lauantai 8. kesäkuuta 2013

Vieraille kirja - vaiko sittenkin jokin muu?

Kuva

Nyt täytyy todeta, että niin se morsiamen mieli muuttuu, kun riittävästi selailee hääaiheisia sivustoja. Olin nimittäin aivan varma, että meille tulee vieraskirjapuu. Kuten joku saattaa muistaakin, olin jo aiemmin mökillä käydessäni sahannut itselleni pystyynkuivuneen syreenin vieraskirjapuuta varten. Olin myös suunnitellut, kuinka koristelen puun helminauhoilla - ja jopa kohdan, johon se juhlatilassamme pystytetään. Sitten erehdyin kuuklettelemaan vieraskirjan variaatioita saadakseni lisäideoita toteutukseen... Sain huomata, että oman ihastuttavan ideani lisäksi on triljoona muutakin mahtavaa, persoonallista vieraskirjaa.

Yksi valloittava idea on käyttää erilaisia postikortteja, joihin vieraat saavat kirjoittaa viestinsä avioliiton taipaleen aloittavalle parille.

Kuva

Vaihtoehtona on käyttää myös monessa yhteydessä esiintynyttä sormenjälkivieraskirjaa. Näistä tulee todella kauniita, varsinkin kun vieraita on paljon. Meidän tapauksessamme voisi siis toimia, mutta haluaisimme vieraiden jättävän itsestään jonkinlaisen muunkin viestin kuin vain nimensä. Ja tuntuisi hieman hankalalta ja työläältä yhdistää kaksi vieraskirjaa. Kuinkahan moni jaksaisi suttailla puumerkkiään ja viestiään kahdella tavalla?

Kuva

Mahdollista on myös tavallisen vieraskirjan muuttaminen ala-asteelta tutuksi ystäväkirjaksi, jolloin vieraat saavat vastailla hääparin aiemmin muotoilemiin (tai vaihtoehtoisesti valmiin kirjan) kysymyksiin. Tämäkin kuulostaa hauskalta, mutta ei ehkä täysin vastaa meidän tyyliämme. Samalla pieni jännitys siitä, jaksaisivatko ihmiset vaivautua täyttämään vieraskirjaa, mikäli siinä on useita kysymyksiä.
Kuva

Ihastuin aivan valtavasti tähän kirjoituskoneideaan! Tämä on valloittava ja upea, menneitä sukupolvia kunnioittava. Meillä vain ei ole suvussa kuin rumia 70-80-lukujen kirjoituskoneita - ei yhtään näin kaunista kuin kuvassa. Ja koska oranssi ei ole häidemme teema, taitavat nämä perintöhirvitykset jäädä edelleen kaappiin.   

Kuva

Tällä hetkellä vieraskirjapuun kanssa kilpailee kuitenkin... Tattadaa! Mikäs muukaan kuin häiden hittituote Photo Booth! Ensin unelmoin tästä, sitten tyrmäsin idean hankalana ja kalliina toteuttaa, ja nyt olen jälleen päätymässä tähän. Kerron jossain vaiheessa tästäkin tarkemmin, mutta minulla on nyt muutama vaihtoehto tämän toteuttamiseen. Joko meille tulee ns. pyykkinaru, jossa kuvat roikkuvat, tai sitten aito ja oikea vieraskirja, johon vieraat lisäävät oman kuvansa ja sen perään viestinsä meille. Vaihtoehtona myös säilyttää vieraskirjapuu ja pistää Photo Booth -pyykkinaru siihen viereen... Tai sitten... Näitä vaihtoehtoja on ihan liikaa!

Kuva

Loppuun vielä muutama inspiraatiokuva erilaisista vieraskirjavaihtoehdoista - jotta valinta ei vahingossakaan olisi liian helppo!

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Kuva

Kuva

2 kommenttia:

  1. Oi, mä tykästyin noihin erilaisiin postikortteihin, mutta myös tuo pulloposti vois sopia tosi hyvin mun kaavailemaan teemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pulloposti olisikin aika ihana! Itsekin tykkään siitä, mutta ei kuitenkaan ehkä ihan täysin vastaa kuvitelmiani unelmieni vieraskirjasta (voiko sellainenkin olla?). Joten asiaa pitänee edelleen työstää! Onneksi on aikaa :D

      Poista