   Poista
 7. Me lähdetään myös henkilöauton kanssa hakemaan juomia ensi kuun puolella :) Hauska nähdä että autoon mahtuu noinkin paljon. Niin ja ihana kuva teistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autoon mahtui kyllä oikein kivasti, vaikka vähän jännitti tuon V50:n takakontin tilavuus, kun on huomattavasti pienempi kuin aiemmassa autossamme. :) Innolla odottelen muidenkin tarinoita juomien noutamisesta!

   Poista
 8. Sulle on haaste :) http://haat2014.blogspot.fi/2014/02/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertaalleen olenkin tuohon ehtinyt vastailemaan, mutta paneudun jossain vaiheessa ainakin noihin sinun kysymyksiisi :)

   Poista
 9. Aivan ihana pellavapää! <3 60 litraa boolia on mielestäni riittävästi. Uskoisin, että teidän juomamääränne riittävät vallan mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin uskon niin. Halusimme ensisijaisesti panostaa noihin booleihin, kun niin hienot hanatkin on hankittu. :)

   Poista
 10. Onpa ihana kuva teistä! :)

  http://haaunelmointia.blogspot.fi/

  VastaaPoista