lauantai 22. kesäkuuta 2013

Sananen kaasojen vaatetuksesta.

Olen jo pitkään luvannut kirjoittaa kaasojeni pukeutumisesta. Meidän häissämme ei tulla näkemään niitä perinteisiä, joskin mielettömän kauniita, lyhyitä mekkoja kaasoilla. Ei myöskään pitkiä mekkoja tai hameita. Tämä ei suinkaan ole oma päätökseni, vaan toive on tullut puhtaasti ja aidosti kaasoilta itseltään. Kumpikaan rakkaista kaasoistani ei tunne oloaan kotoisaksi mekossa, joten miksi ihmeessä pakottaisin heidät siihen?

Olen pallotellut mielessäni kysymystä pukeutumisen maksamisesta. Maksaminen olisi mielestäni reilua kaasoja kohtaan, mutta samalla se kyllä tekisi jälleen uuden loven budjettiin. Mikäli päädymme miehen kanssa siihen, ettemme maksa avustajiemme pukeutumista, on heillä mahdollisuus joko kunnioittaa tai olla kunnioittamatta pukeutumistoiveitani. Toki valitsemme puvut yhteistyössä siinä vaiheessa, jos päädymme maksamaan heidän pukeutumisensa. En ajatellut siinäkään vaiheessa heitä pakottaa johonkin tiettyyn muottiin. Olisi kuitenkin ihanaa, mikäli heidän pukeutumisensa noudattaisi väriteemaa ja olisi jokseenkin yhtenäinen. Näin ollen heidät olisi myös vieraista helpompi tunnistaa - tosin valtaosa heidät taitaa tuntea muutenkin.

Kun lähdin googlettelemaan erilaisia vaihtoehtona kaasojen housupukeutumisesta, olin vaipua epätoivoon. Tiedän nimittäin, että kaasoni eivät ikimaailmassa pukeutuisi esimerkiksi näihin:
Kuva
Kuva
 Vaihtoehdot tuntuivat ensimmäisellä hakukerralla olevan juuri tätä luokkaa. Monille kaasoille varmasti ihan varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta minun sisareni ja lapsuudenystäväni nauraisivat räkä poskella, jos edes kehtaisin ehdottaa heille jotain tällaista.

Sitten löysin tämän blogin. Minua lohdutti hyvin paljon ensimmäinen lause, joka karkeasti suomennettuna kuuluu näin: "Ollaanpa rehellisiä, kaasojen pukuvalinnan tekeminen on paljon mutkikkaampaa kuin vain värin valitseminen."

Kuva
 Näistä kolmesta kuvasta sain hurjasti ideoita ja inspiraatiota. Täytyy myöntää, että minä todella tarvitsen tällaisia konkreettisia kuvia helpottamaan ajatuksenjuoksuani ja ideointiani, sillä en ole mikään visualisoija, mitä pukeutumiseen tulee. Näistä kolmesta vaihtoehdosta ihastuin erityisesti tuohon viimeiseen. Juuri tuon tyyppiset housut näkisin kummallakin kaasollani, ja juuri noissa uskoisin kummankin viihtyvän. Housujen värinä voisi olla esimerkiksi harmaa. Tällaisia housuja kumpikin kaasoista voisi käyttää myös juhlien jälkeen, jolloin housut olisivat myös oikeasti hyvä hankinta!

Kenkävalinnat kaasoilleni ovat sikäli helpot, ettei kumpikaan käytä korkoja. Molemmille luultavasti tulen itse kustantamaan jonkinlaiset balleriinat, joita sitten tuunailen hieman häidemme ilmettä ja värimaailmaa vastaavaksi. Kengät ovat siis sellainen asia, jonka luultavasti kustannan heille, vaikka muun vaatetuksensa kaasot lopulta joutuisivatkin itse maksamaan.

Kuva

Paitavalinta on luultavasti se asia, joka eniten aiheuttaa erimielisyyksiä. Ylläoleva Sisters Pointin paita olisi omasta mielestäni aivan mahtava, mutta kaasojen mielipiteistä en sitten menekään takuuseen. En viitsi tällä hetkellä hurjasti edes selailla paitavaihtoehtoja, sillä tiedän sitten ihastuvani ihan vääränlaisiin... Ajattelin kuitenkin kerätä jonkinlaisen kollaasin näistä odottamaan heinäkuun kahdeksannetta päivää, jolloin meillä on ensimmäinen yhteistapaaminen kaasojen kanssa. Sitä odotellessa siis! Sen maanantaipäivän jälkeen olemme varmasti taas paljon viisaampia - tai sitten päämme ovat entistä enemmän pyörällä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti