maanantai 24. kesäkuuta 2013

Let's play some music - eli DJ varattuna!

Kuva


Voi, miten iloinen olen! Vaikka takana on kaksi erittäin raskasta työpäivää erittäin vähillä yöunilla, on iloni suunnattoman suuri vielä näinkin myöhään illalla. Väsymystäni lisää tänään illalla tehty eväsretki joen rantaan. Päätimme karkottaa orastavaa työstressiä ja fiilistellä pian alkavaa lomaa pitkällä kävelylenkillä ja evästelyllä virtaavaa vettä tuijottaen. Nollaus onnistui, hymy nousi korviin ja pian on hyvä painaa pää tyynyyn.

Ennen sitä on kuitenkin pakko hehkuttaa, sillä meillä on dj! Päädyimme jo hyvin alkuvaiheessa siihen lopputulokseen, että bändin sijasta musiikkia tarjoilee koko illan paikalla oleva dj. Tämä vähentää stressiä avustusjoukoilta, joiden ei tarvitse alati hyökkäillä hiljentämään musiikkia tai muutoin säätämään äänentoistoa. Muun muassa myös Kitty on jo kolme ja puoli vuotta sitten pohtinut Modern Bride -blogissaan tätä livemusiikin ja dj:n valintakysymystä. Mikäli jotakuta kiinnostaa lukea asiasta enemmänkin, kannattaa aloitella selaaminen ihmisten omakohtaisista näkemyksistä ja kokemuksista esimerkiksi naimisiin.infon hääfoorumin kautta.

Kuva

Me itse laitoimme tarjouspyyntöä jokuseen ohjelmatoimistoon, mutta hieman nolottaa kertoa, että en tainnut edes tehdä listaa kaikista niistä! Kaiken muun, kuten valokuvaajat ja pitopalvelut, olen tarkasti kirjannut ylös, jotta tiedän puuttuvien tarjousten lukumäärän. Tässä asiassa olin siis jo alkuvaiheessa melko hätiköivä ja innokas. Loppujen lopuksi tarjouspyyntöjä emme lähettäneet kovin paljon, joten en ole varma puuttuuko tarjouksista muita kuin yksi. Tässä hieman esittelyä ja pohdintaa liittyen tarjouksiin:

Wedding Crashers - Erittäin miellyttävän ja ammattitaitoisen vaikutelman antava ohjelmatoimisto. Dj-palveluiden lisäksi saatavilla paljon muita palveluita. Itse pyysimme tarjouksen pelkistä dj-palveluista sekä dj & saksofonisti -yhdistelmästä. Vastaus tarjouspyyntöön ja jatkokyselyyni tulivat erittäin nopeasti. He myös hinnoittelivat mahdollisimman monin variaatioin omia palveluitaan sähköpostitse. Pelkkä dj-palvelu meidän tarpeisiimme olisi kustantanut 750 euroa, saksofonistin kanssa hieman yli tuhat euroa. Varmasti hintansa väärti, mutta valitettavasti toinen tarjous voitti tällä kertaa.

Casanova Production Oy - Tämä ohjelmatoimisto tuottaa musiikkipalveluiden lisäksi myös hääsuunnittelua. Sivuilla ei ollut kovin paljon informaatiota, mutta tarjous tuli nopeasti. Kysyimme tarjousta täältäkin sekä dj-palvelulle että mahdolliselle livemusiikille tähän yhteyteen. Hintaa dj:lle olisi tullut neljästä tunnista 550 euroa ja tähän päälle instrumentalisti soittamaan (2 x 45min) 250 eurolla. Myös kilometrikorvaukset lisätään Helsingistä Sipooseen. Dj:n soittoaika oli meille vähän lyhyt ja koska hinta jo tuollaisella paketilla alkaa ylittämään tarjouskilvan voittanutta, emme valinneet tätä.

Subsonic Sound & Lightning Oy - Yrityksen sivusto itsessään ei antanut kovin paljon informaatiota eikä myöskään luonut kovin upeaa tunnelmaa nimenomaan hääjuhlaa ajatellen. Tarjous oli kuitenkin hyvin samaa luokkaa kuin muissa. Koko illan setti dj-palveluita olisi kustantanut 700 euroa äänentoistolaitteineen. Tähän hintaan mahdollista valaistusta ei ollut laskettu. Tietääkseni ei kyllä kahdella aiemmin mainitullakaan.

Valitsemamme ohjelmatoimisto oli lopulta Kansanhuveja, jonka sivuston banneri on hieman harhaanjohtava sillä häämusiikki.fi ohjaisi aiemmin esitellylle Casanova Production Oy:n sivuille. Tämän kyseisen ohjelmatoimiston domain toimii ilman ääkkösiä. Miksi päädyimme tähän? Tarjous on hyvä, 600 euroa, sisältäen musiikkia kahdeksaksi tunniksi, kaksi mikrofonia sekä kevyen valaistuksen tanssilattialle. Matkakuluja tähän pakettiin kuuluu aina sadan kilometrin etäisyydelle lähtöpisteestä, eli Nummelasta. Meidän juhlapaikkaamme kilometrejä pitäisi kertyä noin seitsemänkymmenen luokkaa, joten ylimääräisiä kustannuksia ei matkoista tule.

Mikä sai meidät valitsemaan juuri tämän ohjelmatoimiston? Edullinen hinta, totta kai. Erittäin ystävällinen palvelu myös, vaikka alkuperäinen tarjouspyyntö olikin juuttunut jostain syystä palvelimelle ja minuun otettiin yhteyttä vasta, kun laitoin lisäkyselyä itselleen Janne Penttiselle. Tämän jälkeen sain kyllä oikein hyvän selvityksen esiintyneistä ongelmista ja pahoittelut, tietenkin. Lisäksi valintaamme vaikutti erityisesti tuo kevyt valaistus sekä tarkoin eritelty sisältökuvaus palvelupaketeistä. Vaikka sivut ulkoasultaan eivät olekaan ne trendikkäimmät ja tyylikkäimmät, on palvelu todella hyvää ja uskoakseni (ja toivoakseni) myös työ on laadukasta. Varmistin myös mahdollisuuden muuttaa pakettia tulevien kuukausien aikana ja hääkuumeen yllyttyä kalliimmaksi eli paremmalla valaistuksella varustetuksi. Tähän meillä olisi varaa myös budjettisuunnitelman puitteissa, sillä suunnittelimme alunperin laittavamme tähän noin yhdeksänsataa euroa.

Mainittakoon tähän loppuun vielä, että katsellimme myös HääDJ-sivustoa. Vaikka sivut oikein laadukkaat olivat ja palvelu varmasti ihan mieletöntä, on heidän pakettinsa liian kalliita meidän budjettiimme. Heidän halvin eli Hopea-pakettinsa tulisi kustantamaan meille 1000 euroa, sillä pääkaupunkiseudulla hintoihin lisätään 200 euroa. Luonnollisesti myös tarvittavat lisätunnit ovat tässä muutamia kymmeniä euroja kalliimmat kuin valitsemallamme palveluntarjoajalla. Näkemieni kuvien ja sivuilla kirjoitettujen kokemusten perusteella kuitenkin ilmeisen varma ja loistelias valinta! Jos budjettinne sallii, niin tutkikaa ihmeessä.

Kuva
Nyt tämä morsian painaa päänsä tyynyyn, ja aloittaa tulevina viikkoina pähkäilemään häiden musiikillista antia entistä yksityiskohtaisemmin!

2 kommenttia:

  1. Hei,

    Saanko udella olitteko tyytyväisiä dj-valintaanne?

    Terv. Jonna

    VastaaPoista
  2. Hei, itsellä on kokemuksia ko ohjelmatoimistosta muissa juhlissa, en ollut tyytyväinen valintaan. Toimistossa toimii kyllä eri henkilöitä omilla toiminimillään. Kannattaa ottaa etukäteen tarkasti selvää mitä ohjelma pitää sisällään.

    VastaaPoista