maanantai 12. toukokuuta 2014

Otteita potrettikuvauksista.

Nyt kun on juhlittu kaksveen kasvamista virallisesti kolmeveeksi, on aika palata taas häähumun pariin. Pääsette vihdoin tutkailemaan myös potrettikuviamme. Mehän suuntasimme Sipoon vanhalle kirkolle eri aikaan, sulhanen ensimmäisenä, jotta saimme otettua first look -kuvia. Ainoa ikävä puoli tässä oli se, että minä en jännitykseltäni kyennyt tekemään muuta kuin irvistämään kummallisesti. Näistä ihanista ensisilmäyskuvista ei ole siis kovin montaa julkaisukelpoista olemassa.
Potrettikuvausten ilma oli yhtä ailahtelevainen kuin edellisenäkin päivänä. Juhlatilaa koristellessamme saimme ihastella kevyestä lumesta valkoiseksi värjäytynyttä pihamaata, mutta jo illalla ajoimme kotiin sateen saattelemina. Lähtiessämme potrettikuvauksiin aurinko paistoi lähes kirkkaalta taivaalta ja ilma tuntui jokseenkin lämpimältä. Saapuessamme Sipoon vanhalle kirkolle taivas oli täyttynyt pilvistä, eikä aurinkoa näkynyt enää missään. Jo tässä vaiheessa lämpötila tuntui turhankin viileältä.

Heti ensisilmäyskuvien jälkeen oli aika aloittaa virallisten pönötyskuvien ottaminen. Kuvaaja pyysi kimppua mukaan kuviin, jolloin muistin välittömästi, että minun hääkimppuni sekä tyttären kannettavaksi tarkoitettu heittokimppu majailevat yhä edelleen isän pöydällä. Kuvia päätettiin ottaa siis ilman kimppua - ja suunnitelmista poiketen myös paljon enemmän ilman kolmeveetä, sillä aktiivista tytärtä kiinnostivat huomattavasti enemmän hiekkakentällä juoksentelu ja autossa istuminen kuin tylsät kuvaukset.
Lopulta sade yltyi vanhalla kirkolla niin kovasti, että meidän oli pakko jättää potrettikuvaukset kesken. Olimme ehtineet kuvata vain tunnin, emmekä olleet päässeet vielä lainkaan käsiksi lähettämiini Pinterest-ideoihin. Tässä vaiheessa minun oli kuitenkin nieltävä pettymykseni, sillä koko muu kuvausryhmä ammattitaitoista kuvaajaamme lukuun ottamatta oli syväjäässä. Itsekään en kyennyt enää keskittymään kuvauksiin, sillä sade ja kylmä, piiskaava tuuli saivat minut voimaan huonosti. Olisin halunnut ottaa runsaasti kuvia myös ilman takkia, mutta muutamien kuvien jälkeen tämä osoittautui lähes mahdottomaksi tehtäväksi.

Tässä vaiheessa päätimme siirtyä vihkikirkolle kahdessa erässä - käytössä kun oli vain meidän hääautomme. Pääsimme kaikki sakastiin lämmittelemään, ja lopulta aurinkokin pilkisti pilvien lomasta. Tässä vaiheessa päätimme vielä kertaalleen uhmata kylmää säätä ja kovaa tuulta. Lähdimme siis kirkon pihalle ottamaan viimeiset potrettikuvat. Sulhanen tärisi niin kovasti, että ajattelin jokaisen kuvan tärähtävän.Potrettikuvaukset eivät siis sujuneet lainkaan alkuperäisten suunnitelmien mukaan, sillä Suomen keväinen sää yllätti meidät täysin. Lisäksi kimppu saatiin kuviin vasta vihkikirkolla, eikä siinä vaiheessa ollut enää aikaa kunnon kuville - lämmittely, säätilan muuttuminen ja kimpun saapuminen kun veivät kaikki oman aikansa. Näistä epäonnisista tekijöistä huolimatta saimme kuin saimmekin kauniita kuvia muistoksi. Ja siitä, että minä olen todella huono kuvattava. Ja siitä, että sulhasen heikko kylmäsietokyky näkyy liki jokaisessa kuvassa. Mutta muistojahan nämä vain ovat. Muistoja, muistoja vain.

Kaikkien kuvien oikeudet kuuluvat valokuvaaja Denis Heimoselle, ethän kopioi luvatta.

24 kommenttia:

 1. Kuten odottaa saattoi - loistavia otoksia! On jälleen kerran myös hyvä nähdä se, kuinka tasaista valoa pilvinen sää tuo tullessaan ja kuinka omanlaisensa fiiliksen se tuo kuviin. Mahtavaa! Video on jo aika pitkällä...

  VastaaPoista
 2. Minusta kuvat on kauniita. Ehkä niitä ei osaa noin kriittisin silmin katsoa näin ulkopuolisina :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin mielestämme kuvat ovat onnistuneita ja kauniita! Nuo negatiiviset sanat liittyivät lähinnä olosuhteisiin ja niihin unohduksiin. Olisi ollut ihanaa, jos potrettikuvauksia olisi ollut mahdollista jatkaa, mutta näinkin saimme oikein kauniita kuvia. :)

   Poista
 3. Minusta nämä kuvat ovat ihan uskomattoman kauniita ja upeita. Teillä on ollut loistokuvaaja eikä malleissakaan ole mitään vikaa! Otitteko mitään potretteja enää sisätiloissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kuvajaamme oli kyllä mielettömän ammatitaitoinen ja upea, hänestä ei ole moitteen sanaa. Ja ihan oman värityksensä ja tunteensahan nuo jännitykset ja vilut kuviin tuovat. :) Potretteja emme ottaneet enää sisätiloissa. Loppuillasta otimme juhlatilan pihalla vielä muutamia yhteiskuvia sukulaisten ja avustajien kanssa, mutta potretit jäivät noihin ennen vihkimistä otettuihin. Tämä oli mielestäni ihan hyvä ratkaisu, sillä oma meikkini joutui melko koville jatkuvan kyynelehtimisen vuoksi. :D

   Poista
 4. Ihania kuvia! Todella hieno tuo teidän auto, sopii ihan loistavasti näihin kuviin, ei ehkä olisi ehkä toiminut niin hyvin auringonpaisteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auto oli kyllä mahtava! Ja tuo on ihan hyvä pointti, ettäsen väritys pääsi oikeuksiinsa tuollaisena pilvisenä päivänä. :)

   Poista
 5. Ihania kuvia! :) Mitenköhän me saamme omat kuvamme kuvattua, jos/kun sää on ensi vuoden tammi-hemikuussa vielä kylmempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella varustautuminen on varmaan helpompaa, kun osaa vähän kuin luonnostaan ottaa mukaan lämmintä! Kuvia pystyy näin ollen ottamaan erissä ja lämmittelemään välillä. :) Mutta Suomen säistä ei koskaan tiedä, joten heti alkuvuodestakin voi olla lumetonta ja lämpötilat nollan tuntumassa! :D

   Poista
 6. Oooh, kaunista ja herkkää! Oot niin klassinen kaunotar, ihanan vintagehenkistä:) ja toi auto, nam! mun. Lempiväri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulia. <3 Auto oli kyllä ihan mahtava. :) Se sai aikaan myös monet jännitystä purkavat naurut sekä ennen että jälkeen kirkon. :)

   Poista
  2. Kauniita kuvia, kiitos niiden jakamisesta! Meille tulossa sama kuvaaja eli kiva kuulla positiivisesta kokemuksesta ja nähdä onnistuneet otokset!

   Poista
  3. Olette tehneet hyvän valinnan! Denis on mielettömän ammattitaitoinen ja upea kuvaaja. Olemme todella tyytyväisiä päivän kuvasaldoon. :)

   Poista
 7. Ihania kuvia! Tykkaan etenkin tuosta, missa teidan 3v on ratissa! Niin suloinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Autoilukuvien ottaminen taisi neidistäkin olla se hauskin osuus koko kuvaamisessa.

   Poista
 8. Mielettömän upeita kuvia, kaunis morsian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! :) Innolla odottelen myös teidän hääkuvien näkemistä, kun pääsee jälleen ihailemaan saman kuvaajan työtä! :)

   Poista
 9. Aivan ihania kuvia! Oot ihan tyrmäävän upea ja koko perhe näyttää aivan ihanalle! Munkin suosikkikuva on tuo missä teidän tyttö istuu ratissa ja te ootte ovella! Aivan ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsi. :) Kolmeveen autokuvia saimme aika runsaasti. Ne ovat meidänkin mielestä ihania, täynnä elämää, iloa ja ihmeitä.

   Poista
 10. Ihania kuvia! Kauhulla odotan jo lauantaita ja sateen saattelemaa säätä :D mutta se ei varmasti pilaa päiväämme, kuvia saadaan otettua siitä huolimatta. Tässä hyvä osoitus siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei missään tapauksessa pilaa! Muistakaa vain varata lämmikettä pienille kuvaustauoille. :) Sade tuo ihan omanlaisensa tunnelman kuviin!

   Poista
 11. Kauniita kuvia! Ja multa kans iso peukku upealle hääautolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. :) Noin upean hääauton löytyminen ihan lähipiiristä oli kyllä mieletön onni.

   Poista