torstai 22. toukokuuta 2014

Sulhasen ja bestmanien lahjaboksit


Olin hankkinut sulhaselle ja bestmaneille hyvissä ajoin asusteita hääpäivää varten. Sulhanen halusi vielä viime hetkillä tilata itselleen samanlaiset kalvosinnapit kuin bestmaneillakin, joten niiden vuoksi elimme hiukan jännittäviä aikoja. Kalvosinnapit ehtivät perille, joten sain kasattua sekä sulhaselle että bestmaneille omat lahjansa vanhoihin LivBox-laatikoihin.

Bestmanit saivat limenvihreät sukat sekä solmiot. Nämä olivat täsmälleen samanlaiset kuin sulhasella. Tarkoituksenamme oli ottaa kolmikosta kuva, jossa sukat olisivat vilkkuneet, mutta juhlahumussa unohdin mainita asiasta kuvaajallamme. Lisäksi kummatkin saivat kalvosinnapit omien nimikirjaintensa mukaisesti. Sujautin laatikkoon myös kummallekin omat vieheet, joita olin itse koristellut jälkikäteen pitsinauhalla.


Sulhasen laatikkoon panostin asteen verran enemmän kuin bestmanien. Tosin mainittakoon, että tämä johtui ihan puhtaasti itseaiheutetusta kiireestä. Laatikkoon sujahtivat samat tarvikkeet kuin bestmaneillakin, mutta niiden lisäksi häiden väriteemaan sopivat bokserit sekä sulhasen huomenlahja. Sulhasen sukkiin ja boksereihin tein jo paljon aiemmin etiketit, joita olen esitellyt myös täällä blogissa.

Sulhanen oli arvannut huomenlahjansa jo ennakkoon, vaikka en suostunutkaan siitä mitään paljastamaan. Olin siis tilannut sulhaselle Taigakorun kultahippusormuksen, jonka näin itse ensimmäisen kerran I Love Me -messuilla. Jo silloin tiesin, että tuo sormus on juuri sellainen, jonka sulhanen itselleen haluaisi. Tammikuussa Helsingin häämessuilla sulhanen itse sovitti sormusta ja ihastui siihen ikihyviksi, mutta ei kuitenkaan raaskinut sitä ostaa.


Huomenlahjan oheen kirjoitin kirjeen juuri hääpäivän aamua ajatellen. Kirjeessä muistelin hetken menneisyyttämme ja pohdin niitä tunteita, joita sulhanen minussa herättää. Jälkikäteen huomasin tunteikkaan kirjoitushetken aiheuttaneen myös kirjoitusvirheitä, joita sulhanen ei onneksi ollut edes huomannut. Päätin kirjeen Anna-Mari Kaskisen tunnettuun runoon:

Minä Sinua rakastan, tiedän sen.
Se ei ole vain hetken huumaa.
Se on nuotion hehku hiljainen
ja roihua polttavan kuumaa.

Se ei sammu, kun sammuvat hallayöt,
se ei kuole, kun maassa on routa.
Se kestää arjet ja pehmeät yöt,
se kestää, on myrsky tai pouta.

Minä Sinua rakastan, katsohan,
kuinka kirkkaasti tuikkivat tähdet.
Joka päivä ne Sinulle lahjoitan,
jos kanssani matkalle lähdet.

Ja kun kuljemme raskain askelin,
ja aika tuo murheita tupaan,
pidän kädestä Sinua silloinkin,
yhä Sinua rakastaa lupaan.

Minä sinua rakastan silloinkin,
jos ehdimme korkeaan ikään.
Olet edelleen minulle suloisin,
ei hellyyttä sammuta mikään.

Mitä siitä, jos ryppyjä poskiin saat,
taikka kumaraan selkäsi taipuu.
Kun näen silmäsi kirkkaat ja kuulakkaat,
taas polvilleen rakkaus taipuu.

Sulhanen oli avannut paketin hääpäivän aamuna yksin kotona ollessaan ja kertoi hääjuhlassa liikuttuneensa sekä lahjasta että kirjeestä kovasti. Hääjuhla olikin melkoinen kyynelten juhla, kun itse kukin vuorollaan liikuttui ja kuivaili silmäkulmiaan.

14 kommenttia:

 1. Hienot lahjat ja olet kivasti koristellut boksit :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Bestmanit tiesivät saavansa asusteita hääjuhlaa varten, joten sinänsä tämä.ei kovin kummoinen lahja ollut. Oli kuitenkin vähän mukavampi tapa antaa ne. :)

   Poista
 2. Tuo runo on niin ihana. Se saa joka kerta kyyneleet silmiini. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mietin ensin sen lukemista ääneen hääjuhlassa, mutta ajattelin puheen riittävän. :) Tällä tavalla runon sai kuitenkin kivasti osaksi päivää.

   Poista
 3. Todella kauniit boksit! Nuo etiketit on huiput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Olisin halunnut panostaa niihin vielä vähän enemmän, mutta ajanpuutteen takia saivat kelvata noin. Ja tuntuivat kelpaavan. :)

   Poista
 4. Olen myös pohtinut kirjeen kirjoittamista sulhaselle hääpäivän aamuna luettavaksi :) Ihanat boksit muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen näiden yhteisten vuosien aikana kirjoittanut kirjeen jos toisenkin, joten tämä oli ikään kuin luonnollinen jatkumo niille aiemmille. :) Tämä kirje taisi kuitenkin sulhasellekin merkitä enemmän kuin yksikään aiemmista.

   Poista
 5. Hienot lahjat, olet nähnyt tosi paljon vaivaa niihin! Minä muuten kirjoitin tuon runon ystävieni hääkorttiin, se on kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppupeleissä vaiva tuntui aika pieneltä, kun enemmänkin oli tarkoitus ahertaa. :D Tuo runo on minunkin mielestäni todella kaunis.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Minun piti kertoa kuvaajalle, että koko köörillä on samanlaiset sukat, mutta unohdin tyystin! Näistäkin olisi saanut kivan kuvan muistoksi. :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Tuo runo oli ihan pakko saada osaksi hääpäivää jollakin tavalla. :)

   Poista