keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

We have it!

Kuva
Valvoin viime yönä sängyssä pyörien ainakin kahteen. Silloin katsoin viimeisen kerran kelloa. Mielessä pyörivät pöytäkartat, plaseeraus (tullako vai eikö tulla?) ja ennen kaikkea valokuvaus. Meillä nimittäin on nyt valokuvaaja! Olen vieläkin aivan innoissani ja lähes kykenemätön istumaan paikoillani. Mahtavuutta!

Millaiseen valokuvaajaan me nyt sitten päädyimme ja miksi? Kuten osa varmasti lukijoista maanantain kirjoituksesta muistaakin, olin aikamoisessa pinteessä miettiessäni valokuvausasiaa. Lähetin tarjouksia lukuisille eri kuvaajille, sekä ammatilaisille että harrastelijoille. Halvimmillaan olisimme saaneet koko päivän dokumentaarisen hääkuvauksen harrastelijakuvaajalta, joka esiteltiin Tattoo Bride -hääblogissa. Kalleimman tarjouksen mukaan olisimme joutuneet maksamaan noin kuuden tunnin kuvauksesta kaksituhatta euroa! Saatatte jo arvata, että nämä kalleimmat tarjoukset oli pakko sysätä sähköpostin roskakoriin - väheksymättä kuitenkaan kuvaajien mieletöntä ammattitaitoa ja palvelun laatua. Meillä tällaiseen panostukseen ei ole mahdollisuutta.

Kuvat
Kuva
Laitoin tarjouspyyntöjä myös sellaisille kuvaajille, joiden en uskonut sopivan budjettiimme. Näin minun oli helpompi kahlata läpi itseäni miellyttäviä vaihtoehtoja, sillä sain enemmän perspektiiviä siitä, mitä kannattaa maksaa ja millaisista palveluista. Keskustelimme asiasta miehen kanssa pitkään ja hartaasti. Mieskin ymmärsi, kuinka paljon kuvien laadulla ja niihin ikuistetuilla tunteilla on merkitystä. Kuvat jäävät konkreettisiksi muistoiksi hääpäivän kauniista hetkistä. Ja meidänkin, kuten varmasti kaikkien muidenkin, on tarkoitus mennä naimisiin vain kerran elämässä. Näin ollen sen tärkeän ja ainutlaatuisen päivän huolellinen ikuistaminen on tärkeää

Ja sitten hän löytyi - meidän valokuvaajamme! Meidän hääpäivämme ikuistaa dokumentaarisesti valokuvaaja Denis Heimonen. Asiointi hänen kanssaan oli sujuvaa, nopeaa ja vaivatonta. Kuvat vakuuttivat minut ensihetkistä alkaen ja olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että kuvaajavalintamme osui nappiin. Denis aloittaa päivämme ikuistamisen hieman ennen vihkitilaisuutta, sillä haluamme rauhassa valmistautua, sählätä ja panikoida aamupäivän. Juhlissa Denis on mukana lähes puoleen yöhön saakka, joten kaikki tärkeä tulee varmasti ikuistettua.

Kuva
Käyttämäni kuvat ovat Denis Heimosen portfoliosta kopioituja, ja olen saanut luvan käyttää niitä blogissani. Kuvista välittyy juuri se tunnelma, johon Denis itsekin viittaa sivuillaan: "Kokemukseni ansiosta aavistan tilanteet ja poimin hienot hetket talteen, pieniä yksityiskohtia unohtamatta. Kuvistani välittyy hääpäivän tunteikas ilmapiiri: sen rentous ja vakavuus, rakkaus ja onni, läheisyys ja hellyys, myös räväkkyys ja huumori."

Kuva
Kuva

Kuva
Palaan valokuvausasioihin viimeistään huhtikuun suunnittelupalaverin jälkeen! Luultavasti kyllä jo aiemminkin - ja moneen kertaan...

4 kommenttia:

 1. Varmasti onnistunut valinta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin uskon! Olen niiiiiiiiiiiin innoissani! :)

   Poista
 2. Hei!Niinkuin jo arvonta osiossa mainitsin kuinka samanlaiset häät tulossa, niin tämäkin saa minut hämmästelemään-->Meillä on myös sama hääkuvaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavan kuvaajan olette valinneet! Meillä on kuvaajatapaaminen parin viikon päästä, joten sitten kuulet tunnelmia! :)

   Poista