tiistai 28. toukokuuta 2013

Kerro, kerro kukkanen...

Aloitin kukka-asioiden miettimisen oikeastaan siinä vaiheessa, kun laskin budjettiamme ja mietin, kuinka paljon meillä on rahaa käytössä kukkiin. Seikkailtuani aikani keskustelufoorumeilla ja blogeissa, törmäsin yhä useammin kimpun kuivattamiseen ja kauniisiin tauluihin, joita näistä kuivatuista morsiuskimpuista oli tehty. Meillä ei kuitenkaan ole budjettimme puitteissa tällaiseen mahdollisuutta, joten jäin miettimään muita vaihtoehtoja kimpun ikuistamiselle tai säilömiselle.

Yksi kaunis vaihtoehto olisi silkkikukista ja muista kestomateriaaleista tehty kimppu. Olen katsellut hurjan paljon erilaisia ikikimppuja todeten, että sellaisen tekeminen vaatii todellista ammattitaitoa. Toki varmasti onnistuisi itsekin, mikäli olisi riittävästi taitoa, oikeanlaisia materiaaleja sekä ruhtinaallisesti aikaa. Ikikimppu olisi kyllä kaunis koristus jatkossakin ja minun väritoiveeni mukaan myös helppo toteuttaa.

Kuva
Kuva
Kuitenkin taidan päätyä ihan perinteiseen morsiuskimppuun. Ajattelin joko kokonaan valkoisista ruusuista tai valkoisista neilikoista tehtyä yksinkertaista kimppua, tai sitten kimppua, jossa olisi näitä molempia. Aidon kimpun haluaisin jo siitäkin syystä, että meille ei tule itse juhlatilaan isoja määriä oikeita kukkia. Kukkien sijaan meille tulee pääasiassa silkkipaperiruusuilla tai -neilikoilla kuorrutettuja styrox-palloja. Nuo pallot tosin vievät hurjasti aikaa vaivaa verrattuna siihen, että pöytiin laittaisi vain esimerkiksi oikeita neilikoita ja ruusuja. Haluan kuitenkin, että juhlatilassa näkyy myös oman käden jälki. Pallot myös tulevat huomattavasti edullisemmiksi, kun sain hankittua sen valtaisan tukkuerän silkkipaperia. Tiimari-hinnoilla kävisi luultavasti toisinpäin.

Nyt näemmä Blogger teki tepposet, eikä anna minun lisätä lainkaan enää kuvia. Täytyy siis palata kukka-asioihin vielä uudemman kerran, jotta voin kattavammin esitellä paitsi noita ikikimppuja, myös aidoista kukista sidottuja ihanuuksia.2 kommenttia:

  1. Blogisi alku on ihana! Itse päädyin ikikimppu ratkaisuun metallisena versiona koruista kooten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekin löysin niin hyvän opastuksen siihen, kuinka tuollaisen saisi tehtyä itse, joten jää kyllä harkintaan vakavasti! http://www.fancypantsweddings.com/how-to-design-a-brooch-bouquet/

      Poista