torstai 16. toukokuuta 2013

Pitopalveluasiaa.


Kuva: Sandhills Wedding Expo
Ilma on mitä mahtavin, ja minä istun tietokoneen ääressä - mikä tässä yhtälössä ei täsmää? Sentään voin sanoa nautiskelevani tästä helteisestä toukokuun auringosta suurella parvekkeellamme koiran ja tyttären kanssa. Tytär puhaltelee saippuakuplia, joita bulldoggimme puolestaan haukkailee hampaisiinsa. Minä hörpin vettä, pähkäilen ja unelmoin. Mikäs tässä on ollessa.

Olen valtavan iloinen, sillä pelkoni pitopalveluiden tarjousten viipymisestä näyttäisi olevan aiheeton. Olen saanut jo neljä tarjousta ja yhdestä pitopalvelusta ilmoituksen tarjouksen lähettämisen ajankohdasta. Hinta-laatusuhde näyttäisi olevan hyvin vaihteleva ja hinnoittelukäytänteet toisistaan poikkeavia. Toiset ovat ilmoittaneet astioiden hinnan erikseen, kun toiset ovat laskeneet astioille hinnan erikseen. Samoin on kaiken muunkin palvelun kohdalla. Saa todella käyttää omaa laskupäätään, jotta kykenee hahmottamaan jokaisen palveluntarjoajan kokonaishinnan.

Kuva: Jonathan & Hannah Wedding
Myös tarjousten voimassaoloajat ovat hyvin vaihtelevia. Tällä hetkellä meitä eniten kiinnostava tarjous umpeutuu kahden viikon päästä, kun taas yksi tarjous antaa meille mahdollisuuden pohtia pitopalveluasiaa syyskuulle asti. Toivon siis totisesti, että muut jäljelle jäävät tarjoukset tulevat ajoissa ja voimme tehdä päätöksen rauhassa.

Minusta tuntuu, että häitä varten olisi tehtävä hirveä määrä valmisteluja jo nyt, mutta silti tuntuu, että mitään konkreettista ei saa käsiinsä. Tai vaikka saisi, tuntuu siltä, ettei homma ole hanskassa. Niin moni iso asia on vielä päättämättä ja varmistamatta, että kaikki tuntuu keskeneräiseltä. Ja vaikka kuinka yrittää taktikoida asioita parhain päin ja edullisesti, rahaa tuntuu palavan väistämättä aivan valtavia summia. Hulluilla on halvat huvit ja idiooteilla ilmaiset. Häävalmistelut ovat siis ilmeisen tervepäisten ja fiksujen ihmisten kallis harrastus. Onneksi aina voi lohduttautua ja hakea inspiraatiota täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti